ציור זה מקצוע של עצמאים. איך קובעים מחירים? כל אחד יש לו את המחירון הפרטי שלו. יש את רחלי דויד שסיפרה לי פעם שהיא מציירת הרבה ובזול, ויש את היקרות, כמובן. יש את יוני גרשטיין שהוא יכול להרשות לעצמו לקחת יקר (לא שיש לי מושג כמה הוא באמת לוקח) כי בכל מקרה מי שירצה אותו ישלם עליו, ויש את האנונימיים המוצלחים שצריכים לתזז על החבל הדק בין ‘לעוף על עצמו’ לבין לא למכור את עצמו בזול.
כמה זמן לוקח להכנס לשוק? זה רק סיעתא דשמיא. בגדול, אלו שפרסמו את העבודות שלהן ושלחו במייל והעלו בפורומים ונתנו להשתמש בחומרים שכבר שלמו עליהם ואין עליהם זכויות יוצרים – הצליחו די יפה להכנס לשוק. אלו שבהולים על החומרים ברמה של לשים חתימות מים, אלף אזהרות, טשטושים, העלאה בפורמט נמוך עד כדי חוסר אפשרות להתרשם – אנשים פחות מסתכלים עליהם.
אני לא באה לעודד הפקרות. בכלל לא! תמיד יש את אלו שימצאו את הפרצות ויקחו חומרים בלי רשות, ועוד יבקשו אחר כך רשות למפרע על השינויים… אבל רוב הציבור הוגן, ואפשר לסמוך עליו. מצד שני – תמיד אפשר לפרסם את העבודות שפחות אכפת לך שיסתובבו בשוק ויעשו לך עבודת פרסום חינמית.
יותר בפרטות לעניין המחירים: יש מחירון לפי סוג ציור, לפי הצביעה שלו (שחור לבן או צבעוני), לפי הפורמט, לפי המורכבות. ככל שהמיומנות עולה, התמחור נהיה פחות מסובך לחישוב.
ספציפית לך:
במסגרות שלומדים איור דיגיטלי – הלימודים מתחלקים ל3 בחלוקה גסה: הציור הידני, בו מביאים את קבוצת הלומדות לרמה אחידה של ידע, ומוסיפים מיומנויות וסגנונות ציור, לומדים איך להגיע לסגנונות רצויים בצורה מודעת, איך להעתיק מתמונות, איך להפוך איור ריאליסטי לקומי. בשני החלקים האחרים – לומדים תוכנות: פוטושופ ומנגה (מנגה, או קליפ סטודיו. שניהם מאותו בית יוצר, השני הוא הרחבה של הראשון + אופציות להנפשה)
עיקר הלימוד הדיגיטלי מוקדש לאמן את היד לצייר על משטח הציור. מקבלים הרבה תרגילים מסוגים שונים, לומדים על שליטה בממשק הצבע של התוכנה, מחיקות והוספות, וכל מיני דברים שמסייעים מאד למאייר. ועדיין – מי שמעולם לא נגעה בלוח דיגיטלי – יהיה לה די קשה להוציא ציורים מושלמים בקלות ובמהירות מאשר מי שיש לה את הידע הזה כבר.
ההמלצה האישית שלי: לקנות לוח דיגיטלי מסוג טוב (בכלל לא חייב של אריג’נט!), להעיף (לא פחות!!!) את העכבר ולהשתמש בעט ובלוח גם בתור עכבר.
במקביל, אם רמת הציור הידני שלך טובה – עדיף לך ללמוד עיצוב גרפי ולקבל כלים שונים (גם ברמת הידע וגם ברמת התוכנה) שיסייעו לך הרבה יותר אחר כך, מאשר ללמוד רק את הנישה הצרה של האיור.
אם תרצי בכל אופן – תוכלי תמיד להשלים את הנישה של התוכנה בכמה שיעורים פרטיים. מנגה היא לא תוכנה שקשה ללמוד אותה, מספיק שיש לך ידע בתוכנות אדובי, ותוכלי להשתלט גם עליה בקלילות.