חשבונאות ומיסים
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 5 שעות
ראית חשבון, חשבות שכר, דיני עבודה, מיסים, ביטו"ל, ליווי עסקים ועמותות, חוזים ועוד. מענה לשאלות... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
מה כדאי ללמוד?
קדם ‹ Forums ‹ חשבונאות ומיסים ‹ מה כדאי ללמוד?
מה כדאי ללמוד?
פורסם ע"י נועה ב צילום ומולטימדיה on 29/04/2026 ב5:42 pmאני בחורה בי"ב ורציתי ללמוד ראיית חשבון אך לא עברתי את המבחן תיל מעל הנדרש…
רציתי להתיעץ איתכן האם כדאי לי ללמוד יעוץ מס ?למרות שאמרו לי שזה (כמעט)אותם שעות למידה כמו ראיית חשבון אבל עם תעודה נמוכה הרבה יותר?
ואם כן מה כולל יעוץ מס ומה הולך איתו יחד(נגיד מיסוי אמריקאי וכו..) או שאפשר להתחיל עם יעוץ מס ואח"כ להשלים לראיית חשבון? יש דבר כזה?
יש בכלל ביקוש ליעוץ מס? והבינה תיקח אותו אוטוטו?
או שעדיף בכלל ללכת על הוראת מתמטיקה/אנגלית? שזה לא יעלם כ"כ מהר… עם חבונאות וחשבת שכר?
אני פשוט בניתי על ראיית חשבון אז לא הכנתי תוכנית מגירה למקרה ולא אכל ללמוד את זה…
תודה רבה!!
מירי הגיבה לפני 2 שבועות, 6 ימים 6 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
חברה תורמת
פחות ממליצה על יעוץ מס, די צריך להשקיע בלימודים ובסוף המשכורת לא גבוהה ככ.
אני בראיית חשבון, זה נחמד אבל צריך להשקיע ולוקח המון זמן מהחיים אם את ממש רוצה אז אחלה, תיל נוסף.. בעז"ה.
אבל הייתי ממליצה כמו שאמרת הוראת מתמטיקה/אנגלית, גם לא יעלם ככ מהר וגם חיים נורמלים כמו שצריך להיות לאמא בישראל!
בעזרת הבורא 🙏חברה תורמת
בראיית חשבון יש הרבה מאד אופציות למשרות קצרות שמתאימות לאמא בישראל.
תלוי איפה את עובדת בביג פור פחות…
אני עובדת במשרד קטן במשרה של 7.5 שעות ביום וכל האימהות לילדים אצלינו עובדות פחות מזה.
אני עובדת עד 14:30 מהמשרד ואת היתר מהבית ובנוסף פעמיים בשבוע רק מהבית.
יש לי אחות שהיא מורה והחיים שם היום ממש לא גן עדן לאימהות בישראל יש להם היום דרישות הזויות ויום לימודים ארוך כמעט בכל השבוע…
גם אני פעם חשבתי שלהיות מורה זה הכי אידיאלי, מהכרות היום עם 2 סוגי המקצועות מקרוב אני ממש לא בטוחה שהמוסכמה הזו נכונה…
יעוץ מס באמת פחות מומלץ רובן בסוף עובדות כמנהלות חשבונות(ואז גם אין להן כ"כ איך להתקדם להיות יועצות מס עצמאיות… כי הן לא עשו אף פעם דוחות רק הנה"ח) וההשקעה בלימודים היא לא הרבה פחות מראיית חשבון.
הרבה הצלחות!
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה
תודה לכל המגיבות!!
האמת שעשיתי עוד תיל ובאמת עלו לי הציונים אבל היה שם רעש…
אז אתם לא ממליצות על יעוץ מס ..
תודה רבה לכולכן!!!!!
נ.ביש מקומות שהדרישות נמוכת יותר מ540??
פעילה בקהילה
הוראה לא מתאים לכל אחת
יש כאלה שזה יכול לשחוק אותן ולעומת זאת עבודה משרדית יותר מתאימה להן ויש כאלה להפך כמובן…
אז אני חושבת שאת קודם צריכה לחשוב אם את מעדיפה עבודה משרדית (8 9 שעות מול מחשב) או הוראה (משמעת… וכו)פעילה בקהילה
כמה נקודות לגבי מה שרשמו כאן:
* בראיית חשבון יש יותר אפשרויות תעסוקה, זה נכון
אבל לא כל הרואות חשבון משתכרות יותר מיועצות מס.
פגשתי יועצות מס שהתקדמו לתפקידים יפים מאוד בחברות והגיעו לשכר של 25K, או כאלה שפתחו עסק עצמאי ומכניסות יפה מאוד
וגם פגשתי רואות חשבון עם 20 שנות ניסיון שמקבלות סביב ה-17-18 אלף
(זו הכנסה יפה, אני לא מזלזלת בסכומים, רק באה להגיד שלא בהכרח רואות חשבון ירוויחו יותר. סטטיסטית כן, אבל בהשוואה של אחד על אחד – לא בהכרח)
* לגבי הלימודים – אין השוואה. יעוץ מס זה קייטנה ביחס לראיית חשבון. יש אמנם את המבחני מועצה שהם בהחלט דורשים, אבל זה לא דומה ולא מתקרב לדרישות של ראיית חשבון (מניסיון אישי של לימודי יעוץ מס + השלמה לראיית חשבון)
* למי שחושבת על כיון של עצמאי, ביעוץ מס אפשר להתקדם ולהתפתח מאוד יפה, ולהגיע להכנסה ממש יפה (אגב, יש רואות חשבון עצמאיות שבפועל עושות בעיקר עבודה של יועצות מס)
* מי שדוברת אנגלית שפת אם, זה ערך מוסף מאוד משמעותי. יש הרבה ביקוש ליועצות מס דוברות אנגלית, לעבודה על לקוחות עם הכנסות מחו"ל (זה גם רווחי יותר, בהרבה מקרים)
* לגבי מה מתאים יותר לאמא בישראל – הוראה או עבודה משרדית – זה תלוי תקופות. באופן כללי, לוח החופשות של מורה הרבה יותר מותאם לבית. דברו עם המורות על ערב פסח, חופש הגדול, חנוכה, כל הזמנים האלה שהעובדות משרד נקרעות והמורות נהנות עם הילדים… נכון שגם למורות יש תקופות עומס של מבחנים, ויש להכין שיעורים והכל, אבל באופן כללי, העבודה שלהן יותר מותאמת. ככה ממה שאני רואה אצל המורות שבסביבתי.
אבל מעבר לענין ה"מה מתאים לאמא", קודם תשאלי "מה מתאים לי". מי שלא רואה את עצמה מתמודדת עם משמעת (וכל מורה מתמודדת עם זה), עם התקופה של להתגלגל במילויי מקום, עם החוסר יציבות המסויים שיש בהוראה (בעיקר בתיכונים) – פחות יתאים לה. מי שבשבילה הוראה זה שליחות והיא הולכת על זה עם אש בעיניים והרגשה פנימית ששם המקום שלה – אידיאלי בעיני
Log in to reply.