דחוף!!! איך אפשר להתגבר על הצורך למתוק (ומשמין…)
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ דחוף!!! איך אפשר להתגבר על הצורך למתוק (ומשמין…)
-
דחוף!!! איך אפשר להתגבר על הצורך למתוק (ומשמין…)
פורסם ע"י yochy ::) כללי on 02/06/2022 ב1:34 amמה עושים בשביל לרדת – ושזה יחזיק מעמד
ולא שכמה ימים אני אוכלת בריא,
וזה מתפרק כי יש דברים קורצים.
האם חדר כושר זה פתרון – ואפשר להמשיך לאכול הכל?
אשמח למענה מהיר.
תודה
מלי שארף הגיבה לפני 2 שנים, 5 חודשים 12 חברות · 17 תגובות -
17 תגובות
-
אי אפשר להמשיך לאכול הכל גם עם חדר כושר
יש היום מודעות רבה לNLP וחשיבה חיובית
בושא של ירידה במשקל
לפעמים החשק למתוק נובע מחסך רגשי כל שהוא או מדברים שונים (אפילו ביולוגים )
תסבירי אולי מה זה החשק למתוק ?
קוביה או חבילת שוקולד?
-
יוכי יקרה!
את זועקת את זעקת כלל הציבור, כל אלה שיש להם נטיה גנטית להשמנה
והיו כל כך רוצים להמשיך לאכול הכל ולא להשמין…
אין, לא היה, ולא יהיו פתרונות קסם!
כמה שהתעשיה מנסה לייצר אותם בצורת כמוסות, זריקות, אבקות ושייקים.
כל הדברים הללו, במקרה הטוב, עובדים במשך תקופה,
ואח”כ גורמים לך להחזיר משקל עם ריבית גבוהה!!
במקרה הפחות טוב יש גם פגיעה כלל מערכתית – בקצב חילוף חומרים וכו’.
מה הפתרון האמיתי? עבודה פנימית, מהשורש
על הרגלים, התמכרויות, אמונות וכו’
לומר: אני לא אוכלת ממחר – לא עובד!
צריך לעבור תהליך, מומלץ עם ליווי מקצועי, של גמילה מאכילה רגשית וחזרה לאיזון.
בהצלחה רבה וחג שמח לכולן!!
-
יכולה לשתף אותך במשהו קטן
כשמתחילים להוריד את המתוק בהדרגה (כחלק מתהליך בריא ורגשי)
הצורך במתוק פוחת
כי ההרגלים של המתוק – ממכרים והגוף ממש זקוק להם
אבל כדי להחזיק בזה צריך כמו שאמרו כאן – תהליך נכון גם של גוף וגם של נפש
-
רק שתהיי בטוחה: חדר כושר 2-3 פעמים בשבוע יועיל מאד.
מה האופציות?
לא לעשות כושר ולאכול כמעט כרגיל, כי כשתתחילי כושר ממילא המוטיבציה שלך לשמור תהיה גבוהה. ועדיין מותר לאכול גם דברים שלא נחשבים בריאים כל כך, ממילא את שורפת יותר קלוריות…
ואם לא לעשות כושר- ורק לא לאכול מהעוגות וכו’ זה פחות אפקטיבי.
-
תודה על התגובות!
שאלה נוספת –
מה עושים בשביל להרזות באזור השוקיים?
תזונה נכונה?
תרגילים?
-
אני יגיד לך מניסיון אישי בהתחלה ניסיתי להילחם על הרצון החזק הזה והמטורף למתוק במיוחד לשוקולד
ניסיתי להילחם ואין תוצאות החשק רק מתגבר אז פשוט הפסקתי להילחם!!!!! אני גם טובה ויפה וחמודה ונחמדה גם אם אני מטורפת על מתוק זה טיפטיפה התמתן אבל!! ..פשוט התחלתי לאכול גם אוכל בריא במקביל! אוכלת שוקולד אבל בארוחת ערב סלט מאוד בריא כולי ספציפית אני רואה שינוי מטורף כשאני יוצאת להתעמל אני הרבה יותר אנרגטית כיפית משחרר אותך מאשר לא לאוכל ולא לאכול זה מתסכל מעצבן במקום זה פשוט להתעמל בכיף זה חוויה ! גם אוכלת מתוק גם משחרר אותך התעמלות ולאט לאט נגמלתי מהטירוף הזה ! (למי שלא היה צורך קיצוני למתוק לא יבין)!! -
תודה 🙂
מכירות חדר כושר בירושלים (אזור שמואל הנביא – בר אילן) אפשר גם יותר רחוק
שהוא חרדי – וגם זול.
כלומר ששווה לעשות שם מנוי?
-
תבדקי עם עצמך כשאת שוב נתקפת ברצון למשהו מתוק
מה אני מחפשת? איזה רגש חסר לי כרגע?
ושם העבודה
כי באמת באמת הבריחה לאוכל בכלל הוא בריחה
כביכול משהו בפנים מחפש חויה והוא בטעות מבין שהפתרון נמצא במתוק או מלוח או קפה וכד’
אבל את הרגש שהוא חיפש הוא לא מצא….אז שוב הוא הולך למקרר או לארון המתוקים…. אולי הפעם הוא ירגע…
אין
זה לא יעזור כי לא שם נמצא הסוד
אם תזהי מה הרגש שלשם את משתוקקת להגיע ותרגיעי את הצורך הזה דווקא
לא תצטרכי שום מתוק. יוכלו לעבור חודשים בלי שוקולד
תראי אותם על המדפים בסופר וזה יהיה בשבילך כמו עטיפות של ספרי קריאה…
כן. יש דברים כאלה
-
-
-
אני קניתי אותו בדני ספרים
מומלץ לקרוא לאט ובסבלנות
ומדי פעם לקרוא שוב פרק או שניים
-
-
-
ספורט!!
כל סוג של ספורט שאת אוהבת.
זה גם מוריד חשק וגם קלוריות (מניסיון)
וחוץ מזה זה גם כיף אמיתי.😍
-
ספורט יכול לאזן אבל—
צריך עבודת שורש של שינוי הרגלים ועבודה על אכילה רגשית , מאוד עוזר כלים של NLP.
עבודה על אכילה רגשית זאת אומרת זיהוי הרגש שמניע אותך לאכילה ועזרה בהתמודדות עימו, כי הרבה מהאוכל שאנחנו אוכלים במהלך היום הוא ממש לא רק להזנת הגוף אלא הרבה מעבר.
ברגע שתכבשי את החלק הזה – הכל יהיה קל יותר ותוכלי לאכול מעט מתוק ללא המשיכה הבלתי פוסקת- מנסיון!
וכן איזון רמות הסוכר במהלך היום ע”י שינוי הרכב הארוחות, הוספת חלבונים והפחתת פחמימות (גם מלאות) יכול להוריד את התשוקה הזו לפחמימות ולסוכר פשוט.
בהצלחה רבה!
-
יוכי יקרה!
את שואלת את מה ששואלות עשרות מלקוחותי…….. ושאר אלפי נשות העם…
התשובה על סמך זה שאת בריאה באופן כללי ללא מחלות רקע דרמתיות או הפרעות הורמונליות שמטופלות על ידי כדורים.
קודם כל משיכה למתוק יכולה באמת להיות על הסקאלה של הפרעת אכילה אפילו קלה או מה שנקרא: “אכילה רגשית”. ואז יש תזונאיות מעולות (פה בפורום!!) ונשים שעובדות בשיטות של nlp ודומיו, וליווי ותמיכה ברכישת הרגלים ועוד.
הענין הוא שמנסיוני בתחום (בעיקר לאחר 12 שנים בשטח, לא דוקא בלימודים) הרבה מאוד פעמים הבעיה היא שהגוף לא מוזן ולא מטופל. משיכה לשוקולד לדוגמא מצביעה בדר”כ על חוסר בויטמין בי -12, לסוכר- חוסר שינה או חוסר אנרגיה (פשוט ימים עמוסים) או חולשה של הגוף וכן על זה הדרך.
נשים שבאות אלי רואות תוצאות מדהימות בגלל שאנחנו לא מתמקדות במה לא להכניס לגוף אלא במה כן להכניס.
כדי להזין את הגוף עובדים על 4 מישורים: אוכל, שתיה, פעילות גופנית ומנוחה.
1. אוכל- תתחילי מהבוקר- גם אם את לא אוכלת ארוחת בוקר מסודרת את חייבת במהלך 3 שעות ראשונות לאחר הקימה להכניס לגוף מנה אחת של חלבונים, אחת של פחמימות מלאות (ומלאות בלבד!) ומנה אחת של מינרלים.
שימי לב- פחמימות תמיד אחרונות. מתחילים עם מינרלים וחלבונים.
המנות יכולות להיות משותפות- תפוח ותפוז זה גם מינרלים וגם פחמימות. חומר על תכולת האוכל את יכולה למצוא בכל מקום. מה שחשוב זה לשמור על חלוקה שווה- שליש שליש ושליש.
פעם אחת ביום את חייבת להכניס לגוף חלבונים מן החי. שאר החלבונים לפי מה שטעים לך (צומח או חי)
רק לאחר שהכנסת את כל זה בבוקר את יכולה לאכול מה שבא לך עד ארוחת צהריים, שבה את אוכלת שוב את 3 האלמנטים הנ”ל, ואותו דבר ארוחת ערב. כל פעם שליש צלחת מינרלים שליש צלחת חלבונים ושליש פחמימות מלאות -פחמימות בסוף. ברגע שהגוף שלך יתרגל שהוא מקבל את מה שהוא צריך, המשיכה למתוק תרד באופן פלאי. אבל לוקח לגוף זמן להתרגל. וגם המתוק שכן תאכלי לא ישאר בגוף אלא יתפרק.
מעבר לזה תאכלי מה שבא לך חוץ משומן “טראנס” (מרגרינה למשפחותיה) שלוקח לגוף כמה חודשים לפרק אם את עושה פע”ג כמו מטורפת. אם את לא עושה- סביר להניח שאת סוחבת אותו על הגוף כבר איזה שנה או שנתיים.
אם את רוצה ניקוי לגוף- שייקים של ניקוי וטיפות נטרופטיות או הומופאתיות ודומיהם מצוינים על קיבה ריקה אך לא במקום ארוחת בוקר אלא כהקדמה.
בהמשך תראי שהגוף מפרק את האוכל במהירות.
2. שתיה- את ממש לא צריכה להגיע ל-2 ליטר אם את מקפידה על תזונה מלאה מינרלים. ליטר אחד של מים ביום מתי שבא לך. חוץ מזה כל פעם שאת רוצה לשתות שתיה ממותקת או שתיה שמכילה קופאין את שותה כוס מים אחת לפני. אחרי כוס מים- מותר איזה שתיה שרוצים. את תראי לבד שאחרי כוס מים במהלך הזמן הצורך לקפה מיץ או קולה יורד (פתאום שותים רק חצי כוס במקום 2) וגם המים יעזרו לפרק את הקופאין והסוכר.
3. ולדבר המשמעותי ביותר- פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע למשך 45 דקות מינימום. אין לוותר!!!!!
פה מומלץ מאוד לשתות מנה אחת של קופאין כ-20 דקות לפני האימון- את תאיצי את “שריפת” הקלוריות. שימי לב שאם את מתעמלת בערב זה עלול לאחר לך את שעת השינה.
לא משנה איזה פעילות- תמצאי לעצמך את מה שאת אוהבת. אבל 45 דקות 3 פעמים בשבוע. היזהרי מאימון יתר. שמרי על פרקי התאוששות ומתיחות. אם את לא מתאמנת באופן אינטנסיבי ובקביעות כל מה שדובר לעיל לא רלוונטי.
4. דבר נוסף שמזין את הגוף זה מנוחה והקשבה- 10 דקות ביום שבהם את לבד, נחה- לא ישנה- ועושה משהו שאת אוהבת. מפטפטת עם חברה, קוראת עיתון, חולמת, כותבת, מצירת, קוראת תהילים, קניות און ליין או כל דבר שמשמח אותך. אם הולך לך טוב את יכולה לאחר שבוע שבועיים להוסיף 5 דקות של שיחה עם ה’. ואז תדעי שהצלחת ותזכרי להגיד לו תודה.
וכמובן המון תפילות לס”ד בהשתדלות כדי שיהיה לך גוף בריא וחזק לעבוד את ה’ ית’.
“להוריד ירכיים” (אני מניחה שלזה היתה הכוונה ולא לשוק):
קודם כל תוך כדי השינויים הנ”ל את תורידי גם את היקף הירכיים, אבל בהדרגה.
אם את רוצה חיטוב ממוקד עדיף חדר כושר, שיעורי אירובי, זומבה, או מכשיר הליכה ותרגילים לאזור תחת השגחה של מדריכה.
באזור מרכז ירושלים הכי טוב זה “ליידי פיטנס” בסנטר- המדריכות שם תותחיות. (אני עובדת בעוד מקומות ולא רק שם אז אני יודעת להשוות, הן באמת מקצועיות מאוד)
אם את לא רוצה בשלב הזה- הכי טוב הליכה במים רדודים בגובה החזה כמה שאפשר הכי מהר, 20 דקות מספיק. 3 פעמים בשבוע. נראה לי שמזה רואים את התוצאות הכי מהירות, הסיבה שלא כתבתי את זה ראשון זה כי אין לך ליווי מקצועי של מדריכה.
אח”כ הכי טוב זה ריצה קלה (לא הליכה) למשך שעה, פעמיים -שלוש בשבוע, תעלי בהדרגה.
אחרון- הליכה בשילוב תרגילי חיטוב רגילים של סטודיו, מהאינטרנט או בשיעורי עיצוב.
שימי לב שהעבודה תמיד משלבת חיזוק שריר + פעילות אירובית כי פעילות אירובית “שורפת” קלוריות (בלשון העם)
ולשריר חזק יש פחות נטיה באופן משמעותי מאוד לצבור עליו שומן.
אם הכוונה היתה לשוק ולא לירך תתקני אותי.
בהצלחה!
-
וווואאווווו!!!!!!!!!
איזה תגובה!
צל”ש.
מפורט ככה טוב טוב – על כל הסעיפים הכלולים.
תודה 🙂
התכוונתי באמת ירכיים (חיטוב).
את יכולה לפרט לי יותר על החדר כושר הזה –
תודה!!
מה את בתחום?
-
-
אני לא יודעת עם זה יעזור,
אבל משהי אמרה לי שתמרים יכולים להחליף את הצורך בשוקולד ודומיו….
-
אני מדריכת סטודיו ומורה לחנ”ג (בגרויות)
יש לי המון תעודות והכשרה, גם בתחום הכושר גם התזונה וגם על מערכות שונות בגוף- אין לי סבלנות לפרט את הכל
ספציפית בליידי פיטנס אני מעבירה שיעורי פילאטיס וחיזוק ר. אגן עם עקרונות שפיתחתי בעצמי מהלך השנים על סמך עבודה קשה וניסיון מהשטח.
מתמחה בכל מה שקשור לנשים- בטן, ר. אגן, ירידה בהקפים באזורים שונים, לחץ דם, עיפות, הריון, לידה, היפרדות של הישר בטני, תזונה שינה ועוד
הסטודיו נמצא בחניון של סנטר 1. אין לי מושג על מחירים (אני שכירה שם, לא מנויה) אבל מדובר על מקום ברמה. מיכשור טוב, מדריכות מקצועיות, מרווח, מלתחות, סאונה, מגוון מרשים של שיעורים. עבדתי\ עובדת במגוון גדול של מכוני כושר ואין הרבה מקומות לנשים בלבד ברמה הזאת. (אני לא מדברת על מכוני כושר באזור המרכז שמיועדים למגזר הכללי אלא למכוני כושר שמיועדים לנשים בלבד)
יש לי שם לקוחות מכל המגזרים- היום הגיעה אחת עם שאל ופטפטה עם צרפתיה סטיליסטית שעלה לא מזמן מצרפת על מתכונים ותזונה. הם החליפו מתכונים של רגל קרושה וצלי כתף. תנחשי איזה מתכון שייך למי…. נקרעתי מצחוק (ומהנאה….) חסידיות (אידיש ממש) לצד ספרדיות , דת”ל, ליטאיות וכמה חילוניות פה ושם. בקיצור ירושלים…. מהמם לראות.
מס טל’ שלהם: 02-6339179
Log in to reply.