עוד פעם עזרה בתמחור…

קדם Forums גרפיקה עוד פעם עזרה בתמחור…

• עוד פעם עזרה בתמחור…

פורסם ע"י רבקי  גרפיקה on 10/08/2021 ב10:31 pm

הכי נדוש, הכי קשה, הכי חשוב…

כמה לבקש עבור עיצוב ועימוד של קונטרס פשוט, תולדותיו של מישהו, כריכה צבעונית, טקסט די קל, לא הרבה עמודים,

תודות!

שרה פיליפס הגיבה לפני 3 שנים, 5 חודשים 5 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • פרומי שטרובל

גרפיקה
    חברה
    10/08/2021 ב11:51 pm
    6
    12
    0
    חברה חדשה

רבקי המחיר לכריכה לקונטרס נע בין 200 ל 2000

תלוי כמה נסיון יש לך, מה הרמה שלך ובעיקר- כמה בטחון עצמי יש לך:)

לגבי הקונטרס בפנים מתחיל ב5 ש”ח לעמוד, אם זה הרבה עמודים

אם זה מעט עמודים את יכולה לקחת כפול 10 ש”ח לעמוד.

אם זה בשילוב תמונות אז בוודאי שכל עמוד עם תמונה 10 ש”ח

בהצלחה

• גלינסקי תפרח

חברה
      חברה
      11/08/2021 ב12:15 am
      2
      4
      0
      חברה חדשה

המחיר לכריכה יכול להיות גם הרבה הרבה פחות.

מאד תלוי באיזו כריכה מדובר.

• גלינסקי תפרח

חברה
    חברה
    10/08/2021 ב11:53 pm
    2
    4
    0
    חברה חדשה

את יכולה לשער כמה זמן זה יקח לך?

[ולהעריך את קצב העבודה שלך גם כן. כן? לא חושבת שלקוח אמור לשלם לבעל המקצוע ‘רעבע געלט’ (ובעברית: שכר לימוד…) ]

.

נסי לשקלל מכמה הבטים:

זמן.

כמות חומר ותמחור: כך וכך המחיר לעמוד, כך וכך לכריכה. ולעשות סיכום כולל.

האם פר שעה זה עדיין משתלם?

.

.

בדרך כלל כשיש לי התלבטות, אני מנסה לחשב בכמה דרכים ולהגיע לממוצע ביניהם:

פר שעה

פר עמוד

אם שייך – פר בייטים.

.

ובסוף בסוף, גם יכול להכנס שקלול נוסף – כמה הלקוח מוכן לשלם, ואם זה מתאים לי.

.

בהצלחה.

• רבקי

גרפיקה
    חברה
    11/08/2021 ב4:14 pm
    39
    42
    0
    חברה חדשה

תודה לכל העונות!

אני יודעת שהרבה פעמים אמרו לחשב לפי כמה שעות זה יקח וכו, הענין הוא, שיש דברים שלוקח לי זמן לעשות, ויש דברים שרצים יותר. אז מה, אם זה רץ לי אני אמורה לקבל פחות?

• משי אלבז

גרפיקה
    חברה
    11/08/2021 ב7:28 pm
    0
    2
    0
    חברה חדשה

ממש ממש לא!

פעם אחת ישבתי עם לקוח לבניית לוגו.

הוא ראש כולל וחיפש לוגו לכולל שלו.

אחרי שישבנו ודיברנו על איזה כיוון הוא רוצה בסוף הורדתי רקע מהאתר המדהים ‘חסידישפלוס’ בעלות של 82 ש”ח בלבד, ועליו רק הוספתי את הכיתוב.

והוא אומר לי: מה? 550 ש”ח לוגו על תמונה שהורדת מהאינטרנט ורק הוספת עליה כיתוב?

קודם כל חשוב לי לומר לך שמהניסיון לומדים המווון. למדתי מכאן שזו פעם אחרונה שאני יושבת מול מחשב עם לקוח. למה הוא יכול לראות כמה בדיוק זה לקח לי וע”פ זה לחשב כמה זמן עבודה שלי מול מחיר שהוא משלם. וזה לא אמור לעניין אותי. יש מחירי שוק. נקודה.

זה אחד.

הדבר השני, אני עניתי לו בתגובה: “קודם כל ישבתי איתך על מה אתה רוצה שיהיה בלוגו. וגם על הזמן הזה משלמים. חוץ מעיצוב יש הרבה שיחות, שינויים ותיקונים. וגם לוליא אני לעולם לא היית מגיע לאתר המדהים הזה ומקבל את הרקע ללוגו (שאגב ממש יפה ומקפיץ את כל הלוגו. והוא מאד מזכיר את הסגנון של מלכות ‘וקסברגר’, מלכותי מאד)”

לא שווה לעבוד לפי שעה משני סיבות:

1. כשהלקוח שומע לפי שעה זה מרתיע אותו. הוא מאד חושש מזה שהוא לא יודע בסוף כמה זה יעלה לו. לכן צריך לקחת בחשבון את מחירי השוק. לדוג’: את לעולם לא תעשי לוגו פחות מ-500 ש”ח. כי זה המחיר. יש כאלה שעושות פחות מזה ואף אני מכירה מישהי שעשתה לוגו ב-100 ש”ח. אבל את צריכה לשדר ש’ששוה’ ללקוח לשלם לך, מאשר לה…

פעם אמרתי ללקוח שיש לו מישהי שהיא יותר זולה (בהרבה) מהמחיר שאני לוקחת. ביררתי בעדינות מי זאת ונפלט לו שהיא רק עכשיו סיימה ללמוד לימודי גרפיקה. ישר כששמעתי את זה אמרתי לו: היתרון שלי מולה זה שהיא חדשה בתחום. כל דבר יקח לה זמן. אני יש לי יותר ניסיון. לפעמים בנות שרוצות לרצות הן מתפזרות לפעמים ומבולבלות ואמרתי לו שאני יותר ממוקדת. וגם עיצובית. אין מה לעשות. הזמן עושה את שלו. אני העיצוב שלי היום שונה 360 מעלות מלפני 8 שנים.

2. הרבה יותר נוח לעבוד עם מחיר שנקבע מראש. ככה את לא לחוצה לגבי הזמן. ושווה לך הזמן שאת משקיעה בו. למה הוא יהיה מרוצה והעבודה תהיה יפה היא תביא לך בהעז”ה עוד לקוחות.

וגם אם עבדת המון ויש תחושה שקיבלת פחות ממה שמגיע לך. לא נורא. כי מחר זה יכול להיות ההיפך.

ככה אלה החיים.

יום אסה. יום באסה.

שלך, משי.

• שרה פיליפס

גרפיקה
    חברה
    11/08/2021 ב9:19 pm
    0
    2
    0
    חברה חדשה

מסכימה עם מה שכתבה משי,

רציתי רק להדגיש שבעימוד, בניגוד לעיצוב, כן יש מחיר שוק, והמחיר בנוי על עמודים, לא על זמן.

המחיר מתחיל ב4 ש”ח לעמוד למתחילות ממש, ולעיתים כשמדובר בקונטרס קטן, לוקחים יותר לעמוד, מאשר בספר. המחיר הזה הוא לעימוד בסיסי של קונטרס, טור אחד או 2. רב טקסט – עולה יותר.

בנוסף יש כאלו שלוקחות מחיר נפרד לעמודי שער, הסכמות וכו’.

אם יש גריד מיוחד – לפעמים מוסיפים עליו מחיר נוסף.

כמובן שכל זה מדובר על עימוד פשוט של טקסטים בלבד. ברגע שהעימוד הופך מורכב יותר, תוספת תמונות, הרבה סגנונות, תיבות טקסט מורכבות, טבלאות וכו’ – המחיר עולה בהתאם, ויכול אף להגיע ל80-100 ש”ח לעמוד בעימוד מורכב.

[בפרוג ראיתי בעבר מחירון עימוד. לא מוצאת אותו עכשיו.]

על כריכה – לוקחים בנפרד, החל מ200, וזה יותר דומה בתמחור לכל עבודת עיצוב אחרת. תלוי בנסיון שלך, בבטחון, בהשערת זמן וכו’.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן