עזיבת עבודה לפני חל"ד בעז"ה

קדם Forums חשבונאות ומיסים עזיבת עבודה לפני חל"ד בעז"ה

• עזיבת עבודה לפני חל"ד בעז"ה

פורסם ע"י hieman  גרפיקה on 23/11/2025 ב12:23 pm

האם מישהו תוכל לעזור לי שעניין

א. אם אני עוזבת עבודה כחודש חודשיים לפני הלידה האם זה יבטל לי את הזכות לקבל את מלוא הדמי לידה המגיע לי, כלומר האם ביטוח לאומי מחשבים את דמי הלידה לפי שלושת חודשים אחרונים לפני הלידה או לפי שלושת חודשים אחרונים שעבדו?

ב. אם אני כן עובדת עד הלידה אבל לא מעוניינת לחזור לעבודה אחרי סיום החל"ד ,אני צריכה להודיע עכשיו או רק במהלך החל"ד?

ציפי גליק הגיבה לפני 2 שבועות, 4 ימים 6 חברות · 10 תגובות
  • 10 תגובות
  • רחל ר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    23/11/2025 ב5:42 pm

לי ידוע לגבי זכאות לדמי לידה שהיום הקובע זה היום שבו הפסיקה העובדת לעבוד בהיותה בהריון. ביטוח לאומי מחשב לפי 3 חודשי העבודה המלאים האחרונים ולא 3 חודשים לפני הלידה, לא נראה לי שמשנה אם מתפטרת. בתנאי כמובן שיש לך תקופת אכשרה- שצברת מספיק חודשי עבודה שמזכים אותך בדמי לידה.

• hieman

גרפיקה
    חברה
    24/11/2025 ב10:00 am

תודה לכולכן על התגובות

תכלס יש פה דעה סותרת

אם אני יוצאת עכשיו (יותר מ7 שבועות לפני) לכאורה אני אקבל דמי לידה?

אני אשמח להסבר מורחב יותר אם אפשר

תודה מראש…

• רחל ר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/11/2025 ב5:03 pm

יש פה קישור לכל זכות. יש הסבר די מפורט על מה ששאלת.

דמי לידה (זכות) – כל-זכות

• רבקה בנימיני

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    26/11/2025 ב10:24 am

פייגי אם הבנתי נכון את השאלה, אני יודעת שביטוח לאומי עושה ממוצע הכנסות 3 ו 6 חודשים לפני חודש הלידה.

והגבוה מבניהם את מקבלת. (חודש הלידה לא נחשב) כך שאם את מתפטרת חודשים לפני הלידה, יש מצב שהממוצע לדמי לידה ירד לך.

לגבי הודעה לא שאני יודעת בדיוק מה את חייבת, יכולה לומר לך שאני הודעתי להם חודשים לפני הלידה שאני מתפטרת, בפועל הגשתי מכתב שבועים לפני הלידה, וכך קיבלתי אבטלה מהיום הראשון שסיימתי לקבל דמי לידה.

(הייתי זכאית כביכול לקבל אבטלה עוד לפני, אך בגלל שהם לא נותנים 2 קצבאות במקביל את האבטלה הם הביאו לי אח"כ)

לידה קלה ובידיים מלאות בעז"ה!

• מרים ג

הייטק
      חברה
      26/11/2025 ב11:22 am

התאריך הקובע הוא לא הלידה, אלא יום היציאה לחופשת לידה. שזה אפשר בוודאות מ7 שבועות לפני התאריך המשוער.

לגבי הפסקת עבודה לפני כן, אני לא יודעת.

• מרים ג

הייטק
    חברה
    26/11/2025 ב12:35 pm

הסתקרנתי. בדקתי באתר של ביטוח לאומי. בשביל לקבל דמי לידה, צריך שהפסקת העבודה תהיה במהלך ההריון. לא חשוב באיזה חודש. ואז הסכום נקבע לפי 3 או 6 חודשי עבודה מלאים שקדמו לתאריך הפסקת העבודה, הסכום הגבוה מביניהם. כך שלשאלתך, לא אמור לפגוע בדמי לידה.

https://www.btl.gov.il/About/faq/%D7%90%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%AA/Pages/sheela02.aspx

• ציפי גליק

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/11/2025 ב9:13 am

לא נראה לי שאם מתפטרים לפני הלידה לא זכאים לפיצויים – הרי גם תקופת אבטלה נחשבת לענין חודשי אכשרה לדמי לידה וניתן להפסיק בחודש הראשון אם עומדים בתנאי של 15 חודשים מתוך 22
    בביטוח לאומי מופיע הפסקת עבודה ולא הסיבה (ידוע לי על מקרה של חוזה שהסתיים לפני הלידה והעובדת פוטרה וקבלה דמי לידה) לא לשאול את AI שאלות כאלו שהוא מטעה עם התשובה

אבל, במידה ומתפטרים לצורך טיפול בילד – צריך להתפטר אחרי הלידה כמו שרחל כתבה אחרת זה לא לצורך טיפול בילד ולא זכאים לפיצויים (חשוב לבדוק את אמיתות ההתפטרות כי אם זה לא באמת לצורך טיפול בילד יש להתייעץ עם רב לגבי הזכאות לפיצויים שהמעסיק מוציא מהכיס שלו)

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/11/2025 ב2:57 pm

לא שאלתי AI

וכן זכור לי שקראתי דיון כזה שהיו כאלו שלא קיבלו דמי לידה כי לא היה להם יום הפסקת עבודה לפני הלידה (היה להם מספיק וותק ביטוחי)

אין לי כוח לחפש ולהכנס לזה, לכן רק ציינתי שזה נקודה שעלולה לגרום לשלילת דמי לידה

(באופן כללי דמי לידה אמורים להיות תחלופה לעבודה בפועל, אם אין עבודה בפועל ביטוח לאומי לא חייב לשלם דמי לידה, במקרה שציינת יכול לביות שלא היה מעודכן בביטוח לאומי שהיא לא עובדת)

• ציפי גליק

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    28/11/2025 ב9:44 am

לא התכוונתי ששאלת ב AI
    כתבתי את זה בכלליות לכולן שלא לבדוק שם. (אז סליחה אם הבנת אחרת)
    ועדיין אני חושבת שיש זכאות לדמי לידה גם אם מתפטרים לפני כן.

והמלצה – תמיד ניתן להתקשר לביטוח לאומי ולשאול – אני מתלבטת אם להתפטר או לא כי רוצה לדעת אם לא יפגע לי שאקבל דמי לידה. הפקידות עונות לרוב מאוד יפה
    ואפשר גם לשאול שאלה כללית בשביל מישהי שאני רוצה לעזור לה עם המידע.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן