
שוקופאי!!
-
שוקופאי!!
פורסם ע"י רחל ק. צילום ומולטימדיה on 18/06/2025 ב7:05 pmעשיתי את המתכון שבאתר “10 דקות”
יצא מיוחד!!
כולם התלהבו!!!
רחל ק. הגיבה לפני 1 שעה, 16 דקות 2 חברות · 2 תגובות -
2 תגובות
-
320
248
0
סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
מה זה?
תוכלי לפרט?
וגם מתכון אם אפשר…
-
33
10
0
חברה חדשה
זה בעצם קרפ ממולא במלית שוקלדית (ניתן להחליף לכל ממרח אחר- לוטוס, נוטלה, וכו)
ומצפים את זה בפרורי עוגיות וקצת פרורי לחם ומטגנים
זה יוצא טעים אש!!!
מצרפת את המתכון:(מאתר 10 דקות)
מצרכים:
חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (לפרווה- ניתן להשתמש במים פושרים)
50 גרם חמאה מומסת / מרגרינה
קורט מלחחומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
2-3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקוויטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחםאופן הכנה:
-מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).
-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-הכנת המילוי: מניחים בקערת זכוכית חמאה, שוקולד מריר, סוכר ו-2 כפות מים. ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מעט סמיכה. (את התערובת ניתן לדלל על-ידי הוספת מעט מים או להסמיך בהוספת קמח ופירורי ביסקוויטים).
-פורשים עלה בצק מוכן (“קרפ”) על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.
-טובלים בקערת ביצה ואח”כ מגלגלים בתערובת פירורי הלחם והביסקוויטים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.
בהצלחה!!
-
Log in to reply.