משהו לנשנש
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ משהו לנשנש
-
משהו לנשנש
פורסם ע"י חיה מריאנובסקי חשבונאות ויעוץ מס on 28/07/2021 ב1:46 pmמחפשת מתכונים של “משהו” לנשנש במהלך היום במקום שאקנה בצקים מלאי מרגרינה (לעבודה)
חני לוין הגיבה לפני 3 שנים, 3 חודשים 8 חברות · 13 תגובות -
13 תגובות
-
מה שעוזר לי במשך היום , כוס של ארבעס – חומוס מבושל. (אני מכינה קלו ומחלקת לכמות של כוס למקפיא) -נותן המון אנרגיה. ותמר או שניים עם אגוז מלך, תחליף לשוקולד שנותן המון אנרגיה.
-
חיה שלום
ותודה על שאלתך המציגה בעיה נפוצה ומצויה.
מעולה שיש לך רצון ומודעות להחליף למשהו אחר במקום הבצקים עם המרגרינה.
זה אכן לא כיוון טוב ובמיוחד לא לאורך זמן.
אני עובדת עם מתאמנות שלי כך שאנחנו בודקות את הנתונים בעבודה
ומתי יש להן זמן וחשק לאכול לפני העבודה ובעבודה
ולפי זה לסדר את העניין כך שתהיינה ארוחות מסודרות
עיקריות וביניים.
ארוחות הביינים מייתרות את הצורך לנשנש
ואחר כך להצטער ובצדק…
מעט מהכללים לארוחות ביניים:
רצוי לשלב חלבון כמו לדוגמא שקדים לא קלויים
או חומוס כמו שציינה רבקה ותודה לך רבקה על השיתוף!
מי שאוכלת מאכלי חלב אפשר גם יוגורט או מעדן ללא תוספת סוכר (מעבר לסוכרים שמקורם בחלב)
וכן אפשר פרי – שהוא ה’ממתק’ האידיאלי שהכין לנו הקב”ה
עם אינדקס גליקמי לא גבוה מדי
וכך לא מעלים את רמת הסוכר מדי בארוחת הביניים.
הרעיון הוא לדאוג שרמת הסוכר תשאר מאוזנת
ובכך תמנע התופעה של חשק למתוק עקב עליות וירידות חדות ברמת הסוכר.
תפוח, אגס, אפרסק הם פירות מצויינים לעניין זה ויש עוד
גם אזוזים לא קלויים יכולים להיות רכיב מצויין לארוחות ביניים.
זה ככה תשובה על קצה המזלג כי הנושא רחב מאוד ופתיר בס”ד!!!
ואם הבעיה היא נשנוש בשעות העבודה בבוקר
אז זו בכלל חצי צרה ואפשר להתגבר על על זה
עם תכנון ורצון טוב ומודעות לבריאות
בהצלחה רבה
זהבה רוז
https://www.zahava-rose.co.il/
-
זהבה ,
תודה על העצות מחכימות. חיה יש לי רעיון קצת מוזר;)
תחליפי את תמונת הפרופיל שלך לדברים בריאים
אחרי המעשים נמשכים הלבבות😉
-
אם תוסיפי לארוחה הבריאה קינוח בריא כמו פרי או ירק מתוק כמו תמר עם אגזים \שקדים, גזר \ גמבה\ סלרי וכד’
פרוסים וחתוכים לאורך,
לא תרגישי צורך לנשנש עד הארוחה הבאה.
כאשר אוכלים ארוחה מזינה ומשביעה ולועסים היטב (זה הכי חשוב) לא חשים בצורך של נישנוש.
כאשר הארוחה מכילה מאכלים מעובדים עתירי תבלינים \סוכר – הגוף מבקש מהם עוד! ולכן נוצר הדחף לנשנש…
ובמספר רב של פעמים ביום…
בהצלחה!
-
תודה וכל המגיבות
ותודה לך חיה על השיתוף ועל תגובות התודה לכולן.
נשמח לעוד שיתופים ועצות מניסיונכן האישי
בהצלחה
זהבה רוז
-
-
נראה לי שהנושא שחיה העלתה הוא אחד הנושאים הבוערים בקרב נשים
כבר המילה נשנוש מעלה בנו איזו אסוציאציה של אכילה שלילית, אבל ממש לא מחייב שכך יהיה.
אולי אם נגדיר את האכילה הזאת כארוחת ביניים כמו שזהבה הגדירה
ונספק בארוחות האלו רכיבים קלילים ומזינים כמו שהיא הציעה, הכל יראה אחרת.
נראה לי שכדאי להבדיל בין הצורך באכילה על רקע רגשי, ובין תחושת רעב.
מה שרחל מציעה יוכל לפתור צורך באוכל כשהוא מגיע על רקע של רעב
אבל רובינו, אם לא כולנו, מחפשות גם אכילה על רקע רגשי – נפשי.
זה לא משהו שלילי או בעייתי, זה הכי טבעי ונורמלי בתוך מרוץ החיים העמוס והלחוץ שכולנו נמצאות בו
הצורך לפינוק (לפעמים לפיצוי) לזמן שאני מקדישה לעצמי, לאתנחתא בין שלל התפקידים שלנו
הוא טבעי, הוא אפילו רצוי, כדי לתת לנו כוח להמשיך ולתפקד בצורה יעילה.
אם אנחנו ניגשות לארוחת ביניים כזאת מתוך בחירה ומתוך תכנון מקדים
נמנע מעצמינו הרגשת אי נוחות עם מה שאכלנו (בין פיזית ובין רגשית)
האכילה שלנו תהיה מאוזנת, גם מבחינת מה שבחרנו לאכול, וגם מבחינת הכמות
כי כמו שאנחנו יודעות, כשאנחנו לא שלמות אם האכילה שלנו, אנחנו אוכלות עוד.. ):
מהפן האישי, אני ב”ה אוכלת מאוד בריא ומזין, ובמקביל לא יכולה לוותר על הפינוק המתוק שלי פעם ביום
אני דואגת להכין משהו מתוק ומפנק מרכיבים טבעיים ואם אפשר גם מזינים
החולשה שלי היתה בנוגע לכמות, עם כל הכבוד לפינוקים בריאים, גם אותם כדאי להגביל בכמות
ב”ה הצלחתי למצוא את הדרך הנכונה, שגם מספקת לי את הצורך במתוק וגם לא גורמ לי להיסחף.
אני מפנה לעצמי זמן שהוא שלי (ולא אוכלת בחטף תוך כדי אלף משימות) בד”כ מצרפת משקה טוב ליד (אני מכינה משקה אנרגיה שמחליף לי את הקפה) מפרגנת לעצמי הגשה בכלי יפה וישיבה בפינה רגועה.
הפרטים הקטנים עשו את ההבדל בין אכילה שמזמינה עוד ועוד ואינה מספקת, ובסוף מותירה אותי בתחושה שעשיתי את הדבר שלא רציתי.
לבין זמן איכות עם עצמי, אכילה מפנקת שמותירה אותי בהרגשה טובה. זה כוחה של בחירה מושכלת.
מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי “מסע בריאות” (https://masabriut.co.il/) ולהנות משפע של מתכונים טובים שמתאימים לכל יום וכל שעה.
בשביל ארוחות ביניים תוכלי למצוא מאפים שנוח לקחת לעבודה, מלוחים או מתוקים.
מקווה שעזרתי..
יום מקסים!!
-
תודה על התשובה שירה,
זה בהחלט למצוא את האיזון לכל אחת מתאים משהו אחר.
ותודה על אתר מתכונים תכף אכנס לשם
-
-
בס”ד
נכנסתי לאתר של שירה והכנתי דלורית במשרה דבש ושמן זית
הילדים שלי התלהבו, מתלקקים
לי זה לא מרגיש מתוק כמו שהיא כותבת, הדלורית קיבלה טעם שמזכיר לי קצת תפו”א
אולי צריך להשרות ולא רק לטבול בצלחת
-
פששש… זריזה
אני הולכת בעז”ה להכין מחר כמה מתכונים משם,
אעדכן…
נראה ממש מוצלח שירה!
-
וואו ליבי, איזו זריזה ויישומית (:
לגבי המתיקות של הדלורית, כנראה שזה תלוי בדלורית עצמה
אצלי הטעם יצא מאוד מתוק, ולכן ראיתי צורך לציין, מהנסיון שלי יש מי שנרתע מאוכל מתוק
אני לא השרתי, אלא עטפתי במשרה ואפיתי מיד, אפשר לנסות להשרות או להשתמש ביותר המתקה
בתאבון ולבריאות!!
-
-
איזה כיף לראות שהנושא הזה על הפרק
רציתי רק להוסיף
בכלל עדיף גם בדברים הטבעים והבריאים להכניס כמה שפחות את המתוק למשל פחות תמרים וכד’
כי יש בלוטת טעם כשהיא רגילה למתוק היא דורשת עוד…. ואנו יכולים לנטרל את הצורך למתוק כאשר אנו מפסיקים לתת את המתוק
מה דעתכן?
Log in to reply.