ממתי מתחילם לספור ימי מחלה מהיום בו הייתי חולה או מהיום שאני נעדרת מהעבודה?

קדם Forums חשבונאות ומיסים ממתי מתחילם לספור ימי מחלה מהיום בו הייתי חולה או מהיום שאני נעדרת מהעבודה?

• ממתי מתחילם לספור ימי מחלה מהיום בו הייתי חולה או מהיום שאני נעדרת מהעבודה?

פורסם ע"י הדסה בלוי סטודיו הדסים  גרפיקה on 21/11/2022 ב7:08 pm

אם אני עובדת במקום מסוים בימי רביעי חמישי בלבד ויש לי אישור מחלה מיום שני עד חמישי ממתי מתחילים לספור את הימי מחלה?

ושוב אותה שאלה בווראציה קצת אחרת

אם אני עובדת מראשון-שלישי במקום אחד וברביע חמישי במקום אחר ויש לי אישור מחלה מיום שני עד חמישי ממתי מתחילים לספור את הימי מחלה? (מבחינת תשלום מהמעסיק על היום השני חצי וא”כ שכר מלא)

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה!

רותי הגיבה לפני 1 שנה, 12 חודשים 4 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • יעל טופיק

צילום ומולטימדיה
    חברה
    22/11/2022 ב9:09 am

מתחילים מהיום הראשון של המחלה בפועל.

לצורך הענין אם זה בשבת התחיל, שבת נחשבת ליום המחלה הראשון

• עורכת דין אסתי וייסלר-בהגן

כללי
    חברה
    22/11/2022 ב9:28 am

ימי מחלה הם קלנדריים לענין הזכאות לדמי מחלה.

קלנדריים הכוונה- לפי היום בחודש

חשוב לי להדגיש שיש נוהל שמנכים לעובד מימי מחלה צבורים גם את הימים שלא קיבל עליהם דמי מחלה- למשל היום הראשון.

זה לא בהכרח נכון לפי החוק.

למעסיקים שאני מלווה אני נותנת הדרכה בענין אבל אני יודעת שבשטח לא תמיד עובדים נכון

• רותי

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      28/11/2022 ב2:09 pm

זה משתנה האם העובדת חודשית או שעתית.

לגבי עובד במשכורת (חודשי) ניצול תקופת המחלה היא לרבות ימי מנוחה- לפי מספר הימים המצוינים באישור המחלה.

לגבי עובד שעתי שעבד במשרה מלאה- ימי המחלה למעט מנוחה שבועית וחגים, לפי מספר ימי העבודה שהפסיד בעקבות המחלה.

לגבי עובד שעתי שלא עבד עבודה מלאה אצל אותו מעסיק (עובד לסרוגין)- תקופת המחלה היא כל ימי מחלתו למעט ימי מנוחה כפול הממוצע של ימי העבודה בתקופה שהיא כתקופת המחלה.

גם החישוב כמה שווה כל יום מחלה יהיה בהתאם:

בעובד חודשי – נחלק את המשכורת החודשית ב-30 משום שהרי לעניין תקופת המחלה גם ימי המנוחה נלקחו בחשבון כימי עבודה.

בעובד שעתי – נחלק את המשכורת של 3 המשכורות האחרונות במספר ימי העבודה בפועל. שהרי לעניין תקופת המחלה ימי המנוחה לא
      נלקחו בחשבון כימי עבודה.

בפועל הרבה פעמים לא מחשבים נכון את ימי המחלה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן