איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????

קדם Forums אורח חיים בריא איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????

  • תמי אפשטיין

    כללי
    חברה
    27/02/2025 ב7:04 pm
    1769
    3096
    0
    מנהלת קהילה

    סיר לחץ.

    אפשר להוסיף סודה לשתיה אבל זה הורס את הערכים התזונתיים שהחומוס מכיל, וחבל

  • חיה כ

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/02/2025 ב7:05 pm
    321
    188
    0
    פעילה בקהילה

    תודה על התגובה המהירה!

    וכמה שעות מינימום השריה?

    או לחילופין מה אפשר להוסיף כדי לקצר את התהליך?

  • תמי אפשטיין

    כללי
    חברה
    27/02/2025 ב7:11 pm
    1769
    3096
    0
    מנהלת קהילה

    ממה שידוע לי, אין בזה קיצורי דרך.

    אם צריך לברור – חייבים 8 שעות השריה. אבל גם חומוס בוואקום כתוב על האריזה שיש להשרות 8 שעות.

    לא ניסיתי אחרת

    • נ ש

      כללי
      חברה
      27/02/2025 ב7:43 pm
      225
      260
      0
      פעילה בקהילה

      ממה שאני יודעת שלא חייבים להשרות

      רק זמן הבישול ייקח שעה או שעתיים נוספות

  • חיה כ

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/02/2025 ב7:45 pm
    321
    188
    0
    פעילה בקהילה

    קודם כל אתן כבר מעודדות 😉

    לי נאמר שחייבים מינימום 12 שעות השריה.

  • ה

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/02/2025 ב8:44 pm
    1380
    2120
    0
    פעילה בקהילה

    אל תוותרי על ההשריה,

    זה יוצא רבה פחות רך…

    בסיר לחץ – מקצר זמן

    סודה לשתיה עוזר לריכוך – אבל צריך לשים ממש קצת, כי אם שמים הרבה זה עושה צבע וטעם לוואי

    כדאי כשיש זמן להשרות, ואח”כ ניתן להקפיא

    ניתן גם לבשל כשיש זמן ואח”כ להקפיא,

    לשמור לעת הצורך.

  • חיה כ

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/02/2025 ב10:24 pm
    321
    188
    0
    פעילה בקהילה

    אשמח לעוד כמה שאלות –

    אז איך בדיוק מכינים?

    כמה החומוס מתנפח בבישול? (ז”א איזה גודל סיר לקחת מול כמות החומוס)

    ואם יש טיפים נוספים ממומחיות בישול בריא – יותר מאשמח!

  • ה

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/02/2025 ב11:22 pm
    1380
    2120
    0
    פעילה בקהילה

    משרים חומוס ללילה,

    ממלאים מים בקערה עד למעלה

    זה מתנפח פי 3-4

    אח”כ שופכים את המים ומבשלים במים נקיים,

    אם זה סיר לחץ – מספיק שליש סיר מים

    בסיר רגיל – למלא מים עד למעלה (להשאיר קצת רווח שלא יגלוש)

    לבשל כשעתיים

    לקרר מעט ולסנן,

    אם משאירים את החומוס במים כמה שעות – זה נהיה צמיגי..

    • חיה כ

      חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      28/02/2025 ב12:37 am
      321
      188
      0
      פעילה בקהילה

      תיבול אחרי בישול וסינון, נכון?

      • ה

        חשבונאות ויעוץ מס
        חברה
        02/03/2025 ב8:21 am
        1380
        2120
        0
        פעילה בקהילה

        כן,

        אחרי שזה מתקרר,

        כי אם זה עדיין חם זה ימעך בעירבוב

        פלפל שחור, פפריקה ומלח.

      • תמי אפשטיין

        כללי
        חברה
        02/03/2025 ב9:03 am
        1769
        3096
        0
        מנהלת קהילה

        מלח אני שמה בבישול, לא אח”כ.

        • ה

          חשבונאות ויעוץ מס
          חברה
          02/03/2025 ב11:47 am
          1380
          2120
          0
          פעילה בקהילה

          כך הגברים לימדו אותי

          שחייב שיהיה מלוח ומתובלן היטב.

  • sherryholzer

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    28/02/2025 ב12:41 am
    14
    20
    0
    חברה חדשה

    נכון

  • Y L

    אופנה יופי וטיפוח
    חברה
    28/02/2025 ב2:45 am
    18
    58
    0
    חברה חדשה

    משרים לפחות 12 שעות עם קמצוץ (פחות מקורט) סודה לשתיה

    ומומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת ועדיף כמה שיותר-

    זה מוציא את הגזים מהחומוס

    אח”כ שופכים את המים ושמים בסיר גדול שלא יגלוש

    ממלאים את הסיר במים עד 3/4 גובה ומרתיחים

    מסירים את הקצף שיוצא בהרתחה

    ומבשלים על אש נמוכה 4-6 שעות

    שופכים למסננת ומקררים מעט

    פורסים מגבת גדולה על השיש

    ושופכים עליה את הארבס

    מתבלים במלח ופלפל בנדיבות

    (שימי לב שהמליחות יורדת כשמתקרר)

    מחלקים לקופסאות של 1 או 1/2 ליטר או לשקיות ומקפיאים

    זהירות! ממכר!!!

    • תמי אפשטיין

      כללי
      חברה
      28/02/2025 ב8:29 am
      1769
      3096
      0
      מנהלת קהילה

      בסיר לחץ, בלי סודה לשתיה, שעה וחצי- שעתיים.

      יש גם הבדל אם זה חומוס גדול או ענק

  • ש. ל.

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    02/03/2025 ב10:14 am
    103
    84
    0
    פעילה בקהילה

    במקום סודה לשתייה אפשר להשרות עם כף מלח, זה מרכך אותם

    • ה

      חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      02/03/2025 ב11:48 am
      1380
      2120
      0
      פעילה בקהילה

      מרכך?

      יש כאלו שטוענים שמלח מעכב את הבישול והריכוך

      מעניין, ראית שזה באמת מרכך?

      • ש. ל.

        חשבונאות ויעוץ מס
        חברה
        09/03/2025 ב1:13 pm
        103
        84
        0
        פעילה בקהילה

        כן, אני עושה כך תמיד

  • חיה כ

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    04/03/2025 ב10:16 pm
    321
    188
    0
    פעילה בקהילה

    רק מעדכנת – עשיתי תערובת של כל ההנחיות כאן והכנתי ארבעס ויצא טעים ומאוד רך!!!

    השריתי 7 שעות בקערה עם מים וסודה לשתיה.

    בישלתי 3.5 שעות בסיר רגיל

    סיננתי ותיבלתי במלח ופלפל שחור על מגבת.

    (יש לציין שהייתי צריכה לשבת ולכן חלק מהתגובות היו פחות רלוונטיות כבר כשהגיעו…)

    תודה לכולן על העזרה!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן