אלרגיה בתינוקת יונקת

קדם Forums אורח חיים בריא אלרגיה בתינוקת יונקת

• אלרגיה בתינוקת יונקת

פורסם ע"י רבקה צ'צ'יק  כללי on 23/12/2024 ב8:51 am

אשמח לשמוע את דעת המומחיות כאן 🙂

התינוקת שלי בת 7 חדשים

לפני כחודש ניסיתי לתת פעם ראשונה מטרנה חלבית והגיבה מיד בכתמים אדומים מסביב לפה ולעיניים, גרד בעיניים ואחרי קצת זמן הקיאה.

מאז, כמובן לא נתתי שוב

אבל בערך פעם ביום או יומיים, בד״כ בשעות הערב, היא מקיאה (קורה לפעמים גם פעמיים ביום).

בהתחלה חשבתי שקשור לשיעול או ליחה, אבל לאחרונה אני כבר לא כ״כ בטוחה.

לפעמים זה אחרי בכי ממושך שלא יכולתי לגשת אליה, לפעמים אני רואה שזה תוך כדי שיעול – אבל לא בטוחה מה גורם למה (השיעול להקאה, או ההקאה – לשיעול)

אבל קרה גם שסתם פתאום כשהיא יושבת עלי, רגועה – פתאום הקיאה.

מה אתן אומרות? זה קשור לאלרגיה?

שווה לי להתאמץ להמנע מחלבי? (זה יהיה לי קשה מאוד…)

רבקה צ'צ'יק הגיבה לפני 1 שעה, 37 דקות 5 חברות · 27 תגובות
  • 27 תגובות
  • ש. ל.

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    23/12/2024 ב9:07 am
    10
    חברה חדשה

אפשר לנסות כמה ימים ולראות אם יש שיפור, לי הייתה ילדה עם אלרגיה לחלבי ונמנעתי מלאכול חלבי כל זמן ההנקה, כדי לדעת בוודאות צריך להימנע לפחות שבועיים אבל אחרי כמה ימים אפשר לראות אם יש איזשהו שיפור,

מה שכן, אצלה ההקאות התחילו מיד כשהיא נולדה, אני לא שמעתי על אלרגיה בהתפתחה בגיל 7 חודשים אז אולי זה קשור למשהו אחר שהיא התחילה לאכול בערב…

גם יש מטפלים בשיטות טבעיות שיודעים לבדוק אלרגיה, אולי שווה ללכת אליהם

בהצלחה!!!

• רבקה צ'צ'יק

כללי
      חברה
      23/12/2024 ב9:18 am
      67
      6
      חברה חדשה

מסכימה איתך שזה מוזר שהתחיל רק בגיל כזה

ואני גם שמעתי שצריך לפחות שבועיים בשביל לראות שינוי (מה גם שלא ממש כל יום היא מקיאה)

היא לא אוכלת שום דבר כמעט, רק יונקת, ובבוקר במעון מקבלת קצת פירות (לא מתלהבת מזה בכלל).

• תהילה ב

הייטק
        חברה
        23/12/2024 ב9:58 am
        32
        2
        חברה חדשה

תנסי ירקות, בד”כ יותר אוהבים מפירות. (מכינים כמות מרק ומקפיאים בכוסות מיועדים לכך – אבל לא תפוחי אדמה, אותם ספציפית הייתי מפרידה ומביאה טרי)

• רבקה צ'צ'יק

כללי
          חברה
          23/12/2024 ב10:00 am
          67
          6
          חברה חדשה

היא לא מוכנה לגעת בירקות…

• תהילה ב

הייטק
            חברה
            23/12/2024 ב10:09 am
            32
            2
            חברה חדשה

גם כשזה בא בתוספת לקוסקוס או אורז (מעוך היטב)? וואי, ממש קשה… מפונקים הקטנים של היום 🤭

נ.ב: כשהתכוונתי מרק – התכוונתי ממש מתובל, כן? פפריקה, כורכום, טיפונת מלח. זה משנה לגמרי את הטעמים (ולא לפחד בבקשה, כשהיינו תינוקות ההורים שלנו עשו אותו הדבר. לא חושבת שיצאנו גרוע בגלל זה, מקסימום קצת טעוני שיפור 😉)

• רבקה צ'צ'יק

כללי
              חברה
              23/12/2024 ב10:14 am
              67
              6
              חברה חדשה

הבעיה היא שחלק נכבד מהתזונה שלה זה במעון

ועד שהיא מגיעה הביתה, אני רק רוצה להניק ולהניק (אל דאגה, שואבת כהוגן והיא אוכלת את זה במעון, אבל כל הניסיונות האחרים הם בעיקר במעון)

חוץ משבת שאת יש לי קצת זמן לנסות עוד דברים, אז אני נותנת לה טעימות מכל מיני, והיא די מרוצה, אבל במעון היא אף פעם לא אוכלת את הירקות, בקושי את הפירות…

• תהילה ב

הייטק
              חברה
              23/12/2024 ב10:24 am
              32
              2
              חברה חדשה

אין לי ניסיון עם מעונות. הירקות והפירות זה מהמעון? יהיה להם אכפת אם תדחפי להם משהו משלך?

עניין ההנקה מסור כולו לידייך ולהחלטתך כמובן. אבל רק חשוב לשים לב לדבר קטנטן אבל קריטי ברמות – ככל שהתינוק גדל, כך גם מתפתחים חיישני הטעם שלו, כך שככל שמקדמים אכילה בגילאים צעירים יותר – יהיו פחות בררניים כשגדלים.

הילד שלי ב”ה אוכל מכל הבא ליד. ויצא לאחותי (וגם לגיסתי) לשאול אותי איך זה שהיא צריכה לרדוף אחרי השלוש שלה כששלי רודף אחריי – מוציא את הצלחת שלו מהארון וגורר אותי עד למקרר (אמיתי אמיתי).

אמרתי לה – פשוט, רואה את הקטנצ’יק שלך? (בן כחצי שנה) והתחלתי להביא לו מהמרק ירקות של שבת.

היא נבהלה כמובן, חשבה שמוקדם לו מדי, הרי הוא רק יונק… אבל התלהב מאד מהאופציה החדשה ומאז חוגג על עוד מאכלים.

• רבקה צ'צ'יק

כללי
              חברה
              23/12/2024 ב10:30 am
              67
              6
              חברה חדשה

בד״כ אני מתחילה ממש מוקדם עם טעימות (וזה לא עזר לי עם הבררנים שלי 🙂 )

וגם היא, כשהיתה בדיוק בת שישה חדשים היו שבועיים שהיא לא לקחה בקבוק (שילוב של טראומה מהחזרה מחופשת החגים, והחלפת פיטמה לבקבוק), ואז ניסינו פירות, וירקות, ומעדנים וכו׳ ומשום דבר היא לא התלהבה.

אח״כ חזרה לבקבוק ברוך ה׳, אבל עדיין לא מתלהבת מאוכל מוצק (כן טעימות, לא בכמות של מנה).

• ש. ל.

חשבונאות ויעוץ מס
        חברה
        23/12/2024 ב10:04 am
        10
        חברה חדשה

לפעמים זה משהו נקודתי, אולי צינון או וירוס כלשהו, אבל אם זה משהו מתמשך אפשר לקחת לבדיקת אלרגיה אבל לא דרך קופ”ח אלא אצל מטפלים בשיטות טבעיות, יש אחד שירושלים שלקחתי אליו בעבר שאני לא זוכרת את שמו,

• רבקה צ'צ'יק

כללי
          חברה
          23/12/2024 ב10:07 am
          67
          6
          חברה חדשה

זאת בדיוק ההתלבטות שלי, בין וירוס זמני, לאלרגיה.

פחות מתחברת לאבחונים טבעיים, שאין מי שיוצא משם בלי רשימה ענקית של אלרגנים 🙄

• ש. ל.

חשבונאות ויעוץ מס
            חברה
            23/12/2024 ב10:16 am
            10
            חברה חדשה

שווה לחכות כמה שבועות ולראות מה קורה,

לגבי האבחון דווקא אצלי הוא אמר להימנע ממוצרי חלב וסויה, זה גם מאוד קשה ומסויה לא נמנעתי לגמרי אלא רק הפחתתי,

במחשבה שניה אם מדובר על הקאה רק פעם בכמה ימים יכול להיות שזה לא שווה את המאמץ שלך להימנע ממאכלים אלא לחכות שזה יעבור מעצמו, גם ככה בסביבות גיל שנה האלרגיות בד”כ עוברות…

• חני

טיפול
              חברה
              23/12/2024 ב10:38 am
              10
              6
              חברה חדשה

לחכות עד שזה יעבור מעצמו?

קצת קשה להגיד את זה כשמדובר על משהו שמציק באופן יומיומי…

אבל איך שאני חוויתי את זה, הקושי בהימנעות הוא בעיקר בהתחלה,

אחרי שאת עושה את הסוויצ’ בראש שזה מחוץ לתפריט, זה הרבה יותר קל.

• תהילה ב

הייטק
    חברה
    23/12/2024 ב9:54 am
    32
    2
    חברה חדשה

שווה לבדוק גם ריפלוקס.

בכל אופן – עניין הכתמים היה יותר מלחיץ אותי מההקאות…

אגב, לא רוצה לחפור בזה יותר מדי, כי יש בעניין זה הרבה קונספציות – אם היא בת שבעה חודשים – ייתכן שזה נוצר לאחר חיסון?

• רבקה צ'צ'יק

כללי
      חברה
      23/12/2024 ב10:02 am
      67
      6
      חברה חדשה

ברור שהאדמימות היתה סימן לרגישות (לא יודעת אם אלרגיה), וכמובן שהפסקתי מיד לתת לה חלבי.

השאלה שלי היא האם יכול להיות שההקאות המתמשכות קשורות איכשהו לרגישות/אלרגיה הזאת, או שלא…

ולא, לצערי היא כבר הרבה זמן לא קיבלה חיסונים (בגלל שאין תורים בטיפת חלב אצלנו…)

• תהילה ב

הייטק
        חברה
        23/12/2024 ב10:07 am
        32
        2
        חברה חדשה

אל תצטערי על זה כל כך 🙂 בתור אחת שהפסיקה לחסן – ראיתי הבדלים משמעותיים – מאז ב”ה הילד לא חלה כמעט (רק וירוס ויראלי ותופעות של שיניים)

בהחלט יכול להיות ריפלוקס. יש בזה כמה דרגות, לבן שלי הייתה תקופה פחות או יותר בגיל שנה, פתאום בלי שום קשר למציאות.

ייתכן גם וירוס ויראלי ואפילו… שיניים!

ממליצה להתייעץ עם הרופא/ה בעניין.

• תמי אפשטיין

כללי
    חברה
    23/12/2024 ב10:21 am
    44
    6
    חברה חדשה

אחד על אחד מה שקרה לאחיינית שלי, וגם בסביבות גיל חצי שנה – כולל התסמינים (אדמומיות מסביב לפה, הקאות פעם ביום וכד’)

אז כן, זה הגיוני מאד שמדובר באלרגיה.

בבית חולים היא לקחה תמ”ל חלבי, ואח”כ הפסיקה? או בגיל צעיר מאד ואח”כ הפסיקה?

מחקר די חדש מלמד שחשיפה לחלב בגיל צעיר, והפסקה (גם אם האמא אוכלת חלבי, אבל זה לא התינוק באופן ישיר) – עלולה לגרום להתפתחות אלרגיה.

אחותי נאלצת להמנע מחלבי בדיוק בשל הנ”ל. התינוקת שלה קיבלה תמ” חלבי פעם אחת בביה”ח. אח”כ חיה על הנקה, ולאחר כמה חודשים, כשנאלצה לקבל בקבוק – התפתחה אלרגיה ברמה שאין לחשוף אותה, כולל דרך הנקה…

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      23/12/2024 ב10:22 am
      44
      6
      חברה חדשה

אגב, ההמלצה היום: אם נתת לתינוק/ת תמ” חלבי – להמשיך לתת פעם ביום או ביומיים (אולי יותר. לא זוכרת) בקבוק, כדי להמשיך את החשיפה ולמנוע התפתחות אלרגנית…

זה לא מוכרח ההתפתחות תקרה, אבל היא עלולה לקרות (אני הבאתי לתינוק שלי תמ”ל בביה”ח, ואח”כ היתה הנקה מלאה, ובגיל עשרה חודשים לא קרה לו כלום ממטרנה. אבל לאחיינית שלי כן)

• רבקה צ'צ'יק

כללי
      חברה
      23/12/2024 ב10:24 am
      67
      6
      חברה חדשה

וואו, זה באמת מה שהיה…

בגיל יומיים קיבלה בערך 10 מ״ל של מטרנה חלבית, וזהו…

עד הפעם הזאת של לפני חודש.

איזה מעניין!

יש לך מישהו או מקור מוסמך לזה להפנות אותי אליו?

או כל בדיקת אלרגיה רגילה בקופה?

• תמי אפשטיין

כללי
        חברה
        23/12/2024 ב10:34 am
        44
        6
        חברה חדשה

יכולה לשאול את אחותי.

נראה לי שבגיל הזה א”א לעשות טסטים. כך אמרו לה. היא הורדיה את החלבי, ומאז נהיה שקט בזירה.

מה שכן. לכי עכשיו (לפני שאת מפסיקה חלבי) לרופא שיתעד את הדברים, ואח”כ לאלרגולוג טוב שיסכים לכתוב לך שהילדה אלרגית ברמה מסוכמת, כדי שתוכלי לקבל ביטו”ל על אלרגיה.

תבררי לפני כן, כדי לא ליפול על רופא קרציה שיגיד שלא בטוח וכו’ – כי חבל על הכסף…

• רבקה צ'צ'יק

כללי
          חברה
          23/12/2024 ב10:37 am
          67
          6
          חברה חדשה

תודה!

הייתי אצל רופאת ילדים, שהסכימה שזה כנראה אלרגיה, ואמרה שתתייעץ עם אלרגולוג

בכל מקרה, קצבה מביטו״ל זה לא לפני תשעה חדשים.

• תמי אפשטיין

כללי
            חברה
            23/12/2024 ב10:43 am
            44
            6
            חברה חדשה

תקשיבי, גם אם זה לא לפני 9 חודשים – אם את נמנעת עכשיו, לא יהיה לך עם מי לדבר כשהיא תגיע לגיל שאפשר לקבל קצבה.

ברגע שיהיה תיעוד, יהיה לך יותר קל להוכיח בביטו”ל שהיא אלרגית. להגיע בגיל 9 חודשים, כשהכל יפה כי האמא מתנזרת מחלבי – מי יאמין לך?

• חני

טיפול
              חברה
              23/12/2024 ב10:48 am
              10
              6
              חברה חדשה

אולי זה לא שווה כלכלית,

אבל לא הייתי נותנת לתינוקת לסבול עד גיל 9 חודשים בשביל הקצבה מביטוח לאומי…

מקסימום אפשר אז לנסות לתת פעמיים או כמה שצריך בשביל להוכיח את זה.

• תמי אפשטיין

כללי
              חברה
              23/12/2024 ב10:59 am
              44
              6
              חברה חדשה

לא זה מה שאמרתי, ואני האחרונה שאציע לתת לתינוקת לסבול.

אמרתי שתיגש עכשיו לרופא, ותתאר את מה שקורה, כדי שיהיה תיעוד לחשש אלרגיה.

בהמשך, בגיל 9 חודשים יהיה אפשר להוכיח שהילדה סובלת מאלרגיה, כי מאז התיעוד ההוא, ואי צריכת מוצרי חלב – הכל בסדר.

אם היא תגיע בגיל 9 חודשים ותאמר: הלו, לפני חודשיים קרה כך וכך ומאז נמנעתי מחלב והכל בסדר – מי יתייחס אליה?

כשיש תיעוד רפואי, תוך המלצה להמנע מחלבי, יש סיכוי לקבל קצבה

• חני

טיפול
    חברה
    23/12/2024 ב10:32 am
    10
    6
    חברה חדשה

זה מה שהיה לי גם אצל הילד שלי.

הוא קיבל בבית חולים, אח”כ בבית החלמה- שם הוא באמת פלט המון ולא קישרתי,

ובגיל חודשיים נתתי לו שוב מטרנה ואז זה היה ברמה של הקאות בקשתות ואפתיות.

ומאז התחיל להפריע לו כשאני בעצמי אכלתי – הוא פשוט צרח מבוקר עד ליל עד שמישהי חכמה קישרה לי את זה לחלבי.

לגבי האבחון – בקופ”ח בד”כ לא יראו את זה אם התגובה היא לא מידית אלא אחרי כמה שעות – לא בבדיקות דם ולא בבדיקה אצל אלרגולוג,

אפשר ללכת לאבחונים טבעיים כלשהם, ואפשר פשוט לנסות ולבדוק לבד ולראות את התגובה.

אגב, אני הייתי אצל מאבחן טבעי כלשהו בירושלים (נראה לי בשיטת השרשרת או משהו כזה), והוא הודיע לי שזה לכל החיים ולא אמור לעבור. היום הוא בן 7 וב”ה אוכל בשמחה הכל…

• רבקה צ'צ'יק

כללי
    חברה
    23/12/2024 ב10:35 am
    67
    6
    חברה חדשה

טוב, אז כרגע אבחונים טבעיים הם לא ב scope שלי…

אבל אתן כן מעודדות אותי לנסות להמנע בעצמי מחלבי לשבועיים ולראות מה קורה…

• חני

טיפול
    חברה
    23/12/2024 ב10:42 am
    10
    6
    חברה חדשה

אם זה מרגיע אותך, אז חלבי דווקא יותר קל מדברים אחרים,

פשוט כי זה דבר שמסומן ברור.

לעומת סויה למשל – שיש בכל דבר, לא חשבתי על זה עד שנאלצתי להתחיל לבדוק.

מה שכן, בתקופה שנמנעתי (משניהם) אכלתי הרבה יותר בריא, אולי כי שמתי לב יותר למה שאני אוכלת…

אז אולי זה שווה…

• רבקה צ'צ'יק

כללי
    חברה
    23/12/2024 ב11:05 am
    67
    6
    חברה חדשה

תודה לכולן!!

מקווה שאכן יהיה לתועלת, וכל הסבל שימנע ממני ומהתינוקת שלי יעמוד לזכותכן!!

(אה, וגם הקיצבה שאולי נקבל…)

😍

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן