מספר גבוה בראייה

קדם Forums אורח חיים בריא מספר גבוה בראייה

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    15/08/2023 ב2:00 pm

בעיה קשה וידועה…

לא רוצה ליאש אבל אין כ”כ מה לעשות למיטב ידיעתי וניסיוני כ-20 שנה עם 3 בנים בחורים שהיום אחד כבר נשוי אבל במספרים גבוהים…

עם מספרים מעל 10 שטיפסו וטיפסו – עד גיל 18 או 20 עלו המספרים ואז זה מתמתן העליה או נעצר לגמרי.

בגילאי הגדילה כשהם צמחו מאד בגובה גם המספרים גבהו ועלו עד מספרים שלא הכרתי בכלל במשפחה המורחבת למרות שיש לאחים שלי כן מספרים באזור 10 אבל לא מעבר לזה והם כן עברו ועברו …

ויותר מוזר זה שגם אני וגם בעלי עד החתונה לא הרכבנו בכלל משקפים .. ורק אחרי 10 שנים אולי מהחתונה יש לנו משקפים על מספרים 2-3 לא משהו מידי גבוה אבל לצערי כל הבנים עם מספרים גבוהים .. אולי ירשו את אחים שלי וגם הגזימו מעל לאחים שלי…

היינו אצל רופאי עיניים חלקם המליצו על טיפות ואפילו טיפות חזקות לעיניים לקחת כל יום אבל ביחד עם נתינת המרשם לטיפות הם טענו שזה לא מובטח שלכל אחד זה יסייע במשהו… וגם יכול להיות עם הרבה תופעות לואי כגון טשטוש ראיה וכגון כאבי ראש וזה גם חובה להתמיד יום יום יום יום …

איזה בחור בישיבה גדולה אני יכולה להכניס אותו לכזה שיגעון ועוד שבסוף יהיה לו גם טשטוש ראיה וכאבי ראש? אז למה שירצה לקחת? וגם לא בטוח שזה יעצור משהו בעליה אם בכלל……..

אולי לילד כן שווה לנסות לתת את זה? לא יודעת…. אני פוחדת בכל אופן מכל התופעות לואי

אין לרפואה היום מידי הרבה מה להציע…

לפני כחצי שנה היה כנס של מכבי בענין הזה והציעו שם או עדשות מגע מיוחדות לילדים מעל גיל 10 שיש להם הוכחות שזה עוצר לפחות חלקית…. כמובן מחיר מופרז יש לעדשות מגע וגם לא בטוח שיעצור לגמרי…….

ויש עוד משהו שהם הציעו שם משקפיים עם מיקוד ראיה.. כל העדשה נראית כמו זכוכית אטומה כמו כאילו מלוכלכת ורק באמצע יש עיגול קטן מול האישון שקוף- שדרכו רואים יש בו את המספר של העדשה. זה לדעתם עוצר ויש עליה מועטת מאד אבל כמובן מי יסכים ללכת עם משקפים שנראות מלוכלכות? והמחיר מעל אלף לזוג דרך מכבי וכו

בקיצור לא דברים מעשיים מידי בשטח לביצוע,,,

יש עוד רעיון של אדם מסוים שיש לו שיטה להורדת משקפים—הוא שלח לי פעם למייל שהוא יש לו שיטה להורדת מספרים עי טיפות +תרגילים רבים עם העיניים

והוא עצמו הוריד לעצמו לאפס ממספר גבוה מאד .. עברתי קצת על הרעיון שלו וזה גם די מטורף לבחור ישיבה להסתדר עם זה ביום יום בישיבה… זה משהו לבחור משועמם שיושב עם עצמו ומטפל רק בדבר הזה עכשיו במשך כמה שנים לא קורא ולא מתאמץ ורק מתרגל עם העיניים וכו … לא מידי מעשי לבחור ישיבה…

אולי אולי עוד יגיע הנס הזה שיהיה לרפואה אי פעם מענה לעצור את המספרים העולים

בינתים חנויות המשקפים הם המרויחות מהענין

• מירי

כללי
    חברה
    15/08/2023 ב3:18 pm

כמה דברים שיש לי להוסיף מהניסיון שלי ושל בני משפחה עם מספרים גבוהים:

1. בגיל קטן המליצו לי מאוד על עדשות ביפוקל

האט במידה מסויימת את העליה במספר

2. עדשות מגע קשות במקרים רבים הוכחו גם כן כיעילות

למען האמת, לא שמעתי על מישהו שנסה ולא עזר לו אבל לא חקרתי לעומק אז לא רוצה לקחת אחריות מלאה

באופן אישי, רופאת העיניים שהייתי הולכת אליה המליצה לי על זה כבר בגיל 10

ההורים שלי פחדו וחיכו לגיל 12, הייתי אז עם מס’ 7, קצת יותר אפילו

ומאז המספר שלי עלה אולי בחצי מספר (ועברתי את גיל 20 מזמן…)

3. אח שלי (25+) מטפל עכשיו אצל רופא במאוחדת שנתן לו תוכנית כלשהי להורדת מספר

ובינתיים נראה שזה עובד

לא זכור לי שדבר על תרגילים, כן טיפות + התאמה של עדשת המשקפים באופן מסויים שמסייע לירידה במספר

לא חושבת שהצפי הוא להורידאת המשקפים לגמרי אבל כן לשפר את הראיה

4. הפתרון הנפוץ ביותר, לא בגיל 5 אמנם – ניתוח לייזר

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
      חברה
      17/08/2023 ב2:23 am

ממש מעניין מה שכתבת שגם בגיל בוגר אפר להוריד מספר,

עודדת אותי לברר.

תודה!

• מירי memory

גרפיקה
    חברה
    15/08/2023 ב11:14 pm

מירי , יכולה לכתוב את השם של הרופא שאחיך מטפל אצלו?

תודה.

• מירי

כללי
      חברה
      15/08/2023 ב11:45 pm

ד”ר אהרן יעקבסון

עובד עם מאוחדת, בירושלים

• מירי memory

גרפיקה
    חברה
    15/08/2023 ב11:54 pm

תודה, מירי.

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    16/08/2023 ב2:11 pm

מה שששכחתי לכתוב לגבי הטיפות שהרופא נתן לבן שלי ולא רצינו להשתמש בגלל כל הסיבות שרשמתי למעלה אבל היתה סיבה נוספת שגם די הפחידה זה שזה גורם לבעיה ללכת בשמש כי זה מגדיל אישונים וכו …..

בקיצור צריך בדיקה טובה על כל סוגי הטיפות לפני שלוקחים אותם

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    17/08/2023 ב2:21 am

אני חושבת שהועלו כאן חששות לא לגמרי מדויקים לגבי הטיפות

היום יש טיפות בטוחות מאד בשם אטרופין

יש איתם הרבה ניסיון, כבר שנים.

מניסיון אישי – מסייע לעצירת המספר, ה’ יעזור הלאה

וללא תופעות לואי ב”ה.

חשוב מאד לא להזניח ולהיות במעקב אצל רופא מקצועי.

מספר גבוה הוא גם גורם סיכון משמעותי, ולקות שכדאי לעשות הכל כדי להמנע ממנה…

קצת מאתגר לזכור כל יום, מה גם שהטיפות צריכות להיות בקרור

אבל בהחלט אפשר להתרגל. זמן טוב הוא כחלק מההתארגנות לשינה.

כל מי שיש לה מספר גבוה תאמר לך ששווה להשקיע והרבה כדי למנוע.

וגם לך, כאמא- הכסף שתשלמי על משקפיים עם עדשות למספרים גבוהים הוא סכום לא מבוטל בכלל…

• מירי

כללי
    חברה
    17/08/2023 ב2:37 am

זה טיפות שכל אחד יכול להשתמש בהן?

הן עוצרות את עלית המספר או גם מורידות אותו?

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    17/08/2023 ב3:02 am

טיפות במרשם רופא עיניים,

טיפול מאד מקובל

עוצרות/מעכבות

לא ידוע לי על ירידה ממספר קיים.

• מירי

כללי
    חברה
    17/08/2023 ב3:17 am

מענין…

זה משהו חדש בשוק?

מנסה להבין איך זה שאףפעם לא המליצו לי על זה אלא ישר קפצו לעדשות קשות…

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    17/08/2023 ב3:18 am

די חדש שממליצים כהמלצה כמעט גורפת

וזה הולך ומתגבר.

לדוגמה- כבר 3 שנים בערך שאחד מילדי מטופל,

כל פעם היינו צריכים להזמין בהזמנה מיוחדת בסופר פארם

בפעם האחרונה שהגענו הטיפות כבר היו קיימות במלאי, כי יש ביקוש…

יש איתן נסיון של 20 שנה, אם הבנתי נכון

ואולי גם תלוי ברופא.

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    17/08/2023 ב9:57 am

ממש מוזר שהרופא רופא מקצועי במשך שנים ולא מכיר את הטיפות שנמצאות בשוק 20 שנה?

לא זוכרת מה השם של הטיפות שנתנו לי כי לא לקחנו אותם בכלל בגלל כל ההפחדות אבל גם לפני חודש הייתי עם בת שלי אצל אותו רופא והוא שוב אמר שהמספר קופץ לה מהר מידי וכדאי טיפות אבל שנדע ש… לא בטוח עוזר ואין אפשרות ללכת בשמש ויכול ליצור טישטוש וכו וכו…

מוזר שלא מוכר לו הטיפות שכן מועילות … ננסה לשאול אותו בביקור הבא …

• מירי

כללי
      חברה
      17/08/2023 ב11:07 am

שרה, ניסיתם לבדוק אפשרות של עדשות?

אני יודעת מניסיון אישי + ניסיון של בני משפחה + המלצות של רופאים ממש טובים שזה מאוד מאוד יעיל!

• יעל קנייבסקי

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    17/08/2023 ב11:15 am

היי!

אני לא בקיאה בתחום בכלל

אבל יש לי 2 נקודות לומר בענין:

1. מאוד חשוב לבדוק ולברר את אמינות הטיפול

אל תסמכו על סיפורי הצלחה שמספר המטפל עצמו, תבררו אצל אנשים!

מנסיון מר אצל אחי שהיה צריך לעבור ניתוח בעקבות תרגילים שעשה והזיקו לו במקום להועיל 🙁

2. בעבר, נתקלתי במישהי שהציעה טיפול טבעי לשיפור הראיה

זה האתר שלה: https://eye-soul.co.il/

כמו שציינתי, תבדקו אותה, אין לי היכרות אישית

בהצלחה!

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    17/08/2023 ב12:11 pm

אני רוצה להוסיף משהו חשוב מאד שיכול לסייע- נעשו מחקרים לאחרונה שהוכיחו

שכל דקה באור יום- בחוץ- מפחיתה את הסיכון לקוצר ראיה

עד כדי שיש הבדל בין ילידי חורף לקיץ… גם חצי שנה מתוך 18 שנים

של פחות שמש משפיע. (אחד המחקרים בארץ נעשה על המיועדים לשרות בצבא)

לגבי הטיפות:

אני חושבת-אם הבנתי נכון את ההסבר של הרופאה- שהטיפות מוכרות שנים, אבל רק בעשור האחרון התחילו לטפל איתן למניעת קוצר ראיה.

מעתיקה לכן כתבה שמצאתי:

שיעור המאובחנים בעולם כסובלים מקוצר ראייה עומד כיום על 1.4 מיליארד איש. על פי התחזיות, עד שנת 2050, יעמוד שיעורם על 4.8 מיליארד. עלייה מתמדת זו, בתופעת קוצר הראייה – מביאה את הרפואה לחפש פתרונות, כדי לאפשר התמודדות עם הבעיה.

מהו קוצר ראייה?

קוצר ראייה (מיופיה) הוא מצב שבו קרני האור מאובייקט רחוק נופלים לפני הרשתית, במקום על הרשתית. כתוצאה מכך, הראייה למרחק מטושטשת – ככל שמביטים רחוק יותר. מצב זה שכיח בקרב 25%-30% מאוכלוסיית המערב ושכיחותו עולה עד כדי 80% בחלק מארצות המזרח הרחוק.

מה הסיכון המתלווה לקוצר ראייה גבוה?

קוצר ראייה גבוה כלומר: מעל למספרים, 6, 7 – מסוכן, מאחר שהוא עלול לגרום לקרעים ברשתית, להפרדות רשתית וגלאוקומה. קוצר ראייה במספרים אלה אף עלול להוביל לפגיעה קשה בראייה.

מהם הגורמים לקוצר ראייה אצל ילדים ובני נוער?

מעבר לגורמים הגנטיים, שעליהם אין לנו שליטה – קוצר ראייה בגיל ילדות קשור גם באורח חיים. ההתפשטות המשמעותית של תופעת קוצר הראייה בקרב הילדים, קשורה לבילוי שעות רבות מול מסכים: טאבלטים, סמארטפונים ומחשבים (במקום במשחקים המערבים פעילות גופנית, מחוץ לבית באור השמש – כפי שהיה נהוג בעבר).

גורמים נוספים, המשפיעים על הראייה, קשורים במאמץ יתר של העיניים (למשל: קריאה מרובה באור לא מתאים).

האם ניתן לעצור את התקדמות קוצר הראייה?

לאורך השנים, נוסו אמצעים שונים לעצירת התקדמות קוצר הראייה.

חלק מהטיפולים כללו הגברת הפעילות מחוץ לבית, שימוש במשקפיים מולטיפוקליים, ביפוקליים ומשקפיים שנועדו לטשטש את הראייה ההיקפית. אף אמצעי מאמצעים אלה – לא הוכיח את עצמו כיעיל מספיק בטווח הארוך.

בשנים האחרונות, נערך מחקר רחב היקף, במעבדה למדעי הראייה במשרד הבריאות הסיני, בשיתוף פעולה עם חוקרים מאנגליה, אירלנד, אוסטרליה וסינגפור. המחקר שם לו למטרה למצוא דרך לעצור את התפשטות התופעה, בקרב ילדים ובני נוער – הגיל המועד להתפתחות קוצר הראייה, בשל התארכות גלגל העין.

מה עלה במחקר הסיני?

הממצאים מעלים כי הטיפול שהאט את התקדמות המיופיה באופן ברור ומשמעותי הינו מתן טיפות אטרופין, במינון נמוך – ישירות לעין.

כיצד משפיע מתן אטרופין על העין? כיצד אטרופין תורם לעצירת התקדמות קוצר הראייה?

טיפות אטרופין שמוזלפות ישירות לעין – עוצרות את גדילתה; ובכך מאטות את התקדמות המיופיה. אופן הפעולה המדויק של האטרופין על העין עדיין איננו ברור לחלוטין. על פי אחת התיאוריות, אטרופין מתחבר לנוירוטרנסמיטורים ברשתית (כגון: דופמין), משנה את הריכוז שלהם – ובכך מונע את גדילת אורך גלגל העין.

האם בנוסף לפעולתו הרצויה של האטרופין בעיניים יש גם תופעות לוואי?

בשנים האחרונות, נעשו מחקרים רבים, בניסיון למצוא את הריכוז האופטימלי שישיג את התוצאה הרצויה, מבלי לגרום להשפעות אחרות. כך, נוסו ריכוזים של 1%, 0.1% ו-0.5%, שהניבו תוצאות לא מוצלחות בשל השפעות לוואי, כמו סנוור וטשטוש ראייה. בסופו של דבר, לאחר ניסויים רבים, נמצא שהריכוז היעיל ביותר ונטול תופעות הלוואי הוא 0.01% – ובו משתמשים כיום לטיפול במיופיה.

מה המינון ומשך הטיפול הנדרש, כדי להגיע לתוצאות הרצויות?

המינון המקובל הוא טיפה אחת, פעם ביום – למשך שנתיים. במהלך תקופה זו, הילד מגיע לרופא המטפל לבדיקה ומעקב. אם נראה שאכן מסתמנת עצירה בהתקדמות קוצר הראייה, ממשיכים בטיפול. במקרה שהרופא מוצא שקוצר הראייה ממשיך להתקדם – הטיפול מופסק.

האם הנתונים בשטח מראים כי מדובר בבשורה אמיתית עבור ילדים הסובלים מקוצר ראייה?

הניסיון הקליני שהצטבר מאז תחילת השימוש בטיפות האטרופין מראה שהטיפול אכן יעיל במקרים רבים ונותן את התוצאות המקוות – עצירת התקדמות קוצר הראייה ומניעת הסיבוכים שמגיעים עם העלייה המתמדת במספר.

לסיכום: הטיפול באטרופין, בקרב ילדים הוא בבחינת מהפך – ביכולת הרפואה לעצור התקדמות של קוצר ראייה; ובמניעת מצבי סיכון, הנובעים ממיופיה חמורה. החידוש הטמון בטיפות האטרופין אכן מהפכני. עם זאת, אל להורים לשכוח את הטיפול המונע: צמצום זמני השהייה של הילדים מול המסכים ויציאה אל אור היום, המערבת אוויר צח ופעילות גופנית.

ד”ר רונית פרילינג היא מומחית ברפואת עיניים, עובדת למעלה מ-15 שנים כרופאת עיניים ילדים בכירה וכירורגית במחלקת עיניים במרכז “שניידר” לרפואת ילדים בישראל.

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    20/08/2023 ב10:24 am

עדשות לבחורי ישיבה שלי לא מתאים בכלל … הם לא סוג שיסתדרו עם זה לצערי….

• ברכה לוי

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    21/08/2023 ב2:39 pm

ממליצה מאד מאד על טיפות אטרופין.

הבת שלי בת 7 לוקחת אותן כבר מעל שנה וירד לה מספר+ בכל עין. (התחלנו במספר 4 וכרגע היא באזור 2.75)

היא לוקחת אטרופין במינון של 0.05%.
    טיפה אחת בעין לפני השינה!! כי הטיפה גורמת להרחבת האישונים ולטשטוש.
    לא מפריע בכלל ביום שלמחרת.

• פריידי ויזל

יעוץ אימון והנחיה
      חברה
      21/08/2023 ב10:28 pm

זה מינון יחסית גבוה. כנראה בגלל הגיל והמספר איתו היא התחילה

בדר”כ נותנים 0.01 ויש פחות תופעות לואי.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן