עצמאיות
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 32 דקות
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית ”דיונים” . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית “דיונים” . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
חופשת לידה לעצמאיות
קדם ‹ Forums ‹ עצמאיות ראשי ‹ פיננסי ‹ חופשת לידה לעצמאיות
-
חופשת לידה לעצמאיות
פורסם ע"י אסנת קטרי בריאות תזונה והתעמלות on 06/09/2023 ב3:16 pmרציתי לשאול לגבי חופשת לידה?
איך עצמאיות מקבלות?
זה גם לפי 3 חודשי עבודה לפני הלידה?
פראדי הגיבה לפני 1 שנה, 4 חודשים 4 חברות · 7 תגובות -
7 תגובות
-
16280חברה חדשה
בשביל לקבל חופשת לידה כעצמאית עליך להיות מבוטחת כעצמאית עשרה חודשים לפני הלידה ולהיות ללא חובות כלל בביטוח לאומי.
דמי הלידה נקבעים בשלב א’ עפי מקדמות ששילמת, לאחר מכן, בעת הגשת הדוח השנתי לשנת הלידה ביטוח לאומי בודק את ההכנסות בשנת הלידה או בשנה הקודמת, את מקבלת לפי המיטיב, דמי הלידה פר חודש נקבעים לפי – הכנסה שנתית לחלק למס’ החודשים.
-
1042040פעילה בקהילה
שימי לב, עצמאית לא מקבלת לפי 3 חודשים לפני הלידה!! אלא לפי ההכנסה השנתית לחלק ל-12,
משמעותי מאד!!!
אני כותבת בכאב רב! אחרי שלי אף אחד לא טרח לומר זאת והופתעתי לגלות את דמי הלידה הזעומים שנתנו לי….
כי העסק שלי נפתח בשנה שלפני הלידה, והיו חודשים עם הכנסות זעומות ממש (250 ₪………….) בחודשים לפני הלידה היו ב”ה הכנסות גבוהות מאד, אבל זה לא עזר לי…… כי חילקו את הסכום ל-12 חודשים…
שימי לב גם שלא יהיו לך חובות בכלל ביום הלידה! כי אחרת את זכאית רק לדמי לידה חלקיים (56 יום במקום 105 יום)
הרבה מאד הצלחה!
מקוה שהועלתי, לפחות מכאן והלאה אני אדע גם לעצמי…
-
1680חברה חדשה
פראדי שימי לב
אם בשנה של הלידה היו לך הכנסות גבוהות יותר שדיווחת עליהן
את זכאית לקבל הפרש אחרי הגשת השומה
תבררי מול יועצת המס שלך כדי שתדעי מה הכי שווה לך לעשות
-
-
1680חברה חדשה
ושלמו לך חופשת לידה לפי 2021? אז ברור שמגיע לך לפי 2022
אבל הכי טוב שתתייעצי עם יועצת מס, חבל להפסיד כסף
אם אין לך יועצת מס – יש שירות ייעוץ של אגודת ישראל, הם מן הסתם ידעו לעזור לך