סימפיזיליזיס
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ סימפיזיליזיס
-
סימפיזיליזיס
פורסם ע"י רחל פישביין הייטק on 20/06/2022 ב9:30 amשלום חברות,
כמי שסובלת מסימפיזיוליזיס ידוע לי שיש תנועות שמחמירות את המצב כמו פיסוק רחב ותנועות לא סימטריות.
שאלתי היא האם גם כשהסימפיזיוליזיס לא פעיל (לדוגמא לא בהריון) התנועות האלו בעייתיות או שאז אין הגבלה?
תודה
הודיה אולמן צלמת מקצועית הגיבה לפני 2 שנים 7 חברות · 20 תגובות -
20 תגובות
-
יכול לחזור ….
יש צורך בהתעמלות משקמת – פיותרפיה
וגם אחריה להמנע מישיבה מזרחית תנועות פיסוק אפשר במידה
מנסיון ….😉
-
אני יודעת בוודאות שזה חוזר. השאלה שלי היא האם תנועות של פיסוק גורמות להחמרה גם במצב שהסימפיזיוליזיס רדום, ואם כן למה.
-
רחלי יש קבוצה מדהימה במייל של נשים שסובלות מהבעיה
זה המייל להצטרפות- [email protected]
תקבלי שם המון מידע ויש גם חוברת מפורטת שיצאה.
בהצלחה!
-
החוברת ברשותי אבל על השאלה הפשוטה שכאן לא הצלחתי לקבל תשובה.
-
אני סובלת גם ורוצה להצטרף לקבוצה, הקישור לא נותן חוזר שגיאה מגוגל.
-
-
-
-
סימפיוליזיס היא התרחבות של המפרקים ופיזור לחץ לא שווה על עצמות האגן במהלך ההריון.
זה קורה משילוב של חולשה של השרירים באזור (מגורמים שונים) ומנח לא מדויק של העובר.
לשאלתך אין תשובה חד משמעית. למה? כי בעיקרון לא. כך אומר הפרוטוקול היבש. אין מניעה לשום פעולה. אבל מהנסיון בשטח מי שלא מטפלת בזה בין ההריונות זה חוזר בעיקר בהריונות צפופים- פחות משנתיים בין לידה להריון (לא בין ילד ליד). ויכול להציק גם בין ההריונות. (נראה לי לפעמים שפשוט אין מספיק מחקרים על המגזר החרדי ולכן אני מוצאת הרבה פערים.)
הדבר הטוב ביותר לגוף שסובל ממפרקים ולחץ לא מאוזן על העצמות זה לא להימנע מתנועות כי אז תאבדי את הדבר היחיד שנשאר למפרק- התנועתיות שלו. ( היכולת שלו לשאת עומסים כבר הלכה גם ככה…..)
פיזיותרפיה היא למשך ההריון, מתבצעת באופן מניפולטיבי ומקלה את הכאב אך לא מונעת את הבעיה.
כדי לתקן את המצב כדי שלא יחזור על עצמו בהריון הבא (גם אם הוא פחות משנתיים אחרי) את צריכה פעילות שיקומית.
תחפשי מאמנת כושר שיקומית שמתמחה בהתעמלות לנשים. תרגילים כאלה אמורים להיות חלק מההכשרה שלה. ועדיף מישהי עם ניסיון של כמה שנים עם נשים מהמגזר שלנו שעברה לפחות 3 לידות.
תתמקדי בעבודה על חיזוק ר. אגן בסינכרון עם כל שרירי האגן, כשהמאמנת מכוונת אותך לחיזוק + הגמשה של האזורים הבעיתיים הספציפיים שלך. משתנה מאוד מאישה אחת לשניה.
אחרי כמה שבועות של אימון את יכולה לפתור את הבעיה (תלוי כמובן בחומרת המצב) ויש סיכוי טוב שלא יחזור על עצמו בהריון הבא.
וכמובן להתפלל לה’ שיסחוב איתנו ביחד….😉
המון בריאות והצלחה!
-
מלי, מעניין מאוד מה שאת אומרת.
לא שמעתי מעודי על מישהי שלא חזר לה! ולהיפך, שמעתי על כאלו שבמשך 3 שנים עשו פיזיותרפיה מותאמת ומשקמת ובהריון הבא הכל חזר כאילו לא היה כלום.
-
לא יכולה לקחת אחריות על מקרים שאני לא מכירה
אבל תרשי לי לבשר לך בשורות טובות- יש לי לקוחות כאלה……………….
הפע”ג נותנת מענה רק לחלק אחד. כמו שהסברתי ישנם 2 גורמים ויש צורך לטפל בהם במקביל.
השני הוא ארגון מנח העובר בבטן וזה נעשה עם תחילת הכאבים. לאחר מכן ישנם תרגילים שמאזנים את השרירים של האישה כדי שהעובר לא יחזור לשם שןב.
פע”ג משקמת מונעת אחוז גדול ומשמעותי ותומכת בטיפול השני.
-
מלי תודה על התגובה המפורטת.
כמה שאלות: עד כמה שידוע לי הבעיה נובעת מהורמון הרלקסין שמופרש בהריון באופן טבעי אצל כל אישה, לעיתים גורם לגמישות יתר של השרירים והרצועות וגמישות היתר הזאת היא סימפיזיוליזיס. לפי ההסבר הזה אני לא מבינה איך פעילות גופנית יכולה לעזור. מהנסיון שלי מה שעוזר זה תרגילים ייעודיים שעוזרים באופן נקודתי ומספיק יום אחד שמפספסים בשביל שהם יחזרו.
את כותבת שזה קשור למנח של העובר – לא מסביר למה הכאבים עשויים להופיע די בהתחלה.
בקשר למשפט הזה:
הדבר הטוב ביותר לגוף שסובל ממפרקים ולחץ לא מאוזן על העצמות זה לא להימנע מתנועות כי אז תאבדי את הדבר היחיד שנשאר למפרק- התנועתיות שלו. ( היכולת שלו לשאת עומסים כבר הלכה גם ככה…..)
כמובן, השאלה שלי היא לא האם להימנע מתנועתיות בכלל, אלא האם יש צורך להימנע מתנועות שידוע שמחמירות את המצב, כמו תנועות א סימטריות ותנועות פיסוק רחבות.
-
-
שלום מלי,
מאוד אשמח להתייעץ איתך בנושא הסימפיוליזיס שחויתי בעבר
בצורה לא כ”כ פשוטה, אחרי הלידה נעלם לתקופה ואני חוששת שזה חוזר..
איך ניתן ליצור איתך קשר?
-
-
-
קצת קשה לי לענות לך ככה אבל אני אנסה ואולי אעשה זאת ב-2 חלקים
וכמובן תקחי בחשבון שאני מתמצתת לך נושא ארוך ורחב לכמה משפטים אז יתכן שישארו דברים לא פתורים
סימפיזיוליזיס זה לחץ על עצם החיק-ה”פוביס”. בעקבות הרלקסין האזור מתרכך ומעררכת העצבים באזור מקבלת גירוי. אני קוראת לזה סי’ מדעי. (רק אני- לא תמצאי את זה בספות מחקרית) היום הנטיה היא להכניס יחד עם זה את כל סוגי הלחץ על הרצועות באגן ומפרקי הירך. זה מאוד לא מדויק! אני קוראת לזה סי’ לא מדעי. (שוב- כינוי שלי) וזה קורה בעיקר בגלל שבשני המקרים הטיפול ברפואה הקונבנציונלית נעשה אצל פיזיותרפיסטית.
עכשיו אני מתיחסת לשני המקרים, הסי’ המדעי והסי’ הלא מדעי. קודם כל הורמון הרלקסין אכן מרכך את הרצועות והשרירים. אבל הוא לא אמור לגרום לכאבים בשום צורה, בטח לא בתחילת ההריון.
במדעי ההמלצה הקלינית היא חגורת אגן (לא בטן!!) ותרגול מניפולטיבי אצל פיזיותרפיסטית (היא בד”כ זאת שמתאימה את החגורה.) במקרה כזה הסיכויים הם שהתופעה תחזור בהריון הבא בשלב יותר מוקדם. הימנעות מתרגילים לא תעזור כאן כי מדובר בעצם החיק, אין משמעות גדולה לפעולות שאת עושה במשך היום ובין ההריונות כי הבעיה היא לא בתנועה. נכון שעמידה ממושכת או תנועות מסוימות במהלך ההריון מגבירות את הלחץ על האזור זה לא מקור הבעיה ואין משמעות לתנועה בין ההריונות. אלו המקרים הפחות נפוצים של הסי’.
הלא מדעי- זו הבעיה הנפוצה ביותר- הטיפול הוא בתרגילים מניפולטיביים ועצמיים שמחזירים את חלוקת העומסים לאיך שהיא היתה אמורה להיות ובתגובה הלחץ יורד. במקרה כזה יותר קל לצאת מהבעיה, פחות סיכוי שהיא תחזור וניתנת למניעה כמו שכתבתי במייל הקודם. כל עוד את מטופלת ע”י מאמנת מוסמכת אין צורך להימנע משום תרגילים כל עוד התרגיל לא גורם לך לכאב: 1. בדרגה 6 ומעלה מתוך 10. 2.שהכאב חד ( תחושת דקירה או סכין).
בקשר למדעי- במקרים שבהם הרפואה הקונבנציונלית מרימה ידיים (מבחינתי להשאיר אישה עם בעיה שתחזור לה בפעם הבאה זה לא אופציה מועדפת) במיוחד בגלל שהרפואה לא מכירה מספיק במגזרים כמו שלנו ואין מספיק ספרות או מחקרים מתועדים על הריונות צפופים ומרובים. אני תמיד בודקת נתונים נוספים כלליים שמנסיוני עוזרים מאוד. לא תמיד ב-100%. הבעיה אכן עלולה לחזור. לא מפרטת כי זה לא השאלה.
בשאלה שעלתה כאן, מדובר בסי’ לא מדעי כי מדובר בלחץ על המפרקים ועל כל האזור. הלחץ הזה לא נגרם בגלל הרילקסין. אלא בגלל הגוף עצמו. נכון שהרילקסין מרכך, אבל בכל זאת זה לא אמור לקרות. נכון שיותר קל להימתח בהריון, נכון שבפעילויות בעצימות גבוהה נזהרים מפריקות, אבל החשש הוא קטן ואצל אישה שמתעמלת באופן סדיר ונורמלי (לא צריך רמה של ספורטאית) זה לא קורה בהריונות ראשונים ובטח לא בתחילת ההריון. הגוף נועד כדי להחזיק את ההורמון וההריון יחד בו זמנית בצורה תקינה. אם זה לא קורה יש לבדוק למה. ברוב המקרים הבעיה פתירה בשני מישורים- אחד- חיזוק תוך הגמשה (יש דבר כזה…) ותוך שחרור הרצועות או השרירים שהתקבעו לא נכון והם גורמים לכאב. כאן יש צורך במישהי מקצועית כי הזויות של מפרקי הירך שזזות ביחס לאגן משתנות מאישה לאישה, ובדרך כלל לא כל מה שטוב לאחת יהיה טוב לאחרת. כאן להימנע מתרגילים כי זה כואב זה בסדר אבל זה לא המטרה. זה כמו שלמישהו יש חור בשן אז הוא מפסיק לאכול על החור. ברור שלהכאיב זה לא טוב אבל זה לא מה שישפיע על ההריון הבא- עד שהאזור לא יחלים (החור לא יסתם) רמת הסיכון לא תשתנה ואין משמעות להימנעות מתרגילים. כמובן אני לא ממליצה לך לעשות דברים שכואבים לך- אבל במקביל לכי לסתום את החור….
במישור השני- קורה לפעמים שהמנח של העובר לא מבוסס במקום המדויק וזה גורם לכאבים חזקים מאוד שמתפרשים ע”י רופא כסימ’. (ראיתי מקרה שהיד היתה תקועה עם הראש וחלק מחבל הטבור והאישה כמעט נקרעה ל-2 אחרי שהרופא אמר שהכל בסדר כי הראש למטה, וכנראה כואב לה כי יש לה סימ’). במקרה הזה יש לארגן את מנח העובר בבטן, ולשים לב לארגון השרירים של האישה מיד אחר כך כדי שהשרירים שהתקבעו בצורה מסוימת לא יחזירו את העובר לאותו מנח קודם. במקרה כזה הבעיה פתירה ב-100% וגם אם היא חוזרת הטיפול קצר ונקודתי.
שוב, ללא מחקרים קליניים תומכים, רק מהנסיון האישי שלי בשטח, הסי’ הנפוץ הוא המקרה השני-הלא מדעי- ז”א שהגוף לא מצליח להחזיק את ההריון באגן מכל מיני סיבות פתירות. וכאן אפשר לראות אחוזי הצלחה גבוהים.
בתפילה שתשרה הברכה בהריונות בריאים ותקינים עם מינימום סבל וכאבים והרבה ילדים מתוקים!!!
-
תודה על הפירוט!!!
תקני אותי אם הבנתי לא נכון –
בהגדרתך סימפיזיוליזיס מדעי את מתכוונת לסימפיזיוליזיס אמיתי, וסימפיזיוליזיס לא מדעי את מתכוונת לתופעות דומות שבטעות מאובחנות כסימפיזיוליזיס?
-
כן, אבל אני לא בדיוק קוראת להן “בטעות מאובחנות כסי'” כי לדעתי זו הגדרה שבמוקדם או במאוחר תהפוך להיות פשוט יותר רחבה.
מנסיוני הגדרות כלליות של רופאים פשוט מרחיבות את עצמן עם הזמן וכל עולם הרפואה מתאים את עצמו כי ברור שמאמנת שיקומית או פיזיותרפיסטית לא יכולה להתוכח עם פרופסור אפילו כשהוא בעצם מאבחן משהו שלא ממש בתחום שלו…..
-
אוקיי אז שאלה נוספת.
האם יש סיכוי שסימפיזיוליזיס שכולל תופעות של תחושה של רגליים מנותקות מהאגן (תחושה בגב, קשה לי להסביר, מי שחווה תבין), הוא לא אמיתי? זה כולל קושי להתהפך במיטה לא בגלל כאבים אלא בגלל שהרגליים כביכול לא ממש מחוברות למקום, ומאותה סיבה גם עצירה פתאומית בהליכה כי הרגל כאילו איבדה לרגע תקשורת עם הגב.
יכול להיות שזה רק “דמוי” סימפיזיוליזיס?
-
בנוסף קשה לי להאמין שההגדרה פשוט תורחב, כי לפי מה שאת אומרת מדובר בטיפול שונה, ואם כך חייבת להיות הפרדה בין הבעיות.
-
-
-
-
בקשר ל-1.
ככל הנראה זה לא סימ’ בכלל אלא לחץ בגב שצריך אבחון בפני עצמו. העצבים שיורדים לרגלים עוברים באזור עצם הזנב (הסקרום) וחוליות הלומבר- יש יותר סיכוי שהעובר פשוט יושב שם על איזהשהוא עצב. כך זה נראה.
צריך לבדוק בנוסף את מצב השרירים של הגב והבטן- ביחס אחד לשני- יש גם מצב שהמשקל של הגוף יושב שם על איזו חוליה כי הבטן לא תומכת במשקל ביחס לגב.
צריך גם לבדוק היסטוריה של בעיות קודמות- מזכיר את אזור האפידורל? היתה שם פעם בעיה בדיסק? איזה מספר הריון זה? מתי התחיל? תמי מחמיר?
כמובן שאבחנה דרך שרשור כזה היא לא מדויקת בעליל. אבל זה הכי נראה כקלאסי למנח העובר.
בקשר ל-2.
כל עוד רופא שולח לפיזיותרפיסטית ב-2 המקרים וכל עוד התחום הביואירגונומי של העובר והאישה לא מקבל הכרה רפואית פה בארץ (בכל חו”ל זה קצת אחרת) ולא נלמד בלימודי רפואה אלא בלימודים פרטיים אין משמעות חוקית לחלוקה, לדוגמא במקרים של כאבים קיצוניים אישה יכולה לקבל שמירה מביטוח לאומי על שני המקרים תחת הכותרת סימ’. הענין הוא שאין מספיק נשים בתחום הזה בארץ באופן יחסי בשביל שזה יקבל הכרה. והפיזיותר’ של הקופה עובדות גם ככה בלי סוף ולא ממש מתוגמלות כדי להרחיב ידע…
בקיצור כרגע לא פגשתי כמעט נשים שעוסקות בתחום ומדייקות באבחנה. רובן פשוט קוראות לזה באותו שם וטוענות שחוץ מקצת פיזיותרפיה אין מה לעשות וזה מחמיר ותמיד חוזר וכל מה שקראת בשרשור שלעיל.
הבנתי מהשרשור שיש את החוברת ההיא ששם כנראה יש עוד מידע- אולי שם כן מדייקים . לא יודעת.
-
עושה לי צמרמורת להיזכר בכאבים האיומים האלה
אין מצב שזה חוזר!!!! 😥
Log in to reply.