נשים עם סכרת הריון
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ נשים עם סכרת הריון
-
נשים עם סכרת הריון
פורסם ע"י אתי ו גרפיקה on 07/10/2024 ב10:19 amאשמח לשמוע רעיונות למתכונים ומאכלים ללא סוכר, או לשמוע כל עצה בנושא סכרת הריון אצל נשים.. המלצות ורעיונות,
(אשמח לשמוע ממשהי שחוותה בעצמה כמה הריונות כאלה..)
בתודה מראש
אתי ו הגיבה לפני 2 חודשים, 2 שבועות 6 חברות · 24 תגובות -
24 תגובות
-
446חברה חדשה
דבר ראשון:
את הקמח תמירי ל-1/2 כוסמין 80%, ו-1/2 קמח שקדים (או שקדים טחונים. יותר זול ואין הבדל מהותי)
תורידי חצי מכמות הסוכר שבמתכון (אם את ממש מכורה למתוק, תתחילי בהפחתת 1/3 מהכמות)
-
10942חברה חדשה
כדורי תמרים
כוס תמרים
חצי כוס קקאו
3/4 כוס שקד/אגוז (לא קלוי)
2 כפות מים בערך
לשים במגמיקס, לכדר כדורים ולצפות בקוקוס.
יותר יעל להשתמש באגוזים או בשקדים פרוסים או טחונים כי רק מגימיקס ממש טוב יטחון שקדים שלמים וכל השאר יטחן גם במשהוא ידניפשוט
-
446חברה חדשה
תמרים זה ממש לא מומלץ בסוכרת הריון. זה עתיר סוכר
-
חברה חדשה
תמרים ביחד עם אגוזים ובפרט אגוזי מלך מאד מאזן את הסוכרים בתמרים
וממתן את העליה הדרסטית
-
446חברה חדשה
כל שומן מאט את ספיגת הסוכר. זה לא משנה אם אגוזי מלך או אבוקדו. גם שומן טראנס, אגב…
צ’יפס פחות גרוע מבחינה סוכרתית מפירה, למשל, כי השומן מאט את קצת ספיגת הפחמימות.
ועדיין, יש פירות שטובים יותר לסוכרתיים, יש פחות ויש גרועים ממש. תמר ממש לא בקטגוריה הראשונה. הוא בריא, הוא פצצת אנרגיה, יש בו הרבה מעלות. לסוכר הוא גרוע!
מה שכן, תמר עם אגוז (לא משנה איזה. גם לוז או פקאן, כאמור) עדיף משוקולד, כמובן.
פירות שיחסית בסדר בסוכר (מבחינת העומס הגליקמי) : תפוח, אגס, שזיף, אשכולית. יש עוד כמה שלא עומדים לי בשלוף.
ענבים אפשר לטעום בעדינות. הם מאד מתוקים, אולם בגלל שאין בהם חומצתיות כלל, ולא רק בגלל הסוכר. במקביל – יש בהם נוגדי חמצון (בעיקר באדומים) שמאטים את הספיגה. בירוקים אין נוגדי חמצון אבל הם נקראים פחות מתוקים.
ושוב – לבדוק בזהירות איך הגוף מגיב. יש כאלו שפירות משגעים את הסוכר, ויש כאלו שעוברים את זה בסדר.
-
חברה חדשה
את ממש פרופסור בנושא
אבל זה מעניין מאד כי בפעם היחידה שנתנו לי הנחיה לשמור כמו בסוכרת (לא סוכרת ב”ה, אולי זה המשמעותי פה) חלק מהתפריט היה 2 תמרים עם אגוז מלך כארוחת ביניים
ובאגב, תמר שלם עם אגוז בפנים יותר מומלץ מכדור תמרים
בהצלחה עם השמירה, לא קל בפרט עכשיו בתקופת החגים, תמצאי לך את הדברים שיעשו לך טוב ויפנקו אותך, גם אם הם עולים יקר…..
אגב, מעניין אם מישהי יודעת, שמעתי של-B&D יש תחליף סוכר אריתריתול שהוא טבעי וללא טעם לוואי כלל, מישהי יודעת אם הוא מותר בהריון?
-
446חברה חדשה
כנראה שהסוכר שלך לא היה גבוה במיוחד/ לא השתולל בלי חשבון.
במקרים כאלו הרבה יותר מקלים ומפנקים (אגב, זה הרבה פעמים תלוי גם בדיאטנית. יש כאלו קשוחות מוות, ויש יותר מקלות).
רגע, אני רואה שכתבת ‘כמו סוכרת’ – אז אין שום שאלות.
-
-
-
-
-
-
10942חברה חדשה
תפריט אוכל-
נגיד בבוקר תפוח עם שקדים או אגוזים
אחר כך ארחת בוקר של לחמניה מלאה של בערך 18 פחמימות עם ירקות גבינות חביתה טונה אבוקדו מה בא לך
אחרי שלוש שעות ארוחת צהריים של חלבון מבושל שבא לך ראיתי שדג סלמון מאאאאאד טוב ממש אפשר לאכול המון וגם לחרוג קצת בפחמימה והכל בסדר בבדיקה
פלוס כוס חד פעמית של פחמימה מבושלת: קינואה קוסקוס מלא פסטה מלאה או קצת פחות טוב: אורז בסמטי או מלא. וירקות מבושלים כמה שבא לך
אחרי שלוש שעות, נשנוש: או שייק או פרי עם שקדים ואגוזים או שתי קוביות שוקולד מריר 90 אחוז או (85 של שמרלינג ) שלוש כדורי תמרים עם תוספת של חמש שקדים.
אחרי שלוש שעות ארוחת ערב: חביתה ענקית, שקשוקה מעגבניות מרוסקות של חברת שטראוס בלבד או מעגבניות אמיתיות למשקיעניות:)
סלט
טונה אבוקדו
טחינה
ואחרי שעתיים וחצי או שלוש, כי חייבים פינוקים בחיים ארטיק ללא סוכר (שימי לב שיש סמל של האגודה הישראלית לסכרת)
ואפשר טחינה או אבוקדו או גבינה צהובה עם קרקר אחד בשביל לשמור על האיזון בבוקר.
-
10942חברה חדשה
ואגב, העוגה הכי שווה היא עוגת גבינה בלי סוכר כי יש בה ממש טיפה קמח ואת הסוכר מחליפים תחליף סוכר וככה זה יחסית זול
-
446חברה חדשה
תחליף סוכר – מאד בזהירות. רוב (אם לא כל) תחליפי הסוכר לא מומלצים בהריון
-
-
446חברה חדשה
בעיקרון, סוכר הוא לא מוצר אחיד.
תפריט שאצל אחת עובר מעולה – לשניה הוא יקפיץ סוכר בהיסטריה. חשוב להיות עם דופק ולבדוק מה מתאים לגוף שלך, איך את מגיבה לכל מזון.
יש כאלו שזה אסון בשבילן לפתוח את הבוקר בתפוח ושקדים.
קטניות מצוינות, אבל גם אותן צריך בגבול, כי בסוף הן מכילות פחמימות. יש כאלו שמוצרי חלב – למרות שהם חלבוניים – מקפיצים סוכר. ואם כבר מדברים על מוצרי חלב – ככל שהם מכילים יותר אחוזי שומן, יש בהם פחות פחמימות. חשוב לדעת.
לכן חשוב לעקוב ולבדוק מה נכון לגוף שלך.
-
2חברה חדשה
תפוח יכול להיות אסון, שקדים נחשבים חלבונים לפי הידוע לי
-
-
446חברה חדשה
ואגב, מכל הפירות, תפוח הוא יחסית עם עומס גליקמי נמוך. מהפירות שמותרים בסוכרת (בניגוד לבננה, למשל, או אננס)
-
-
-
-
446חברה חדשה
חטיף שקל להכין וממש טעים, בכלום סוכר:
קרדיט: לירז טרבלסי, עיתון נפך.
כוס קמח שקדים
2-3 כפות שקדיה
1-2 כפות דבש (תלוי במתיקות הרצויה)
*
לערבב הכל, לכדרר ולצפות בקוקוס.
לגיוון: במקום שקדיה שמתי נוגט טבעי/ חמאת קשיו/ כל חמאת אגוזים אחרת. מגוון את הטעם.
-
-
-
2חברה חדשה
התכוונתי להשיג טעם שעובר בגרון בלי להוסיף סוכר/פחמימה…
אני בתזונה קטוגנית כבר תקופה ארוכה (בשביל הבריאות, לא הריון ולא סכרת ב”ה)
אין לי בעיה לאכול חטיף לא מתוק, והשאלה אם בלי המתקה כלשהי הטעם סביר? ואם מורידים את הדבש נראה לך זה משבש את המרקם?
-
446חברה חדשה
יכול להיות שזה קצת משבש את המרקם, ואולי גם דוחס יותר.
מצד שני, החמאות עצמן יכולות להדביק.
הייתי מנסה עם חמאת אגוזי לוז. זה יכול להיות מוצלח (אגב, גם בקטוגני יש כמות מסוימת של פחמימות, אם כי דלה מאד, שניתן לאכול).
את לא בהריון ולא מניקה, כן? כי אסור, בתקופות האלו, תזונה קטוגנית (וגם לילדים אסור. את בטח יודעת)
-
2חברה חדשה
אולי אדייק- אני בתזונה “מבוססת” קטוגניות.
אני אוכלת כל יום פיתה כוסמין בתור פת שחרית, וכן כזית חלה בסעודת שבת וחג.
אבל בשאר הזמן אני ממש מתנזרת מפחמימות.
זה חלק מניסיון כללי שלי לרדת במשקל ולהוסיף בריאות, במקביל אני מקפידה גם על שתיה מספקת, פעילות גופנית, ארוחות מסודרות, ולא לאכול אחרי 20:00.
התזונה הקטוגנית מאוד מאוד מסייעת לי בכך, כי אין לי את נפילות הסוכר שבאות אחרי ארוחות רגילות עם פחמימות, וחלבונים ושומנים משביעים וממלאים מאוד.
בהתחלה ירדתי הרבה במשקל, עכשיו אני יורדת פחות אבל במגמת שמירה וירידה כל הזמן ב”ה, ומרגישה הרבה יותר טוב מאשר לפני כן.
מה שעליו אני הכי מקפידה זה:
* לא לוותר על פת שחרית
* שיהיה לי תמיד זמין שפע ממה שאפשר לאכול
* להקשיב לגוף, אם נופלת עליי תשוקה פתאומית למתוק אני לא חונקת אלא מנסה לספק בדרך הכי פחות מזיקה
תכלס אני מרגישה הרבה יותר טוב מאז שאימצתי את התזונה הזו ומקווה להמשיך עם זה כמה שיותר זמן.
-
-
-
-
-
-
2חברה חדשה
מתכון לקרקרים קטוגנים- בקלות ובמהירות- מתכון שראיתי באתר של לירז בלומנפלד
2 כוסות קמח שקדים
1 ביצה
תבלינים לפי הטעם האהוב (תבלין פיצה/ זעתר/ כמון וכורכום/ מלח פלפל פפריקה/ או כל שילוב אחר)
מערבבים, מרדדים עד לעובי 1-2 ס”מ, אופים 8-12 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות
בתיאבון!!!
-
-
חברה חדשה
אם את באמת רוצה להשקיע בעצמך תקשיבי לשיעורים של רוחי הס – מנחה ומטפלת בחולי סכרת רגילה והריונית. היא מסבירה מאוד מאוד בפרוט מה ואיך הסוכר משפיע עלינו ואיך אפשר למנוע ולטפל בסכרת.
אם תקשיבי, תשקיעי בעצמך ותיישמי אף פעם לא תתחרטי כי אין כמו לראות תוצאות מוכחות בבדיקות דם ולהרגיש מצוין.
מרכז איזון 0722245490
-
Log in to reply.