מעדכנת…
הכריכה הסופית של הספר החדש 🙂
אוטוטו בחנויות!
ואם כבר, אז – תקציר בגב הספר וכמה מילים מהמבקר הספרותי:
“שוב החיות בורחות”, ממלמל מנדי.
“מה קורה הפעם?” שואל יענקי, דרוך.
אני מגביר את הקצב. אנחנו עוקפים גבעה ונעמדים מול נוף מרהיב. ושם, הרחק מולינו, הים נסוג.
“זה לא יכול להיות אמיתי”, אומר חזקי.
“זה צונאמי”, קובע מנדי.
אני פולט, כמעט בלי לחשוב: “רוצו”.
‘אסור לנו להיכנס לבונקר!’ אני צורח. אבל חברי כבר אינם עצמם. תנועותיהם מדויקות, מתוכנתות.
הפנים שלהם חתומות. אני הולך אחורה, הם אחרי.
בזוית העין אני רואה עשן לבן וסמיך יוצא מפתח הבונקר, הוא נראה מאיים, אני כמעט מרגיש טעם מתקתק. הוא מפריע לי, מבלבל את מחשבותי.
“גז! גז!” אני מנסה לומר בין גניחה לגניחה, אך אין עם מי לדבר. חברי הפכו לגמרי למכונות.
אני נלחם עם הקול בתוכי. אני מרגיש איך הוא מצווה על אברי לזוז. איך ידי הודפות את גופי לעמידה, אך אני לא מסכים להיכנע בכזאת קלות. אני מאמץ את כל כוחות הנפש.
החומה שלי מופיעה שוב, היא נראית שקופה ודקה כמו קריסטל, אני ממשיך להילחם:
‘זה לא אני, זה לא אני!’ אני מעלה במוחי את כל זכרונות הילדות המתוקים. השבת. ריח הצ’ולנט של אמא. אני מחזק אותם, חש את הריח, שואף לקרבי את השלווה והקול מרפה מעט. על קיר הקריסטל מתחיל לעלות צמח מטפס, מהסוג שאמא מגדלת במרפסת.
הלחץ עדיין קיים, אך עכשיו אני הוא זה ששולט עליו ולא הוא עלי.
מה היית עושה אם שתלו בך קוד – והוא התחיל לחשוב במקומך?
כשאלי ברנשטיין, בחור ישיבה ירושלמי, טס לחתונה בפנמה, הוא לא מדמיין שהנסיעה תהפוך לניסוי מסוכן בתודעה האנושית.
מטוס פרטי. התרסקות. אי בודד. ואז – מילים שהוא לא חשב, ידע שהוא לא למד, קוד שחודר מתחת לעור.
מה קרה לו – ומי שולט עכשיו במי?
בין גלי צונאמי, בונקרים חבויים וחזיונות מהולים בטכנולוגיה, יוצא אלי למסע הישרדות מטלטל – בגוף ובנפש.
התפילה נלחמת בשורת קוד. הזהות נאבקת בזיכרון. הגבול בין אדם למכונה מיטשטש.
“לכוד בקוד” הוא הספר הראשון בסדרת מלחמות הבינה – סאגה עתידנית עזת רגש ורוויית מחשבה, שבה הקרב בין נשמה לקוד עוד רחוק מהכרעה.
קטעים מדברי המבקר הספרותי:
העלילה סוחפת, הספר נקרא בנשימה עצורה. הדמויות חיות, אמיתיות. המקומות אוטנטיים, המעברים בין מציאות לדמיון, בין עבר להווה, בין אזור גיאוגרפי אחד למשנהו – הכל מוגש בטוב טעם, מספיק מפורט אך מצליח להיות לא מעיק. קראתי, ולא יכולתי לעצור …
הערה על קטע המתאר נקודת מפנה בעלילה:
הקטע מפגין כתיבה אנרגטית ואמינה: הוא משלב פעולה רגשית, עיסוק בקונפליקט מוסריפוליטי-דתי, ושפה עשירה אך עם זאת נגישה. הרגע שבו אלי דוחה את ההיסטוריה המוצגת לו אך נמשך אל דמות האב יוצר ציר מתח אנושי-קיומי שמבטיח לקורא המשך מרתק. מדובר בדוגמא מובהקת לכישרון המחבר לרקום סצנה קצרה שמכילה עומק פילוסופי, מתח דרמטי וטעם של עוד. אני, כקורא נאמן, בשלב הזה – דמעתי.