
איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
-
איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
פורסם ע"י חיה כ חשבונאות ויעוץ מס on 27/02/2025 ב6:57 pmאיך מקצרים את זמן ההכנה של הארבעס למינימום האפשרי?
ש. ל. הגיבה לפני 4 חודשים, 2 שבועות 7 חברות · 19 תגובות -
19 תגובות
-
סיר לחץ.
אפשר להוסיף סודה לשתיה אבל זה הורס את הערכים התזונתיים שהחומוס מכיל, וחבל
-
תודה על התגובה המהירה!
וכמה שעות מינימום השריה?
או לחילופין מה אפשר להוסיף כדי לקצר את התהליך?
-
ממה שידוע לי, אין בזה קיצורי דרך.
אם צריך לברור – חייבים 8 שעות השריה. אבל גם חומוס בוואקום כתוב על האריזה שיש להשרות 8 שעות.
לא ניסיתי אחרת
-
ממה שאני יודעת שלא חייבים להשרות
רק זמן הבישול ייקח שעה או שעתיים נוספות
-
-
קודם כל אתן כבר מעודדות 😉
לי נאמר שחייבים מינימום 12 שעות השריה.
-
אל תוותרי על ההשריה,
זה יוצא רבה פחות רך…
בסיר לחץ – מקצר זמן
סודה לשתיה עוזר לריכוך – אבל צריך לשים ממש קצת, כי אם שמים הרבה זה עושה צבע וטעם לוואי
כדאי כשיש זמן להשרות, ואח”כ ניתן להקפיא
ניתן גם לבשל כשיש זמן ואח”כ להקפיא,
לשמור לעת הצורך.
-
אשמח לעוד כמה שאלות –
אז איך בדיוק מכינים?
כמה החומוס מתנפח בבישול? (ז”א איזה גודל סיר לקחת מול כמות החומוס)
ואם יש טיפים נוספים ממומחיות בישול בריא – יותר מאשמח!
-
משרים חומוס ללילה,
ממלאים מים בקערה עד למעלה
זה מתנפח פי 3-4
אח”כ שופכים את המים ומבשלים במים נקיים,
אם זה סיר לחץ – מספיק שליש סיר מים
בסיר רגיל – למלא מים עד למעלה (להשאיר קצת רווח שלא יגלוש)
לבשל כשעתיים
לקרר מעט ולסנן,
אם משאירים את החומוס במים כמה שעות – זה נהיה צמיגי..
-
-
כן,
אחרי שזה מתקרר,
כי אם זה עדיין חם זה ימעך בעירבוב
פלפל שחור, פפריקה ומלח.
-
-
-
-
משרים לפחות 12 שעות עם קמצוץ (פחות מקורט) סודה לשתיה
ומומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת ועדיף כמה שיותר-
זה מוציא את הגזים מהחומוס
אח”כ שופכים את המים ושמים בסיר גדול שלא יגלוש
ממלאים את הסיר במים עד 3/4 גובה ומרתיחים
מסירים את הקצף שיוצא בהרתחה
ומבשלים על אש נמוכה 4-6 שעות
שופכים למסננת ומקררים מעט
פורסים מגבת גדולה על השיש
ושופכים עליה את הארבס
מתבלים במלח ופלפל בנדיבות
(שימי לב שהמליחות יורדת כשמתקרר)
מחלקים לקופסאות של 1 או 1/2 ליטר או לשקיות ומקפיאים
זהירות! ממכר!!!
-
בסיר לחץ, בלי סודה לשתיה, שעה וחצי- שעתיים.
יש גם הבדל אם זה חומוס גדול או ענק
-
-
במקום סודה לשתייה אפשר להשרות עם כף מלח, זה מרכך אותם
-
מרכך?
יש כאלו שטוענים שמלח מעכב את הבישול והריכוך
מעניין, ראית שזה באמת מרכך?
-
-
רק מעדכנת – עשיתי תערובת של כל ההנחיות כאן והכנתי ארבעס ויצא טעים ומאוד רך!!!
השריתי 7 שעות בקערה עם מים וסודה לשתיה.
בישלתי 3.5 שעות בסיר רגיל
סיננתי ותיבלתי במלח ופלפל שחור על מגבת.
(יש לציין שהייתי צריכה לשבת ולכן חלק מהתגובות היו פחות רלוונטיות כבר כשהגיעו…)
תודה לכולן על העזרה!
Log in to reply.