מה לאכול לפני ואחרי צום יום הכיפורים?
-
מה לאכול לפני ואחרי צום יום הכיפורים?
חברות יקרות
מביאה לכן להלן את המלצות משרד הבריאות כלשונן:
“תזונה נבונה ובריאה לפני ואחרי צום יום הכיפורים:
ביום שלפני יום הכיפורים
מומלץ לאכול כמה ארוחות קלות, המבוססות על התזונה הים תיכונית: תזונה זו מבוססת על מוצרי מזון טבעיים לא מעובדים, הכוללים רכיבי מפתח תזונתיים וחומרים התורמים לבריאות ומגנים עליה: יותר ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שמן זית וכמויות קטנות יותר של מזונות בלתי מעובדים דלי שומן מהחי כמוצרי חלב עוף בשר ודגים . זו הזדמנות טובה לערוך היכרות עם מזונות אלה ולהתרגל לאכול אותם גם בשאר ימות השנה.כדאי להרבות בשתיית מים ולצמצם צריכת משקאות מכילי קפאין כמו תה, קפה, קולה ומשקאות אנרגיה.כדי למנוע את תחושת הצימאון במהלך החג: חשוב מאוד לצמצם בצריכת נתרן באמצעות צמצום התיבול במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים, להימנע מהגשת חמוצים ומזונות מעובדים עתירי מלח בסעודה.
הסעודה המפסקת
רצוי לכלול בסעודה סלט ירקות, ירקות מבושלים, מנה חלבונית כמו עוף/דג/קטניות ותוספת עמילנית (כמו תפוחי אדמה, אורז ופסטה מלאים). לקינוח אפשר לאכול פרי או פרוסת עוגה (מתכון מומלץ – קל להכנה בהמשך).
יש להקפיד לשתות הרבה מים לפני ולאחר הארוחה ולא לשתות משקאות מכילי קפאין.
על מנת למנוע את תחושת הצימאון במהלך החג חשוב מאוד לצמצם בצריכת מלח ומזונות עתירי מלח! רצוי לצמצם את התיבול במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים ולהימנע מהגשת חמוצים ורטבים עתירי מלח בסעודה.
הסעודה בסיום הצום
עם תום הצום כדאי “לשבור” את הצום עם כוס מים, תמר קטן או פרי אחר ומרק ירקות צח.
כחצי שעה עד שעה לאחר מכן ניתן לאכול ארוחה קלה, הכוללת סלט ירקות ו/או ירק מבושל ופרוסת לחם מחיטה מלאה.
מומלץ לחזור לאכילה רגילה בהדרגה ובמתינות.
בתקופת הקורונה
מומלץ לחולי קורונה להימנע מלצום, גם אם המחלה קלה. כמו כן אדם אשר נמצא בבידוד ואינו מרגיש טוב מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני ההחלטה לצום.”
בברכת גמר חתימה טובה
וצום יעיל וקל
זהבה רוז
Log in to reply.