חשבונאות ומיסים
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
ראית חשבון, חשבות שכר, דיני עבודה, מיסים, ביטו”ל, ליווי עסקים ועמותות, חוזים ועוד. מענה לשאלות... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
פתיחת עוסק פטור
קדם ‹ Forums ‹ חשבונאות ומיסים ‹ פתיחת עוסק פטור
Tagged: עסק זעיר, פתיחת עוסק פטור
-
פתיחת עוסק פטור
פורסם ע"י ברכי שפירא צילום ומולטימדיה on 05/04/2024 ב11:55 amשלום
אני מעוניינת לפתוח עוסק פטור
אני עדיין לא בת 18
חיפשתי הרבה, ולא מצאתי מידע מדיוק
אפשר לפתוח? זה משותף עם ההורים? צריך אישור אפוטרופוס?
אם מישהי תוכל לעשות לי סדר בנושא אני ממש אשמח…
תודה רבה!
חיה פנחס הגיבה לפני 7 חודשים, 2 שבועות 6 חברות · 8 תגובות -
8 תגובות
-
חברה חדשה
את צריכה לגשת למשרדי מע”מ באזור מגורייך בליווי אחד ההורים
-
חברה חדשה
מישהי יכולה להסביר לי על עוסק פטור?
[image: Mailtrack]
<https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11&>
Sender
notified by
Mailtrack06.04.24,
22:17:10בתאריך שבת, 6 באפר׳ 2024 ב-22:15 מאת קדם
-
חברה חדשה
עוסק פטור – זו ההגדרה במע”מ.
פטור ממע”מ, בניגוד לעוסק מורשה וחברה שצריכים לשלם מע”מ.
הדיווח למע”מ הוא פעם בשנה בד”כ עד סוף ינואר של השנה העוקבת, על מחזור ההכנסות בשנה הקודמת.
בנוסף צריך לפתוח תיק במס הכנסה ובביטוח לאומי.
במס הכנסה – מתחילת 2024 יש אפשרות להחשב כעוסק זעיר, ואז ניתן להכיר באופן אוטומטי בהוצאות בשיעור של 30% ממחזור ההכנסות, ללא הוכחת הוצאות (בכל אופן מומלץ לשמור את ההוצאות כי ייתכן שהן גבוהות יותר מ-30% ועדיף להכיר בהוצאות לפי הסכום האמיתי, או שהן נמוכות יותר ומסיבות מסוימות כמו דמי לידה או מענק עבודה עדיף לדווח על רווח גבוה יותר).
בביטוח לאומי – צריך לפתוח תיק כעצמאית רגילה או עצמאית לא עונה להגדרה.
עצמאית רגילה – מבוטחת לגמלאות השונות (כמו דמי לידה), במקביל משלמת דמי ביטוח על הרווח שלה (אם עצמאית בלבד ויש לה הכנסה נמוכה מ-3,134 ש”ח או הפסד, צריך לשלם את המינימום שהוא 187 ש”ח, אבל במקביל מבוטחת לגמלאות על 3,134 ש”ח בחודש).
עצמאית לא עונה להגדרה – אחת מ-2 אופציות:
1. עובדת עד 11 שעות בשבוע ומרויחה עד 6,286 ש”ח (בשנת 2024). במקרה הזה צריכה לשלם דמי ביטוח רק על ההכנסות שעולות על 3,134 ש”ח בחודש.
2. עובדת 12-19 שעות בשבוע ומרויחה עד 1,880 ש”ח בחודש – לא צריכה לשלם דמי ביטוח בכלל.
עצמאית לא עונה להגדרה לא מבוטחת לגמלאות השונות ולכן הגדרה זו לא מתאימה למי שמעוניינת לקבל דמי לידה!
מי שעובדת מעל 20 שעות בשבוע, או שמרויחה מעל 6,286 ש”ח בחודש, או שעובדת 12-19 שעות בשבוע ומרויחה מעל 1,880 ש”ח בחודש – בכל מקרה לא יכולה להחשב כעצמאית לא עונה להגדרה.
-
-
חברה חדשה
אף אחת לא יודעת?
האם פתיחת עוסק פטור בגיל צעיר קשורה להורים באיזשהי דרך?
או שזה רק לבוא למע”מ?
-
2חברה חדשה
עוסק מורשה או עוסק פטור ניתן לפתוח בכל גיל. נער שטרם הגיע לגיל 18 יעשה זאת בליווי הוריו או אפוטרופוס. לגבי מס הכנסה נער פחות מגיל 18 פטור מלהגיש דוח שנתי למס הכנסה על הכנסות נמוכות.
-
-
חברה חדשה
מעניין איך הסתדרת:)
פתחת? הלך טוב?
כי אני פתחתי כמה תיקי קטינים
והלך ללא בעיה, אולי כי זה מייצג?
מעניין אותי איך בפרטי..
-
-
-
Log in to reply.