עצמאיות
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 8 שעות
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית ”דיונים” . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
עצמאיות! ליצירת דיון חדש בחרי את הפורום המתאים מתוך הלשונית “דיונים” . רוצות להכיר אותך | שרשור היכרות
סרטונים על אירגון הבית
קדם ‹ Forums ‹ עצמאיות ראשי ‹ שיח פתוח ‹ סרטונים על אירגון הבית
-
סרטונים על אירגון הבית
פורסם ע"י א טב-אל כללי on 07/05/2025 ב1:34 pmשלום חברות
אני מחפשת סרטוני הדרכות לאירגון הבית.
חשוב לי דווקא סרטון ולא טקסט, כדי שנוכל לשבת ביחד ולהנות מזמן איכות.
כל מה שמצאתי פתוח בנטפרי זה סרטון אחד בו מישהי מראה שני סוגי בתים לפני ואחרי.
אשמח לקבל אם יש למישהי סרטונים עם כלים מעשיים.
אם יש לכן שלחו הודעה לכאן או לפרטי ואשלח אליכן מייל.
תודה לכל מי שקוראת את הודעה הזו!
חיה מרנשטיין הגיבה לפני 8 שעות, 1 דקה 5 חברות · 8 תגובות -
8 תגובות
-
-
842
764
0
מנהלת קהילה
-
-
32
28
0
חברה חדשה
כחובבת סדר מושבעת,
כתבתי בערב פסח לקבוצה שלי כמה טיפים לסדר בקובץ הזה
כמובן שכולם מנסיון אישי וטוב.
מעלה לך כאן לטובת כולן.
תסדרנה ותהננה!🙂
1. כמה שפחות אביזרים בבית, מה שלא משתמשים בו זמן רב והוא לא מוצר עונתי יכול לעבור הלאה…. חבל על המקום, הכח והבלגן כדי לשמור קומקום שלא עובד רק כדי שיעזור לנו להכשיר את המטבח בערב פסח וכו’….
2. לכל דבר בבית צריך להיות מקום, מוגדר וידוע לכל בני הבית. גם אם לא שמים תמיד במקום, כדאי לקרב לאיזור המקום….
3. להשתמש הרבה בסלסלות, קופסאות, שקיות פס סגור וכו’, עוזר מאוד בשמירה על הסדר.
4. לאנשים שעדיין פוחדים שיהיה מסודר – יכולים להשאיר מגירה אחת בבית או מקום מוצנע – מדגישה – קטןןןןןןן, שלשם זורקים כל מה שאין כח לסדר הרגע, ומידי פעם כשיש כח או בערב פסח מסדרים, העיקר כל הבית נקי מהחפצים האלו….
5. בסוף כל יום לסדר את הבלגן של אותו יום חוסך המון זמןןןן. ובערב פסח כל יום לגמור עם כל החפצים הקטנים והמעצבנים שנשארו, ואין לנו מושג מה לעשות איתם, לא להשאיר למחר.
6. לא לחכות שיהיה לנו זמן מיותר(למי יש?) ואז נתיישב לסדר את ארון המשחקים המבולגן, ועד אז נתקע ונתקע ונתקע עד להתפקעות… כל פעם שיש אפילו כמה דק’ – לסדר קצת, מגירה אחת, קופסא אחת. גם בניקינות, יש לך כמה דק’ – תנקי מדף אחד של המקרר, לא את כולו…, גם יש לזה יותר כח וגם ככה מתקדמים.
7. כל מה שמחוץ לארון/קופסא סגורה עושה בלגן בעיניים, וכן מתאבק יותר, תנסו להכניס כמה שיותר פנימה שיהיה שטח נקי, כמו כן לגבי קירות, שיהיו כמה שיותר ריקים בלי מידי הרבה תמונות ואביזרים.
8. משהו שעוזר לי בזמני עומס וכו’, לסדר רוחבי, כלומר לסדר את כל הבית (אפילו מלמעלה אם אין הרבה זמן וכח) ואז לטאטא ואז לנקות וכו’, לא להתלבש על חדר מסוים כמה שעות לגמור את כל הכח, ואז כל הבית נשאר בלגן…. עדיף שכל הבית יהיה מסודר וישאר לנו להעביר ניגוב, מאשר חדר אחד נוצץ וכל הבית מהפכה….
9. כל דבר לשים ישר במקום, זה נשמע סיסמא אבל כשמתרגלים זה פשוט וכיף, את מכינה עוגה, במקום להניח את השמן על השיש, שימי ישר בארון לוקח עוד 3 שניות, אותו דבר הביצים לפח וכו’, חזרת הביתה – התיק ישר למתלה/למקום ולא על הספה/ הרצפה – בדוק! -זה לא לוקח יותר משלוש שניות וחוסך המון המון זמן כח ועצבים.
10. ומה שהכי חשוב – כשלומדים סדר – זה נותן רוגע ושלווה.
ילד שהורגל לשים כל דבר במקום בשמחה ובכיף כדי שיהיה לנו בית מסודר ונעים ולא בתור עול ועצבים, עושה את זה בשמחה כחלק מהפעולה – מוריד בגדים – ישר הולך לשים בסל הכביסה ממוין, אוכל – שם את הצלחת בפח/בכיור וכו’.
ואני רואה את זה על ילדים קטנים ממש, שובבים וכו’, זה עובד ב”ד’!!!
הרבה יותר מעצבן ומתיש לחפש כל הזמן דברים שנאבדים וכו’.
11. וכמובן – כדי שיהיה בית מסודר צריך להתמיד בכל הטיפים, אין מה לעשות, צריך לשים במקום, לסדר, לשמר את זה, זה לא בא ברגל…..
בהצלחה לכל נשות החיל האלופות!!!
docs.google.com
ארגון וטיפוח הבית / שולחן שבת וחג
ארגון וטיפוח הבית / שולחן שבת וחג קישורים למוצרי סדר, ארגון, ניקיון, טיפוח הבית, שולחן שבת וחג, ו - טיפים לסדר:) חלוקה לקטגוריות בצד המסמךמה עם בגדים?בשביל זה יש קטלוג קיץ! לקטלוג בגדים ואביזרים לקיץ - מניסיון בלבד מה עם … להמשך קריאה
Log in to reply.