חשבונאות ומיסים
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 3 דקות
ראית חשבון, חשבות שכר, דיני עבודה, מיסים, ביטו”ל, ליווי עסקים ועמותות, חוזים ועוד. מענה לשאלות... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
הפרשה לפנסיה
קדם ‹ Forums ‹ חשבונאות ומיסים ‹ הפרשה לפנסיה
-
הפרשה לפנסיה
פורסם ע"י יסכה . חשבונאות ויעוץ מס on 17/05/2022 ב10:10 amעצמאי שהפריש שנה שעברה לפנסיה והשנה לא מעוניין
להמליץ לו כן להפריש?
נחמה וובר הגיבה לפני 2 שנים, 7 חודשים 4 חברות · 3 תגובות -
3 תגובות
-
26חברה חדשה
חוקית
יש חוק פנסיה חובה לעצמאיים מ2017
בחיים אל תמליצי ללקוחות לעשות בניגוד לחוק
-
מנהלת קהילה
יועצי מס לא מוסמכים להמליץ להשקיע / להפקיד כפי שידוע לי.
אנחנו נותנים מידע מבחינת מיסוי מה הלקוח חייב או לא ומה כדאי מבחינת מיסויית לבצע.
יתכן וקיימת לו חובת תשלום להפקיד לפנסיה , נקודה נוספת -לא אוכפים את זה בפועל.
רק נקודה חשובה – לעצמאיים פחות ישתלם פנסיה כי רק הכסף שהוא צבר יהיה , לעומת שכירים שיש הפקדה של מעסיק בנוסף גם המקדם משתנה, מצד שני יש כאן גם ביטוח לאירוע ביטוחי.
לכן יתכן ולא משתלם לו , אני ממליצה ללקוחות שלי לדבר עם סוכן ביטוח לראות מה התיק הקיים ומה הביטוח שהוא צריך.
-
חברה חדשה
מעבר לכך שפנסיה זה חובה לעצמאים לפי החוק (אוכפים או לא אוכפים זו נקודה נוספת) היא חובה גם כלפי עצמינו בתור בני אדם. אם בן אדם לא ידאג לעצמו לגיל פרישה מי ידאג לו אז? (הילדים?) (ואני לא מדברת על ההשתדלות שזה ודאי).
אם בן אדם הוא עצמאי שיודע להשקיע בנדל”ן וככה ומזה הוא חושב לחיות בגיל פרישה זו גם אפשרות אבל מה שהוא חייב לפי החוק שיפריש (וזה גם לא הרבה כסף).
פנסיה זה לא רק חיסכון זה גם כולל בתוכו גם כיסויים ביטוחיים כמו אובדן כושר עבודה ופנסית שארים (למקרה מוות) לכן אם בן אדם מפריש רק לפי מה שחייבים על פי חוק (או לא מפריש בכלל…) הוא לא יהיה מבוטח על כל השכר שלו ולכן הוא צריך לדאוג לעצמו לכיסוי נפרד על השכר הלא מבוטח.
לשאלות פרטיות ובדיקת התיק הפנסיוני,
Log in to reply.