עצמאיות
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 2 שעות
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית "דיונים" . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית "דיונים" . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
התנהלות מול רשויות המס לעסק פטור בעצמי ללא רואת חשבון/יועצת מס
קדם ‹ Forums ‹ עצמאיות ראשי ‹ שיח פתוח ‹ התנהלות מול רשויות המס לעסק פטור בעצמי ללא רואת חשבון/יועצת מס
התנהלות מול רשויות המס לעסק פטור בעצמי ללא רואת חשבון/יועצת מס
פורסם ע"י רחל קציר אוטומציה עסקית on 06/01/2026 ב10:15 amרציתי לשמוע מהניסיון שלכן אם כדאי לי לנסות לטפל בענייני המס (תיאום, החזר) בעצמי במקום לשלם לרואת חשבון.
יש לי עסק פטור ואני גם שכירה, ואני מסתדרת די טוב עם מסמכים (עשיתי כמה פעמים החזר מס בעצמי כשכירה), יש מישהי שעשתה את זה בעצמה?
אביגיל ויספיש הגיבה לפני 2 שבועות, 4 ימים 11 חברות · 11 תגובות- 11 תגובות
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה עוסק זעיר אם יש לך מכרה בתחום לדעתי זה אפשרי
כמובן אם את בעניין של להסתדר לבד…
פעילה בקהילה אני עושה את זה בעצמי
זה גוזל זמן אבל יש בזה רווחים
כי את יודעת מה הכי טוב עבורך
וגם חוסך עלויות.
לפעמים כן כדאי להיות בקשר עם איש מקצוע
בשביל תיאום בין ההטבות, כמו דמי לידה ומס שלילי וכו'.
בכל מקרה חשוב שתהיה לך מישהי שמתמצאת בתחום
שתוכלי להיעזר בה.
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה שלום רחלי !
אני שומעת את השאלה שלך, אני בתור איש מקצוע ממליצה כן ללכת למי שיש לו יידע:
כי הוא רואה את המכלול של התמונה, ויכול לייעץ לטובת העסק :מה הכי טוב בשבילו?,
יש לי הרבה דוגמאות של לקוחות שהגישו לבד והפסידו כסף, חוסר יידע=טעיות=הפד כסף.(מצרפת לך מאמר ]אני מלווה של עוסקים פטורים ומלווה עמותות: הרבה הצלחות
שולמית משיא חשבונאות :058-3250300
פעילה בקהילה אני מגישה לבד כבר שנים.
היה לי שנה שרציתי לקבל מענקים על הקורונה, והייתי אחרי לידה גמורה עם הילדים בבית, אז הורדתי לי את זה מהראש ושילמתי לרואה חשבון. התאכזבתי בגדול. הוא פשוט הגיש את כל מה שנתתי לו וזהו. לא חשבן ולא כלום מה יהיה יותר רווחי. שום דבר. והתענוג הזה בין 1500 ל3000 ש"ח.
גם במענקים של חרבות ברזל היתה לנו עזרה של רואת חשבון בחינם, והיא לא עזרה לי כלום, אמרה לי שאני יעשה את כל מה שידעתי לפני כן לבד ולא בטוח שזה יעזור. לא חבל על הכסף?
עושים קצת גוגל, בודקים מה שווה ומגישים לבד. (מי שלא מבינה מימינה ומשמאלה, לא הייתי אומרת את זה. אצלך זה נשמע שאת בסדר עם זה)
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה לתשומת לב – כל מי שציינה שלא הייתה מרוצה – לרוב זה בגלל שהרו"ח היא חברה ש"עושה טובה"
כמו בכל תחום – מאד קריטי לבחור איש מקצוע מומלץ גם אם הוא קצת יותר יקר ולא רק כי הוא עושה טובה בחינם או במחיר סמלי.
יש לי כמה וכמה לקוחות שעשו לבד או ביקשו מחבר/שכן/קרובת משפחה
התוצאות עלו להם באלפים ואף בעשרות אלפים
הייתה אחת שהפסידה דמי לידה ביותר מ-30,000 ש"ח
היהלקוח שנדרש להגיש הצהרת הון והגיש לבד בלי להבין והתוצאה עלתה לו בקנסות וחיובי מס של כ-5,000 ש"ח
כאלה ששילמו דמי ביטוח לאומי מופרזים, מקדמות מ"ה שלא בוטלו וגררו קנסות, עיקולים על חשבונות בנקים בגלל התנהלות לא תקינה וכו'
ועוד המון בעיות שניתן למנוע עם בחירת איש/אשת מקצוע עם מקצועיות ואחריות מלאה
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה בס"ד
גם אני אשת מקצוע.
ואני מבינה מאוד את הרצון לחסוך את הכסף הזה,
לכן הייתי אומרת ללקוחות שלי שיש דברים שהם יכולים לעשות לבד כמו הצהרות הון.
אבל אחרי מעשה זו דרך קצרה שהיא ארוכה, לאחרונה 2 הגישו אצלי הצהרון הון לבד ושתיהם חטפו קנסות ☹.
ועכשיו צריכים לנסות לבטל/לשלם.
ואין לי מושג אם הגישו נכון.
בנוסף ראיתי כאלה שהגישו לעצמם דוחות, צר לי לומר אבל עדיין לא ראיתי דו"ח שהוגש לבד בלי טעויות….
וברור שבעל העסק בכלל לא מודע לטעויות שעשה וחושב שהגיש טוב.
אני עד היום כן הייתי בעמדה של לחסוך לבעלי עסקים ולתת להם לעשות לבד, אבל לאחר ניסיון אני לא אציע את זה שוב ללקוחות שלי, החיסכון בכסף אומנם הוא לרגע זה, אבל לטווח הארוך עולה יקר.
דוגמא אחרת, אני יכולה לצלם לבד תמונה וגם קצת לעצב אותה, עדיין אי אפשר להשוות לתמונה של צלמת מקצועית.
העיקר שמה שתבחרי לעשות יהיה הכי טוב בשבילך ותתפללי לד' שייתן לך סייעתא דישמיא.
פעילה בקהילה מבינה לגמרי את הרצון לחסוך בכסף, בפרט כשהעסק קטן,
וכשלקוחות שואלים אותי אם הם יכולים להגיש לבד אני תמיד עונה להם שטכנית וחוקית – כן,
השאלה אם זה שווה להם,
מנסיון, הרבה שהחליטו להגיש לבד חזרו אלי בחזרה, כי פתאום היה להם מס לתשלום (לא מילאו דוח נכון)
הגישו וקיבלו קנס – והתברר שהם לא סיימו את ההגשה / הדוח לא נקלט ועוד…
ובכלל כל ההתעסקות עם זה גזלה להם הרבה זמן, כאב ראש ועוד..
רוב העצמאיים צריכים אישורים בשביל התמת והבנק וכו.. ואם הם מגישים לבד אז הם צריכים למצוא מישהו שיסכים להוציא להם אישור ובמחיר מלא, כך שהם לא חוסכים הרבה.
מה שכן לרו"ח אין רוח הקודש, הוא לא יודע אם את לפני לידה או הוצאת משכנתא וכו..
לכן חשוב מאוד לידע אותו ולבקש לפני הכנת הדוח שישים לב שיצא לך משתלם לX ו Y..
לא תמיד זה אפשרי כי אנשים רוצים הכל – גם לשלם מינימום דמי ביטוח לאומי וגם לקבל דמי לידה גבוהים, גם לקבל את ההנחה הכי גבוה בארנונה וגם להציג הכנסות מאוד גבוהות למשכנתא…
חברה חדשה שאלה בעניין הזה:
אני מתלבטת על עוסק זעיר או פטור רגיל –
עדיין לא יודעת מה יהיה גובה ההכנסות שלי
אם מדובר בסכומים ממש קטנים אני אהיה זעיר
ואם ארוויח טוב שווה לי לשלם למישהו שיעשה לי את העבודההשאלה שלי היא האם אני יכולה לפתוח עסק עכשיו ורק בהמשך השנה להחליט אם הוא זעיר או לא?
אשמח לתשובה ממי שמבינה בזה
תודה רבה- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה הי דסי
אם אין לך עניין בהטבות כגון דמי לידה על הכנסות מעסק וכדו' את יכולה לפתוח כעוסק זעיר.
עם סיום שנת 2026 תוכלי לבחור באופציה לדיווח בפועל כעוסק זעיר או דו"ח רגיל בהתאם לתוצאות הפעילות
שימי לב שאם ההכנסות תהיינה גבוהות יותר בפועל – תצטרכי לשלם לביטוח לאומי הפרש דמי ביטוח על הפער בהכנסות.
כמו כן – עם הקמת העסק יש לשים לב לאופן הגדרת העסק בביטוח לאומי – ניתן להגדיר באופן שלא יהיה צורך בתשלומי דמי ביטוח – אולם ללא ביטוח לאי כושר עבודה
אם בכל זאת גובה ההכנסה מחייב בתשלום דמי ביטוח לאומי כל חודש – לשים לב האם יש הכנסה נוספת ממשכורת – דמי הביטוח הלאומי עשויים להיות גבוהים כמעט פי 3 על ההכנסות מעסק.
סתם כך המלצה שלי מניסיון – אם את מתכננת להשקיע חזק בעסק שיהיה מתפתח וריווחי – כדאי מאד לעשות תכנון מס לגבי אופן פתיחת התיק והדיווחים ולפתח אסטרטגיה עסקית מתחילת שנה
אולי זו שאלה קטנה שבאה לחסוך בייעוץ מקצועי – אבל ייעוץ כזה יכול להיות שווה המון בהוצאות מיסים והתנהלות תקינה מול רשויות המס.
בהצלחה!
Log in to reply.