
ללא סוכר, ללא גלוטן
-
ללא סוכר, ללא גלוטן
פורסם ע"י חיה לרר הוראה רכזות וחינוך on 06/01/2025 ב8:59 pmאשמח אם יש למישהי מתכונים לעוגות ללא סוכר וללא גלוטן…
זה למישהי שלא משתמשת גם באורז…
כך שלא כל תחליפי הקמח טובים לה…
ה הגיבה לפני 2 חודשים, 3 שבועות 8 חברות · 13 תגובות -
13 תגובות
-
720
636
0
מנהלת קהילה
צריך לחפש בספרי מתכונים של פסח ולהמיר את הסוכר בממתיקים
-
109
114
0
פעילה בקהילה
תודה על הרעיון,
אבדוק את העניין…
-
701
670
0
פעילה בקהילה
אני גם מחפשת
ואם אפשר גם ללא קקאו
-
109
114
0
פעילה בקהילה
אולי באמת ניצור ספר חדש…
ללאקמח,
ללא סוכר,
ללא קקאו…
מה נשאר?
תבנית ביצים?
-
701
670
0
פעילה בקהילה
במקום סוכר אני משתמש בסויטנגו
במקום קמח קמח תמי
אפשר גם רסק תפוחי עץ
-
1689
2894
0
מנהלת קהילה
רסק תפוחי עץ מכילים סוכר פירות ופחממות שמתפרקות לסוכר
-
701
670
0
פעילה בקהילה
יש כאלו שאסור להם גלוטן חיטה
-
-
-
-
-
-
1689
2894
0
מנהלת קהילה
חיה, אם הסוכר הוא בשל סוכרת, הנושא הרבה יותר מורכב, כי צריך לבדוק אלו קמחים לא מקפיצים סוכר.
הייתי ממליצה להשתמש בקמח שקדים. המצב שמותר קמח חיטה, אני ממליצה להמיר חצי מהכמות בקמח שקדים. בקמחים אחרים פחות יש לי מושג איך הם מתנהגים.
בעיקרון, אם הנושא הוא סוכרת – לכאורה קמחי קטניות יכולים להיות מעולים יותר (קמח עדשים, קמח חומוס וכד’)
-
54
46
0
פעילה בקהילה
אם הנושא הוא סכרת, אז תמי צודקת – רב הקמחים בעייתיים
קמח שקדים וקמח חומוס יכולים לענות על הצורך
מנסיון אישי וארוך.. קמח חומוס פחות מוצלח, צריך לדעת לעבוד איתו. לא נשמע לי לעוגות
קמח שקדים מוצלח מאד, מתאים במיוחד בתור תחליף לקמח מצה. אממה – המחיר שלו יקר. יש מכירות של מוצרים טבעוניים ששם הוא יותר זול.
ממתיקים – אישית יצא לי להשתמש בסוכרזית הנוזלית, הבקבוק הצהוב – מבין סוגי הסוכרזית הוא הכי מומלץ. לא מכירה ממתיקים אחרים.
עוגות באמת מורכב בהגבלות הללו, עוגיות יותר פשוט – אפשר לחפש בגוגל מתכונים טבעוניים, יש כל מיני, ולהמיר את מה שצריך, או מתכונים של עוגיות פסחיות ולהמיר את הקמח תפו”א בקמח שקדים ואת הסוכר בממתיקים.
-
17
32
0
חברה חדשה
חיה, מצרפת קישור לאתר של אסי רוז.
המון מתכונים מוצלחים במיוחד. תבחרי מה שמתאים לך ולדרישות התזונתיות
בהצלחה.
essyroz.com
נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אני מזמינה אתכם לפגוש מתכונים בריאים וטעימים ללא פשרות שיכניסו אל המטבח שלכם המון אור, שמחה ובריאות היכנסו אל הבלוג שלי ותהנו 🙂
-
1344
2040
0
פעילה בקהילה
יש גם שיבולת שועל ללא גלוטן,
היא מעולה לעוגיות
אבל יש לה מרירות, אז בעוגיות בריאות עם ממתיק (במקום הסוכר) ושקדים / דלעת / שומשום / נטיפי שוקולד זה טעים מאוד!!
אפשר להכין גם שומשומיות עם דבש, בריא וטעים.
באופן כללי שמעתי שכאלו שלא צורכים גלוטן צריכים הרבה יותר להיזהר בסוכרים.
ואם כבר עלה ה:
ללא
וללא
וללא
וללא…
אז בצהרונים חייבים להכין אוכל חילופי לאלרגנים אבל שיהיה הכי דומה לאוכל שכל שאר הילדים אוכלים,
הבעיה היא שמכינים את אותו מאכל לכל האלרגנים, כך שאם יש פתיתים אז מכינים לאלרגנים פתיתים ללא גלוטן, ללא שמן סויה, ללא ביצים וכו…
שכחו לכתוב בחוק שהאוכל צריך להיות מאכל אדם 🤣
תנסו פעם לאכול את זה , כשאני ראיתי את זה כמעט התעלפתי 😱
Log in to reply.