בעיקרון כל הסלטים המטוגנים נשמרים מעולה במקפיא: חצילים, בטטה, בצל, גמבות וכו’
דגים: מושט יוצא מעולה. סלמון פחות (לטעמי)
עוגות – נשמרות היטב במקפיא בד”כ
בשר– אפשר לבשל, לחתוך פרוסות ולהקפיא בשקית אטומה. בערב החג להעביר לתבנית ולהוסיף רוטב ותיבול.
קציצות– מעולה! אפשר לטגן את הקציצות ולהקפיא, בערב החג מעבירים לסיר ומוסיפים רוטב.
חמין-צולנט– השבוע לטגן כפול בצל ובשר עם תבלינים, להקפיא חצי מהכמות. אפשר גם להוסיף כבר תפו”א-רק אדומים. תפו”א אדום נשמר היטב במקפיא (לפני בישול) ואז מפשירים ישר לסיר, מוסיפים מים וזהו…
סימנים לר”ה- תפוח מבושל בסוכר- אפשר להכין ולשים במקרר/ במקפיא.
פשטידות דלעת/ עלי סלק גם נשמרות טוב במקפיא.
כמובן שאפשר כבר לבדוק תמרים ולהקפיא
כל דבר לפני שמקפיאים- לארוז היטב בשתי שקיות אטומות (אפשר גם בקופסא, אבל תופס הרבה מקום במקפיא)
בהצלחה ושנה טובה ומתוקה!!