הי,
לא יודעת להגיד לגבי בריאות בנושא החריף.
יודעת לומר כי חריף אינו טעם, אלא כאב!
כשמדובר במינון נמוך יחסית ומאוזן, זה נעים לנו. ואולי נתפס כ׳טעים׳ כי זה בא ביחד אוכל.
וכשמישהו משתמש בחריף במאכלים שלו במידה רבה, מה שעלול לקרות זה הסתגלות למידת החריפות עד שאותה כמות של חריף כבר לא נותנת את אותה תחושה כמו קודם, ואז עולה הצורך להוסיף עוד חריף, ולאחר מכן עוד מכן עוד חריף וכו׳. כך שזה מוביל למשהו לא בריא..
דבר נוסף בעניין החריף, זה מאד תלוי תרבות (העדה התימנית, הודים וכד׳) והרגל כמו שכבר ציינו כאן. קראתי פעם כתבה שאחת המרואיינות סיפרה שהיא לא היתה רגילה לאוכל חריף, ולאחר שהתחתנה גילתה שבמשפחת בעלה רגילים לאכול מאד חריף. בהתחלה זה היה לה קשה ואחכ התרגלה. כך היא חשבה. כלומר במשך שנים אכלה שם אוכל חריף וזה היה לה בסדר, עד שאחרי הרבה שנים התפרץ אצלה עניין בריאותי במעיים או בקיבה (לא זוכרת בדיוק מה)…