מתכון לדג סלמון יוקרתי מאד {ממרוה לצמא}:
קודם כל שוטפים טוב את הדג ועוטפים אותו במגבת נקיה
כדי שהדג יהיה יבש והרוטב לא יברח.
אח”כ שמים מעל את הרוטב:
להכניס את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון, עד לקבלת רוטב סמיך:
10 שיני שום כתושות
6 כפות דבש
4 כפות מיונז
3 כפות קטשופ
2 כפות חרדל
רבע כוס שמן
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
אחרי ששמנו את הרוטב, לפזר מעל הדג שורות שורות לרוחב הדג של:
50 גר’ שומשום שחור או קצח
50גר’ שקדים שבורים/ מולבנים
50 גר’ פיסטוקים שבורים
50 גר’ קשיו שבורים
50 גר’ פקאן מסוכר שבור
50 גר’ פטרוזיליה יבשה
כמובן שאת יכולה להחליט מה אתם אוהבים ומה לא, אבל פשוט יוצא מעדן
אין לי תמונה להעלות, אבל מקווה שהובנתי
ניסיתי לשרטט איך זה אמור להראות
כמובן להכניס לתנור מכוסה בנייר כסף על חום גבוה, לקראת סוף האפיה להוריד את נייר הכסף ואת חום התנור ולאפות עוד קצת…
לבדוק עם מזלג במרכז הדג אם הוא נאפה כראוי
סליחה שהמתכון לא מדויק אבל אני מזמן מכינה ללא הוראות מפורשות רק לפי מה שנראה לי….
הרבה הצלחה