רעיונות להכנת דגים
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ רעיונות להכנת דגים
-
רעיונות להכנת דגים
פורסם ע"י מ ל הייטק on 15/01/2025 ב12:24 pmאשמח לקבל רעיונות להכנת דגים (בעיקר מושט), כמו קציצות ודג מטוגן
תודה רבהחיה כ הגיבה לפני 24 דקות 3 חברות · 2 תגובות -
2 תגובות
-
92580פעילה בקהילה
קציצות מושט –
אני חותכת ירקות לחתיכות גדולות ומסדרת בתבנית בערימות,
מלמעלה שמה כמה חתיכות מושטים, מפזרת מלח, פ.שחור שמן ומכניסה לתנור
לאפיה של כחצי שעה.
אח”כ אני מורידה את העור של המושט, טוחנת ומוסיפה פ. לחם / קוואקר מהיר, ביצים, תיבול
ומטגנת קציצות.
קציצות נוספות:
קציצות דג מושט עם בטטה
מתאימות לסעודה שלישית וטעימות גם כשהן קרות:
קציצות קלילות שנחטפות גם בלי תוספות!!! הופיע בעיתון “בתוך המשפחה” מהשפית תמי…
חומרים:
בטטה בינונית בקליפתה
1/2 קילו מושט ללא עור
מלח
פלפל
1/2 כפית פפריקה
כפית כמון
3 שיני שום
2/3 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע…)
ביצה
6 כפות פרורי לחם
שוטפים את הבטטה ועוטפים בשלמותה ברדיד אלומיניום
מחממים תנור ל180 ואופים עד לריכוך
מוציאים מצננים וחותכים את הבטטה לאורכה מרוכנים את תוכה לקערה ומועכים לפירה
לבינתיים שמים במעבד מזון את הדג ויתר הרכיבים
קוצצים בפולסים לתערובת דקה
מערבבים את הדג הטחון עם הפירה לתערובת אחידה
מחממים מחבת עם שמן בגובה חצי ס”מ
יוצרים קציצות עגולות בידיים משומנות ומטגנים עד הזהבה משני הכיוונים
מוציאים ומניחים על נייר סופגמושט מטוגן – טובלים כל חתיכה בקמח ומכניסים למחבת חמה עם שמן ואז מפזרים מלמעלה תבלינים
ואחרי כמה דק’ הופכים לצד השני ומפזרים תבלינים גם שם.
(תו”כ הטיגון ניתן להוריד את העור ולפזר תבלינים ישר על הדג)
אופציה נוספת לטיגון – מאוד טעימה!:
מכינים רביכה מקמח, מים, ביצה, מלח, פפריקה מתוקה
טובלים ברביכה מ2 צדדים ואח”כ בפ. לחם ומטגנים.
מאוד טעים עם רוטב פטריות חם מלמעלה!
(במקור נעשה עם דג סול אבל די קשה להשיג אז המרנו למושט ויצא מוצלח…)
Log in to reply.