
איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
-
איך מכינים ארבעס הכי מהר ושיהיה טעים ורך????
פורסם ע"י חיה כ חשבונאות ויעוץ מס on 27/02/2025 ב6:57 pmאיך מקצרים את זמן ההכנה של הארבעס למינימום האפשרי?
ש. ל. הגיבה לפני 1 חודש, 1 שבוע 7 חברות · 19 תגובות -
19 תגובות
-
1769
3096
0
מנהלת קהילה
סיר לחץ.
אפשר להוסיף סודה לשתיה אבל זה הורס את הערכים התזונתיים שהחומוס מכיל, וחבל
-
321
188
0
פעילה בקהילה
תודה על התגובה המהירה!
וכמה שעות מינימום השריה?
או לחילופין מה אפשר להוסיף כדי לקצר את התהליך?
-
1769
3096
0
מנהלת קהילה
ממה שידוע לי, אין בזה קיצורי דרך.
אם צריך לברור – חייבים 8 שעות השריה. אבל גם חומוס בוואקום כתוב על האריזה שיש להשרות 8 שעות.
לא ניסיתי אחרת
-
225
260
0
פעילה בקהילה
ממה שאני יודעת שלא חייבים להשרות
רק זמן הבישול ייקח שעה או שעתיים נוספות
-
-
321
188
0
פעילה בקהילה
קודם כל אתן כבר מעודדות 😉
לי נאמר שחייבים מינימום 12 שעות השריה.
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
אל תוותרי על ההשריה,
זה יוצא רבה פחות רך…
בסיר לחץ – מקצר זמן
סודה לשתיה עוזר לריכוך – אבל צריך לשים ממש קצת, כי אם שמים הרבה זה עושה צבע וטעם לוואי
כדאי כשיש זמן להשרות, ואח”כ ניתן להקפיא
ניתן גם לבשל כשיש זמן ואח”כ להקפיא,
לשמור לעת הצורך.
-
321
188
0
פעילה בקהילה
אשמח לעוד כמה שאלות –
אז איך בדיוק מכינים?
כמה החומוס מתנפח בבישול? (ז”א איזה גודל סיר לקחת מול כמות החומוס)
ואם יש טיפים נוספים ממומחיות בישול בריא – יותר מאשמח!
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
משרים חומוס ללילה,
ממלאים מים בקערה עד למעלה
זה מתנפח פי 3-4
אח”כ שופכים את המים ומבשלים במים נקיים,
אם זה סיר לחץ – מספיק שליש סיר מים
בסיר רגיל – למלא מים עד למעלה (להשאיר קצת רווח שלא יגלוש)
לבשל כשעתיים
לקרר מעט ולסנן,
אם משאירים את החומוס במים כמה שעות – זה נהיה צמיגי..
-
321
188
0
פעילה בקהילה
תיבול אחרי בישול וסינון, נכון?
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
כן,
אחרי שזה מתקרר,
כי אם זה עדיין חם זה ימעך בעירבוב
פלפל שחור, פפריקה ומלח.
-
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
כך הגברים לימדו אותי
שחייב שיהיה מלוח ומתובלן היטב.
-
-
-
-
18
58
0
חברה חדשה
משרים לפחות 12 שעות עם קמצוץ (פחות מקורט) סודה לשתיה
ומומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת ועדיף כמה שיותר-
זה מוציא את הגזים מהחומוס
אח”כ שופכים את המים ושמים בסיר גדול שלא יגלוש
ממלאים את הסיר במים עד 3/4 גובה ומרתיחים
מסירים את הקצף שיוצא בהרתחה
ומבשלים על אש נמוכה 4-6 שעות
שופכים למסננת ומקררים מעט
פורסים מגבת גדולה על השיש
ושופכים עליה את הארבס
מתבלים במלח ופלפל בנדיבות
(שימי לב שהמליחות יורדת כשמתקרר)
מחלקים לקופסאות של 1 או 1/2 ליטר או לשקיות ומקפיאים
זהירות! ממכר!!!
-
1769
3096
0
מנהלת קהילה
בסיר לחץ, בלי סודה לשתיה, שעה וחצי- שעתיים.
יש גם הבדל אם זה חומוס גדול או ענק
-
-
103
84
0
פעילה בקהילה
במקום סודה לשתייה אפשר להשרות עם כף מלח, זה מרכך אותם
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
מרכך?
יש כאלו שטוענים שמלח מעכב את הבישול והריכוך
מעניין, ראית שזה באמת מרכך?
-
-
321
188
0
פעילה בקהילה
רק מעדכנת – עשיתי תערובת של כל ההנחיות כאן והכנתי ארבעס ויצא טעים ומאוד רך!!!
השריתי 7 שעות בקערה עם מים וסודה לשתיה.
בישלתי 3.5 שעות בסיר רגיל
סיננתי ותיבלתי במלח ופלפל שחור על מגבת.
(יש לציין שהייתי צריכה לשבת ולכן חלק מהתגובות היו פחות רלוונטיות כבר כשהגיעו…)
תודה לכולן על העזרה!
Log in to reply.