ניקוי רעלים ביתי עוצמתי – שרשור שיתופים מחזקים!
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ ניקוי רעלים ביתי עוצמתי – שרשור שיתופים מחזקים!
-
ניקוי רעלים ביתי עוצמתי – שרשור שיתופים מחזקים!
פורסם ע"י זהבה רוז – אורח חיים בריא בריאות תזונה והתעמלות on 05/08/2021 ב8:17 amירקות, פירות
תמיד ידענו שכדאי אבל
המתוק קורץ יותר לרבות…
היום מאוד טרנדי ‘ניקוי רעלים’.
ואכן חשוב שלא יהיו רעלים בגוף
וחשוב גם שלא יצטברו חדשים,
איך נעשה זאת?
אחת התשובות היא – ירקות
ופירות (בכמות מוגבלת לפי תנאים אישיים).
יש אפשרויות רבות בהם להרבות:
אם בצורה מוסווית בתבשילים
ואם בצורה של חיתוך ירקות פשוט
בו את יושבת מול קערת ירקות
או צלחת ‘רק של אמא’
וכולם רוצים דווקא את הירקות…
מוזמנת לשתף:
איך הצלחת להכניס יותר ירקות ופירות הביתה,
לך, לילדים, לאחים, להורים
כל אחת והתנאים שלה!
המשך יום נפלא ומלא בריאות
ובשורות טובות
זהבה רוז
זהבה רוז – אורח חיים בריא הגיבה לפני 3 שנים, 4 חודשים 12 חברות · 16 תגובות -
16 תגובות
-
מנהלת קהילה
ניקוי רעלים זה נושא מאוד מענין לדבר עליו….
אני בצעד ראשון:
במקום איגלו במקפיא – ענבים קפואים
-
חברה חדשה
אלצנו יש פרוסות בננה במקפיא
אפשר לנעוץ קיסם
הילדים משוגעים על ה”סוכריות בננה” וגם אני:)
-
מנהלת קהילה
מענין, לא אהבתי את הבננה הקפואה.. את מוסיפה משהו ?
-
-
-
17032מנהלת קהילה
מה? אני בהלם אפשר להקפיא ענבים ובננה? מהמקפיא מכניסים ישר לפה או שזה אבן?
-
214מנהלת קהילה
מה הבעיה בפירות אמיתים??
-
חברה חדשה
ניקוי רעלים מטרתו לחזק את החיסוניות ויכולת הריפוי שלנו העקרונות העיקריים זה הפחתה מהעומס העיכולי ע”י הורדת מוצרי בקר, עוף, שומנים שנוטים להתחמצן (כל השמנים הצמחיים חוץ משמן זית) ופחמימות מורכבות מידי (גם לחם) ולהתבסס בעיקר על דגן ניטרלי כאורז, כוסמת, שיבולת שועל פירות , וירקות ובעיקר הרבה נוזלים, הרעיון הוא לדאוג למאכלים עתירי נוטריאנטים לספיגה קלה ומהירה כמו מיצי ירקות בהכנה ביתית, שייקים ועוד.
הפרוטוקול לניקוי אמור להיות מאד מקצועי, מפוקח ומותאם אישית כי יש לכך השלכות מידיות על הבריאות והכוחות, מקווה שהבנתם..
-
חברה חדשה
לא להאמין כמה שפירות וירקות תורמים לנו לבריאות!!!
משום מה גדלנו על כך שמוצרי בשר, עוף וחלב הם הבסיס לתזונה בריאה
לא נכנס לנושא הזה כרגע, אבל ברור לכולנו שמי שדואג לבריאות שלו משתדל להימנע או לכל הפחות להפחית מכל הנ”ל
הפירות והירקות הם הטוב בהתגלמותו, שפע של וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון
לא סתם נבראו הפירות והירקות בצבעים שונים
בנוסף על היופי של הבריאה שגם הוא חשוב בפני עצמו
לכל צבע יש את המאפיינים המיוחדים לו, את הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון הייחודיים לו.
אם כבר הוזכר כאן נושא הניקוי, הירוקים הם הטובים ביותר לתהליכי ניקוי.
חשוב מאוד לשלב בתזונה היומית את הצבעים השונים. בהתחשב בזה שבתפריט היומי שלנו יש ירקות חיים, ירקות מבושלים ופירות. יש לנו הזדמנות לשלב צבעים שונים, ולכן לא כדאי להתקבע לסלט מלפפון ועגבניה, אלא להכיר אופציות נוספות.
מצרפת לכן תמונה של מגש ירקות שעשיתי השבוע בארוח עם ילדים קטנים, הצלחת התרוקנה לגמרי
הילדים כל כך התלהבו מהעיצוב שזה גרם להם לגשת שוב ושוב לצלחת
ההשראה לאריה הנחמד מהניוזלטר המקסים של אפרת ביתן “מתכונים מהלב”
ביום יום אני משתדלת לשים על השולחן צלחת עם ירקות / פירות חתוכים. במשך היום כשהילדים מחפשים משהו לנשנש, אם מתוך שעמום או אם מרעב, יש סיכוי גדול יותר שיגשו לאכול את מה שזמין במקום לחפש עוגיות וכד’
אני מכסה את הצלחת בשקית ניילון, כך נשמרת הטריות, ומצד שני הילדים רואים ונמשכים להגיש את היד.
כשמזג האוויר מאפשר יש סלסלת פירות / ירקות על השולחן שגם היא פועלת מעולה באותה שיטה.
אגב, בדיוק לאחרונה אני מעלה פוסטים בנוגע לתועלת של צריכת ירקות ופירות בצבעים שונים. בכל פוסט אני מתמקדת בצבע אחד, אחרי קריאה והבנה איזה אוצר גלום בבריאה הצבעונית והיפה הזאת, אי אפשר שלא לאכול מהם יותר..
את הפוסטים תוכלי למצוא באתר “מסע בריאות” תחת הכותרת “בלוג מסע”
בהנאה ולבריאות!!
-
חברה חדשה
תודה לכל המגיבות
ובדיוק פתחתי הבוקר את הדיון הזה
כדי לכתוב פה על היתרונות באכילת צבעי ירקות שונים
וגם פירות
וראיתי שהנקודה הוזכרה אז מצויין
ואין מזרזין אלא למזורזין
מצרפת מאמר בנושא
אפשר להדפיס ולהתחזק
בתיאבון
זהבה רוז
-
-
2428חברה חדשה
הילדים שלי משוגעים על סלק!!!
אני מבשלת אותו כמו שהוא עם הקליפה, מייד אחרי הבישול שוטפת אותו במים קרים ומקלפת.
אני נותנת אותו לילדים בתור ממתק, מי שגומר את הלחם של ארוחת הערב מקבל קוביות סלק… ממתק סלק אנחנו קוראים לזה.
מה שנשאר אני מגרדת ויש לי סלט בריא לשבת. בתוספת שקדים טחונים זה בכלל פצצת בריאות.
-
חברה חדשה
תודה רחל
זה לא מלכלך ככה סתם הקוביות?
הם אוכלים בצלחת עם מזלג?
מקסים
זהבה רוז
ונשמח לעוד שיתופים כאלו איך אתן משלבות -ירקות במיוחד -בבית
-
2428חברה חדשה
הילדים שלי בגילאי 5 ומטה ואני מכניסה להם את הקוביות במזלג לתוך הפה.
-
-
-
חברה חדשה
אגב אפשר לאפות את הסלק
פחות לכלוך ויותר ערכים נשארים בסלק ולא בורחים למים
-
חברה חדשה
אני מקלפת את הסלק לפני הבישול (יותר קל, פשוט עם מקלף)
ואז משאירה את המים 🙂
מוסיפה קצת טיבול וזה מעדן!!
-
-
חברה חדשה
אני מכינה סלק מסלק בוואקום
זה פשוט תענוג
חותכים מתבלים וזה מוכן
בלי הבלגן והלכלוך של הבישול
מה גם שלא בהכרח בבישול הסלק תמיד יוצא מתוק
לעומת הסלק בוואקום שהוא תמיד מתוק
ממליצה בחום!
-
חברה חדשה
אני מגרדת סלק לא מבושל,
מניחה בתחתית הקופסה נייר סופג, מעליו את הסלק המגורד ומעליו עוד נייר סופג.
את הקופסא מניחים הפוך במקרר ומידי פעם מחליפים את הנייר העליון.
הסלק יוצא קריספי וטעים במיוחד להוספה לסלט ירקות
(את אותו תהליך אפשר לעשות גם עם גזר)
משדרג את הסלט ברמות!
-
חברה חדשה
מדהים. תודה לכולכן
ונשמח לשמוע רעיונות יצירתיים
גם לגבי ירקות נוספים
וכן רטבים לא משמינים לסלטים
במיוחד לשבתות וחגים
שאנו רוצות שדרוג לא משמין לסלטים
מעבר למרכיבים.
תודה מראש
זהבה רוז
-
Log in to reply.