ללא סוכר, ללא גלוטן
-
ללא סוכר, ללא גלוטן
פורסם ע"י חיה לרר ל. הוראה רכזות וחינוך on 06/01/2025 ב8:59 pmאשמח אם יש למישהי מתכונים לעוגות ללא סוכר וללא גלוטן…
זה למישהי שלא משתמשת גם באורז…
כך שלא כל תחליפי הקמח טובים לה…
ה הגיבה לפני 1 יום, 4 שעות 8 חברות · 13 תגובות -
13 תגובות
-
1512280מנהלת קהילה
צריך לחפש בספרי מתכונים של פסח ולהמיר את הסוכר בממתיקים
-
71560פעילה בקהילה
תודה על הרעיון,
אבדוק את העניין…
-
1862380פעילה בקהילה
אני גם מחפשת
ואם אפשר גם ללא קקאו
-
71560פעילה בקהילה
אולי באמת ניצור ספר חדש…
ללאקמח,
ללא סוכר,
ללא קקאו…
מה נשאר?
תבנית ביצים?
-
1862380פעילה בקהילה
במקום סוכר אני משתמש בסויטנגו
במקום קמח קמח תמי
אפשר גם רסק תפוחי עץ
-
4139520פעילה בקהילה
רסק תפוחי עץ מכילים סוכר פירות ופחממות שמתפרקות לסוכר
-
1862380פעילה בקהילה
יש כאלו שאסור להם גלוטן חיטה
-
-
-
-
-
-
4139520פעילה בקהילה
חיה, אם הסוכר הוא בשל סוכרת, הנושא הרבה יותר מורכב, כי צריך לבדוק אלו קמחים לא מקפיצים סוכר.
הייתי ממליצה להשתמש בקמח שקדים. המצב שמותר קמח חיטה, אני ממליצה להמיר חצי מהכמות בקמח שקדים. בקמחים אחרים פחות יש לי מושג איך הם מתנהגים.
בעיקרון, אם הנושא הוא סוכרת – לכאורה קמחי קטניות יכולים להיות מעולים יותר (קמח עדשים, קמח חומוס וכד’)
-
820חברה חדשה
אם הנושא הוא סכרת, אז תמי צודקת – רב הקמחים בעייתיים
קמח שקדים וקמח חומוס יכולים לענות על הצורך
מנסיון אישי וארוך.. קמח חומוס פחות מוצלח, צריך לדעת לעבוד איתו. לא נשמע לי לעוגות
קמח שקדים מוצלח מאד, מתאים במיוחד בתור תחליף לקמח מצה. אממה – המחיר שלו יקר. יש מכירות של מוצרים טבעוניים ששם הוא יותר זול.
ממתיקים – אישית יצא לי להשתמש בסוכרזית הנוזלית, הבקבוק הצהוב – מבין סוגי הסוכרזית הוא הכי מומלץ. לא מכירה ממתיקים אחרים.
עוגות באמת מורכב בהגבלות הללו, עוגיות יותר פשוט – אפשר לחפש בגוגל מתכונים טבעוניים, יש כל מיני, ולהמיר את מה שצריך, או מתכונים של עוגיות פסחיות ולהמיר את הקמח תפו”א בקמח שקדים ואת הסוכר בממתיקים.
-
420חברה חדשה
חיה, מצרפת קישור לאתר של אסי רוז.
המון מתכונים מוצלחים במיוחד. תבחרי מה שמתאים לך ולדרישות התזונתיות
בהצלחה.
essyroz.com
נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אני מזמינה אתכם לפגוש מתכונים בריאים וטעימים ללא פשרות שיכניסו אל המטבח שלכם המון אור, שמחה ובריאות היכנסו אל הבלוג שלי ותהנו 🙂
-
1864560פעילה בקהילה
יש גם שיבולת שועל ללא גלוטן,
היא מעולה לעוגיות
אבל יש לה מרירות, אז בעוגיות בריאות עם ממתיק (במקום הסוכר) ושקדים / דלעת / שומשום / נטיפי שוקולד זה טעים מאוד!!
אפשר להכין גם שומשומיות עם דבש, בריא וטעים.
באופן כללי שמעתי שכאלו שלא צורכים גלוטן צריכים הרבה יותר להיזהר בסוכרים.
ואם כבר עלה ה:
ללא
וללא
וללא
וללא…
אז בצהרונים חייבים להכין אוכל חילופי לאלרגנים אבל שיהיה הכי דומה לאוכל שכל שאר הילדים אוכלים,
הבעיה היא שמכינים את אותו מאכל לכל האלרגנים, כך שאם יש פתיתים אז מכינים לאלרגנים פתיתים ללא גלוטן, ללא שמן סויה, ללא ביצים וכו…
שכחו לכתוב בחוק שהאוכל צריך להיות מאכל אדם 🤣
תנסו פעם לאכול את זה , כשאני ראיתי את זה כמעט התעלפתי 😱
Log in to reply.