ניכוי מס במקור מספקים

קדם Forums חשבונאות ומיסים ניכוי מס במקור מספקים

• ניכוי מס במקור מספקים

פורסם ע"י שרה בודנר  חשבונאות ויעוץ מס on 30/05/2024 ב4:52 pm

בחברה בה אני עובדת יש הרבה ספקים שצריך לנכות להם במקור, הענין הוא שזה מסתבך כאשר צק לא נפרע ומבוטל , קרה לי כמה פעמים עם כמה ספקים שלאחר הדווח של 856- שנת 2023 ביטלו להם צקים שניכו להם שם במקור ואנחנו שילמנו את הניכוי במקור עוד בשנת -2023 למס הכנסה והצק שתאריכו היה לפרעון בינואר או פברואר בסוף בוטל והביטול נעשה על 2024 ובשנת 2024 והיה אם הוציאו לספק צקים חדשים מה טוב אז נתקזז מול זה

הבעיה היא שלפעמים הפסיקו לעבוד איתו לגמרי ונשארתי אם תשלום ששולם סתם למס הכנסה ,

או לדוגמא ספק אחר שקיבל פטור ב2024 וממילא לא יהיה לי עם מה לקזז את הניכוי במקור שלו שכבר הועבר לרשויות, אחת הציעה לי החל מעכשיו לכתוב תאריך אסמכתא זהה לתאריך פרעון בכל צק דחוי עם ניכוי במקור

האם זה חוקי ? האם זה אפשרי לכתוב היום נניח פקודת יומן על צק ת.אסמכתא 1.1.26 בגלל שתאריך הערך שלו הוא 1.1.26?? אשמח למענה האם זה חוקי

ושנית אשמח למענה מה לעשות עם ספקים שכבר שילמתי ניכוי במקור עבורם ואין לי עם מה להתקזז , אני יכולה לקזז מול ספקים אחרים אבל אז אני נתקלת בבעיה שבסוף שנה ב856 הספק הספציפי שבוטל לו הצק יצא במינוס ולא יעבור ל-856 וממילא הכל משתבש,

אשמח לסיוע, תודה

ש.בודנר

054-8430377

*** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

*** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

חיה מ הגיבה לפני 5 חודשים, 3 שבועות 2 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    02/06/2024 ב9:52 am

שבוע טוב

אשמח לתגובות, תודה

• חיה מ

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    02/06/2024 ב1:16 pm

אם הם לא פרעו את השיק אז נשארת חיבת להם כסף.

ולכן כשאת מוציאה להם תשלום שוב תפחיתי את הסכום שקוזז בניכויים.

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    02/06/2024 ב1:35 pm

במקרה של תשלום אחר במקום הצק אין בעיה אני שואלת על מקרה שמבטלים צקים כי הספק לא מגיע לו את הכסף ולא ישלמו לו יותר , או כי הוא פתח חברה אחרת ורוצה לקבל את הכסף שם או אופציה נוספת שהספק בשנה הבאה קיבל פטור מניכוי ולכן זה לא עוזר ששילמתי לו תשלום אחר במקום זה כי התשלום האחר הוא ללא ניכוי במקור… ונשארתי עם הבעיה… שאין לי איך לקזז חוץ מאשר לבצע דוחות מתקנים ל102+856…

• חיה מ

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    03/06/2024 ב9:21 am

תרשמי בשיק 2 שורות שורה ראשונה את הסכום שהיית צריכה לשלם ובשורה נוספת תרשמי את סכום הניכוי במינוס.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן