שוקולד לעוגה

קדם Forums קולינריה שוקולד לעוגה

  • שוקולד לעוגה

    פורסם ע"י AAA BBB  אדריכלות ועיצוב פנים on 06/05/2025 ב9:53 pm

    אני רוצה לעשות נטיפי שוקולד לעוגה מסביבה בדפנות,

    ניסיתי פעם לעשות ויצא סמיך וזה לא יצא יפה,

    איך אני מגיעה למרקם המדויק בשביל שיצא לא מידי נוזלי ולא מידי סמיך.

    AAA BBB הגיבה לפני 3 שבועות 5 חברות · 10 תגובות
  • 10 תגובות
  • שולמית ט

    אומנות ועיצוב
    חברה
    07/05/2025 ב12:53 am
    282
    194
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    אם זה היה סמיך סימן שזה כנראה לא נמס מספיק.

    להמיס שוקולד מריר עם קצת שמן,ורק אחרי שנמס לחלוטין- לזלף נטיפים עם שקית זילוף.

    טיפ: מיד כשאת מסיימת כדאי מאד להכניס למקפיא לרבע שעה כדי שיקבל מכת קור ולא ימשיך לנטוף…

    בהצלחה!

  • יסכה גוטליב

    קולינריה
    חברה
    07/05/2025 ב9:10 am
    114
    88
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    זה גם יכול להיות שהמסה לא נעשתה בצורה טובה.

    כשזה לא שוקולד טהור, משהו זר נכנס לשוקולד או שהשוקולד נשרף.

    ולפעמים פשוט צריך להוסיף קצת שמן לשוקולד. (יותר נכון חמאת קקאו)

    צריך לדעת לעבוד נכון עם שוקולד:)

  • אין עוד מלבדו

    אדמיניסטרציה
    חברה
    07/05/2025 ב10:51 am
    199
    500
    0
    פעילה בקהילה

    עוד משהו ,
    אל תמיסי על הגז ישירות ,
    רק בבן מארי .

    ואם את רוצה לחסוך בשטיפת כלים , כמוני 🙂

    שמים בתוך שקית את השוקולד השבור ומעט שמן
    ואז בעוד שקית (שמבודדת בין המים לשקית השוקולד)
    בתוך כלי צר וגבוה עם מים רותחים .
    כך אין טיפת מים שנוגעת או עלולה לנגוע בשוקולד
    וזה נמס בקלות ללא חשש שריפה .
    מידי פעם את מוציאה בודקת ביד מבחוץ שאין עוד גושים , ואם חסר שמן או שוקולד למרקם .
    וישר מתחילה לזלף
    ככה אפילו הכף מתכת לא נוגעת בשוקולד …

    בהצלחה !

  • AAA BBB

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    07/05/2025 ב3:10 pm
    289
    50
    2
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    ברור, אני ממיסה בתוך שקית זילוף קשורה עם שמן

    לא נשרף ולא נכנס מים הכל בדיוק לפי מה שרשמתן לי

    אבל בכל זאת…

    • יהודית עמר

      קולינריה
      חברה
      07/05/2025 ב3:18 pm
      41
      30
      0
      סטטוס תעסוקתי:
      חברה חדשה

      צריך פה גנאש שוקולד ולא שוקלד כמו שהוא

      גנאש יותר נוזלי ואםשר לשלוט בכמה יהיה סמיך לפי כמות הריצ ביחס לשוקולד

      יותר ריצ יותר דליל מתאים יותר לגנאש מוקצף כי יוצא אוורירי או לרוטב לוופל/קרפ וכו שרוצים שלא יתקשה

      יותר שוקולד יותר סמיך מתאים לציפוי אבל נוזלי יותר משוקולד

  • יסכה גוטליב

    קולינריה
    חברה
    07/05/2025 ב4:18 pm
    114
    88
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    שוקולד או צמקאו???

  • AAA BBB

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    07/05/2025 ב4:41 pm
    289
    50
    2
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    בצימקאו יצא סמיך ומזעזע,

    במריר יצא נוזלי,

    ננסה בגנאש.

    תודה לכולם על העזרה.💕

  • שולמית ט

    אומנות ועיצוב
    חברה
    07/05/2025 ב4:47 pm
    282
    194
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    מנסיון-המריר הכי טוב.

    אם יצא מידי נוזלי אז פשוט פחות שמן.ולהכניס למקפיא לרבע שעה.

    פעם ניסיתי לעשות עם גנאש וזה לא הפסיק לנטוף!

    נזל ונזל ונזל עד סוף העוגה.

    (בגלל כמות השומן-זה לא התייצב)

  • יסכה גוטליב

    קולינריה
    חברה
    07/05/2025 ב4:52 pm
    114
    88
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    גאנש זה קצפת😅🤣

    לא קשור בכלל לתוצאה שאת רוצה להשיג

    חבל על העבודה שלך.

    לפעמים הדברים הקטנים שנראים שוליים לכאורה הם המשמעותיים שבגללם לא מגיעים לתוצאה הטובה.

    להמיס שוקולד בתוך שקית זה… עבודה חובבנית!

    צריך לטמפרר את השוקולד כמו מקצוענים בשביל לקבל תוצאה מקצועית

  • AAA BBB

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    07/05/2025 ב6:53 pm
    289
    50
    2
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

    מה פרוש גנאש זה שוקולד מעורבב עם קצפת לא מוקצפת

    וזה יוצא נוזלי,

    אם שמים בקירור לבערך שעה זה מתקשה לכמו ממרח,

    אני לא בעניין לעשות משהו מקצועי אלא באמת משהו חובבני.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן