בדיקת ספק במעמ

קדם Forums חשבונאות ומיסים בדיקת ספק במעמ

• בדיקת ספק במעמ

פורסם ע"י שרה בודנר  חשבונאות ויעוץ מס on 24/10/2022 ב10:28 am

שלום לכולן,

יש לי שאלה בענין בדיקת מספר חברה או מספר עוסק מורשה וכו האם הוא פעיל או חסום במעמ

מכיון שבחברה שאני עובדת ישנם הרבה מאד ספקים ערבים ויש בינהם הרבה פעמים חברות שאינן משלמות מס ומעמ וכו וכשאני באה לשדר מעמ מפורט אני נתקעת מידי פעם עם חשבוניות של ערבים שמעמ מסרב לקבל,

כתוב לי “חברה זו לא פעילה בחודש המדווח” וכו למרות שחודש קודם החשבונית עברה…

השאלה שלי האם יש איפה שהוא מקום לבדוק את החשבוניות שלהם עוד לפני השידור האם הם פעילים או חסומים במעמ? חבל לי על העבודה הכפולה כל פעם לבטל את החשבוניות הללו ולשדר מחדש…

אשמח לעזרה

תודה

שרה

[email protected]

שרה בודנר הגיבה לפני 2 שנים, 1 חודש 2 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • ליבי חסידה יעוץ מס אכפתי לעסקים

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/10/2022 ב11:43 am

בס”ד

בעיה מוכרת

1 – כאן תוכלי לבדוק את מצב העוסק במעמ – https://taxinfo.taxes.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspxhttps://taxinfo.taxes.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx

2 – ממליצה לך בכל לב ליישם את נוהל ספק של מעמ – לפי פס”ד בעליון, מצ”ב לנוחותך

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/10/2022 ב1:05 pm

תודה על המענה המפורט, אבל הלינק ששלחת מביא לשגיאה

האם זה בטוח הלינק ויש תקלה זמנית באתר או שהלינק לא נכון?

אשמח לקבל שוב כי לא מצאתי בעצמי את המקום לבדיקת התיק במעמ וזה הבעיה העיקרית שלי כרגע… כל השאר לא מידי מסייע לי לבדוק את הענין, ברור שכל השאר גם חשוב ועושים זאת אצלינו ובמקביל מקבלים שהתיק כבר לא פעיל אז מה הועלנו עם הצילום תז וכו? …

זה גם לא מבטיח שאם בשעת העיסקה הוא היה פעיל אין הבטחה שיהיה פעיל גם בחודש הבא ולכל כל חשבונית שאני מקבלת אני רוצה מיד לבדוק מצב התיק במעמ

תודה

• ליבי חסידה יעוץ מס אכפתי לעסקים

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      24/10/2022 ב1:43 pm

בס”ד

הסתדרת?

זה הלינק – https://taxinfo.taxes.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx

בנוסף , שאלת מה זה מועיל

שימי לב, מדובר בפסיקה של העליון לגבי הזכות לנכות מס תשומות לאחר שאת ביצעת את כל הבדיקות שפורטו בפסיקה על מהימנות החשבונית והספק, לאחר שאת מילאת את הדרישות, יהיה למעמ בעייתי לא להתיר לך את הניכוי

ברור שאם תבדקי באופן שוטף זה יהיה יעיל יותר

הייתי בודקת שהתיק פעיל טרם התשלום, ודורשת חשבונית בתמורה לשיק, חשבונית מקור אצלך ביד, מיד ולא לאחר זמן

כך תוכלי לוודא שלא הוצאת את הכסף ונשארת עם נייר שלא שווה את עצמו

הצלחות

ליבי

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/10/2022 ב1:33 pm

קבלתי תודה, עזרת לי מאד!!!!

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/10/2022 ב3:15 pm

זהו שכן קבלנו חשבוניות ביד ומיד, היו כמה וכמה צקים וכנג כמה חשבוניות אחת של 30.6.22 עברה ומכיון שהדווח שלנו הוא דו חודשי רק אחרי חודשיים גיליתי שהחשבוניות של יולי לא עוברות , חשבוניות שהופקו בהפרש של כמה ימים

יוני עברה ויולי לא עברו אז מה ? מישהו היה יכול להיות נביא שהמצב ישתנה עד סוף אוגוסט ? או אולי זה השתנה רק בספטמבר? האם אני יכולה לגשת למעמ עם החשבוניות האלו ידנית ולבקש החזר איכשהו?

כי בהגשה המפורטת זה חסום אין מעבר זה לא מצליח לעבור בשידור… והספק לא מכחיש הפוך הוא מביא לי חשבונית מחברה אחרת שהוא פתח במקום אותם חשבוניות שלא עברו אבל לכי תדעי מה יהיה מחר עם החברה החדשה?עד המעמ הבא היא יכולה להחסם

עכשיו בדקתי והיא פעילה במעמ אבל זה לא בידים שלנו…

הסתדרתי עם הלינק בסוף, תודה

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן