מורה ליוגה ? אשמח שתעני לי על שאלה?

קדם Forums אורח חיים בריא מורה ליוגה ? אשמח שתעני לי על שאלה?

• מורה ליוגה ? אשמח שתעני לי על שאלה?

פורסם ע"י שרה א  אומנות הבמה והפקות תוכן on 22/05/2025 ב10:42 pm

לימודי יוגה לנשים לפני לידה מה הצדדים ההלכתיים

איפה מתאים לאישה חרדית?

ואיזה כישורים צריך לזה

תודה למשיבות

מלי שארף הגיבה לפני 1 שבוע, 5 ימים 2 חברות · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • מלי שארף

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    19/06/2025 ב12:09 pm
    8
    10
    0
    חברה חדשה

הצדדים ההלכתיים הם בעיקר סביב הנקודה של מה מכניסים לתרגיל מבחינה קוגנטיבית. אני אסביר לך אבל חשוב שתדעי שההסבר הוא לא פסיקה אלא רק לעורר כדי לדעת מה עליך לשאול את מורה ההוראה שלך!!!

כל תרגיל ביוגה מורכב מ-2 אלמנטים: החלק הפיזיולוגי של עצם ביצוע התרגיל- שזה דומה מאוד לתרגילי פילאטיס או צ’י קונג וכאלה. זה בס”הכ תנוחה פיזיולוגית.

ויש את החלק השני -הקוגנטיבי- של איך התנועה הזו מחברת אותי עם כל מיני אלמנטים בטבע.

החלק השני גם מתחלק ל-2:

1. החלק שבו אני בוחרת מה לחשוב. נניח אני נושמת עמוק ומכניסה לתוכי מחשבות- אני יכולה להתרכז בטובות שה’ מרעיף עלי. אני יכולה לחשוב על ה”טבע” אותו דבר. פה פשוט חשוב שהמורה תהיה יראת שמים ותכניס את ה’ ולא דברים סתם. הרבה פעמים זה בהתאם לצ’אקרות השונות, אבל זה נתון לבחירה. שמעתי בערב ראש השנה על מדריכה שעשתה תוך כדי היוגה תהליך של חזרה בתשובה והתמקדה הרבה בקבלה לעתיד- חיזקה את הבנות בכוח שיש בהן לשנות ולהיות צדיקות יותר. הן יצאו עם דמעות בעיניים ואמונה חזקה באהבת ה’ ובתקוה.

2. החלק שעלול לגעת בעבודה זרה: תנוחות מסוימות של היוגה, כמו סט של תרגילים שנקרא: “ברכת השמש”- נהוג לבצע אותו בבוקר, בחוץ, ותוך כדי שפותחים את הצ’אקרה של מקלעת השמש בגוף מכוונים לברך ולהתחבר לכוח של השמש לחמם ולהבריא ולקיים את העולם. כאן יש מחלוקת- יש שטוענים שזה עבודה זרה ממש ויש שאומרים שאם את מתרגלת ומתייחסת לכוח האלוקי שנתן לשמש את היכולת הזו זה לא עבודה זרה. את צריכה לברר מה מתאים לך.

אני יכולה לאמר לך שרוב המורות החרדיות שאני מכירה (כולל אני) לא נכנסות לענין הזה כלל ופשוט נשארות עם התרגול הפיזיולוגי ובתרגול הנשימתי מתדרכות את החיבור האלוקי ללא התיחסות כלל לאלמנטים הטבעיים.

ואז באמת רואים שינויים גדולים בגוף- הגב מתחזק, הבטן, השיווי משקל, איזון בין שרירי, תפוקת הנשימה, ועוד. התרגילים הפיזיולוגיים של היוגה מאוד בריאים לגוף.

ושוב- תבררי אצל מורה ההוראה שלך!

בהצלחה והריון קל בידיים מלאות

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן