שאלה למומחיות כאן- מעסיק חדש שלא משלם עד שלא יוגשו אליו כל הטפסים

קדם Forums חשבונאות ומיסים שאלה למומחיות כאן- מעסיק חדש שלא משלם עד שלא יוגשו אליו כל הטפסים

• שאלה למומחיות כאן- מעסיק חדש שלא משלם עד שלא יוגשו אליו כל הטפסים

פורסם ע"י בתא-ל טשיטיד מדריכה זוגית לכלות ונשים  יעוץ אימון והנחיה on 22/12/2024 ב12:44 pm

-מעסיק המנהל הרבה בי”ס תחתיו, לא משלם משכורת עד שכל הטפסים בתיק עובד מלאים וחתומים (כי רק אז זה נקרא שאני עובדת שלו..)

-מה שמתבקש ממני לפתוח קרן פנסיה/השתלמות/גמל בנוסף לכל הטפסים הנוספים שנתבקשתי להמציא

שאלתי:

1. מה אומר החוק על העסקת עובד בלי לשלם לו כשהסיבה היא אי הגשת הטפסים לפתיחת כל הקרנות שביקש המעסיק?

2. על מי מוטלת האחריות לפתוח את כל הקופות הללו – על המעסיק או על העובד?

3. האם יש כאן עילה להלנת שכר מצד המעסיק, או שכל זמן שאני לא עובדת שלו כי לא חתמתי על המסמכים שביקש הוא פטור לחלוטין, ומי שיצטרך להתמודד עם ההשלכות במידה ונפנה לרשויות, תהיה המנהלת שלי בפועל?

כל תשובה בעיניין תוכל לקדם אותי ולעזור לי.

תודה מראש.

נחמי גירון הגיבה לפני 4 שעות, 14 דקות 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    22/12/2024 ב1:19 pm
    מנהלת קהילה בקדם
    2

בתאל הי,

אם עבדת אצלו אז את עובדת שלו.

לפי הידוע לי, קרן פנסיה ממש לא אמורה לעכב משכורת.

אבל את כן חייבת לעדכן את המעסיק לאיזו קרן את רוצה שיפקיד לך את ההפרשות.

לא יודעת מה לגבי עובדות הוראה,

לגבי עובדים רגילים- אם את לא מעדכנת את המעסיק איפה הפנסיה שלך, הוא חייב להפריש לך אוטומטית לקרן ברירת מחדל.

אם יש לך קרן פנסיה פעילה לפני שהתחלת לעבוד אצלו אז הוא צריך להפריש לך רטרו אחרי שהשלמת שלושה חודשי עבודה,

אם אין לך- מתחיל להפריש (לא רטרו) אחרי חצי שנה.

מה שאני אומרת לך זה מהניסיון שלי, אני לא חשבת שכר, אם את מוגדרת כעובדת הוראה ייתכן שהכללים שונים, אולי יש כאן חשבות שכר שמתמצאות ויידעו להגיד,

• נחמי גירון

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    22/12/2024 ב2:13 pm
    2

חייב רק טופס 101 וצילום ת.ז. ובמקרה שיש עבודה נוספת גם תיאום מס,

כל טופס מעבר לזה לא יכול לעכב משכורת.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן