מאחורי הפנס > שושי רוזנטל על פנסים בערב | ממומן
-
מאחורי הפנס > שושי רוזנטל על פנסים בערב | ממומן
הפנסים, שעומדים להידלק השבוע ביום רביעי, מהבהבים אצלי בירכתי המוח כבר תקופה ארוכה.
בכל פעם שאני נחשפת לעוד מיזם מעולה שמטרתו המוצהרת היא להעניק לנו השראה מהגדולים – אני תוהה – למה נגרע?
אין זה סוד, שהדלק שלנו, האנרגיה, מה שיושב לנו בירכתי המוח כשאנו עובדות – הוא הקהל. איך תתקבל המודעה. האם העולם יבין את המסר. אנו זקוקות לחברה, לקולגות, להשראה, לידע, ואם לא נלמד מהטעויות של האחרים, נגלה מהר שהחיים מאד קצרים.
על בסיס הנחה זו קמו פלטפורמות מעולות, שיתופים ברשת, הדרכות כתובות, ואפילו ספרים נהדרים. אך אלו לא הספיקו.
עולם העיצוב, למשל, זכה לעדנה. הרצאות תוכן עשירות ומעשירות, הפכו דבר שבשגרה. ערבים שהעניקו למשתתפות המון השראה להתבוננות עצמית, למילוי מצברים, לחדוות הנאה מיצירות מנקרות עיניים. כל מי שהשתתפה בהרצאה מאלפת כזו, מבינה על מה מדובר.
אי אפשר לדמות לרגעים הללו – שום הדרכה ברשת, או חומר כתוב. פשוט להתמסר לגמרי לעניין, לשמוע מכלי ראשון על תהליך היצירה, ללכת יד ביד, ראש עם ראש עם היוצר המפורסם, ולהתחיל להטמיע את התהליכים שקורים אצלו – גם בעבודות שלנו.
ההבנה הזו הבהבה אצלי שוב ושוב: ערב כזה חייב לקום, גם בתחום הפירסום. ערב שכולו השראה על פירסום וקריאייטיב. למעצבות, קופירייטריות, פירסומאיות, וכל מי שהמקצוע שלה משיק לתחום הפריסומי – קריאייטיבי.
מהר מאד אני מגלה שאם אין אני לי מי לי. לא ביום אחד הופך רעיון מהבהובים חלשים לפצצת תאורה. תחילה שורטטו קווי המתאר, נבחר לו שם מאיר עם מלא השראה, אפילו עיצוב מנצנץ במוחי. זה הזמן לבדוק עם הפרוז’קטרים הגדולים: היאותו לרדת אל העם. הרשימה לא מידי ארוכה, אבל גם מתוכה לבחור את הטופ – ואת אלו שייראו באור הזו שליחות.
שפרה קרימלובסקי – בחירה טבעית. זו שצעדה רגלית את כברת הדרך מלאת העפר בשנות התשעים, זו שגילתה את הפוטנציאל העצום של הקהיליה החרדית, זו שסללה לכולנו את הדרך. שפרה, איך לא, מקבלת את התפקיד בהארת פנים אמיתית.
הלאה, תמיר פרבר – הוגה השטריימלית. זה שלימד אותנו לדבר לכל קהל בשפה משלו. מפורצי הדרך בעולם הפירסום החרדי. תמיר בהחלט, מקבל את השרביט, עומד בהיכון ללחוץ על המתג.
הפנסים עומדים הכן. השאלטר עומד להתרומם. ערב ממלא, מעשיר, שיזניק את היכולות הפירסומיות שלנו, ישפשף את אבני הקריאייטיב שבמוח היטב, עד להצתה מיטבית של אזור הרעיונאות שלנו.
השבוע. יום רביעי, י”ח טבת, בשעה 20:30 בערב, הפנסים נדלקים!
Log in to reply.