עוגה לא חלבי בלי אגוזים ללא גלוטן ולא ביצים יש?
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ עוגה לא חלבי בלי אגוזים ללא גלוטן ולא ביצים יש?
-
עוגה לא חלבי בלי אגוזים ללא גלוטן ולא ביצים יש?
פורסם ע"י רבקי טייך הוראה רכזות וחינוך on 22/10/2023 ב11:36 amיש לבת שלי בכיתה חברה שרגישה:
לגלוטן , חלבי, אגוזים, בוטנים , ביצים
הבת שלי צריכה להביא להשבוע עוגה לכיתה
ומאד נשמח אם נוכל להביא משהו שמתאים גם לה
אני לא רוצה להתקשר לאמא
כי היא תגיד לי עזבי לא נעים לי זה מסובך ומורכב
יש למישהי מתכון למשהו אכיל?
חני לוין הגיבה לפני 1 שנה, 2 חודשים 10 חברות · 17 תגובות -
17 תגובות
-
חברה חדשה
אפשר להכין פצפוצי אורז עם טחינה ודבש או טחינה ושוקולד,
לקחת מתכון רגיל ולהמיר את החמאת בוטנים בטחינה (אולי קצת פחות בכמות הטחינה)
הטעם שונה אבל טעים מאוד
מקוה שעם זה אין לה בעיה
בהצלחה
-
חברה חדשה
אחותי פעם הכינה משהו קל מאוד וטעים מאוד ונראה יפה
חומרים:
300 גרם שוקולד מריר
ביסקויטים
מפזרים שתיים שלוש חבילות שוקולד מריר על תבנית בינונית
ממיסים בתנור
מפזרים מעל פירורי ביסקויטים
מקפיאים
חותכים לקוביות או שוברים
טעימממ
(כמובן לבדוק שאין את האלרגנים הנ”ל בחומרים בכל חברה זה אחרת)
-
-
חברה חדשה
יש ברוב הצרכניות ביסקוויטים ללא גלוטן (צריך לבדוק אלרגנים אחרים)
-
-
חברה חדשה
אז אולי לטחון מעל פצפוצי אורז? אפשר גם חמוציות
יוצא ממש טעים
בהצלחה!
-
חברה חדשה
במקרה כזה, הייתי הולכת על קינוח בכוסיות
-
1620חברה חדשה
כוסיות באמת נשמע הכי הגיוני.
ואגב, כמי שהתמודדה בעצמה עם התמודדות דומה, אני יכולה לומר לך:
אין לך מושג כמה החברה תעריך את זה שבאתם לקראתה, ושחשבתם עליה.
זו התמודדות קשה מאוד, במיוחד בגיל צעיר, והתמיכה הזו מהסביבה כל כך חשובה.
האוכל הוא חלק בלתי נפרד מכל מאורע חברתי, ותחושת הבדידות ממי שצריך להתנזר באופן קבוע – גדולה מאוד, גם אם לא תמיד נראה כך בעיני הסובבים.
אז כל הכבוד!
-
חברה חדשה
אפשר להכין כדורי תמרים,
דומה לכדורי שוקולד
דוגמא למתכון (יש שקדים, מקווה שזה מותר):
https://www.cookie-fairy.com/2020/04/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A7%D7%A7%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93/cookie-fairy.com
כדורי תמרים וקקאו רכים במיוחד ⋆ פיית העוגיות
מודה ומתוודה, מעולם לא הייתי חובבת של מזון בריאות. אל דאגה, זה לא שאני מבלה את ימי בזלילת עוגות ועוגיות כל היום, אבל בתור גרגרנית חובבת אוכל אמיתית...
-
חברה חדשה
אחותי ייצרה גרסה של חיתוכיות עוגת שכבות ללא גלוטן וביצים
אם זה מעניין אבקש ממנה מתכון
-
2חברה חדשה
שלום וברכה
ניתן להמיר את המצרכים הבעייתיים
למשל עוגת שוקולד / סופלה/בראוניס ללא גלוטן-להכין לפי המתכון ולהמיר בייצים ברסק תפוח עץ
מצאתי בפרוג מתכון של עוגת אננס (פרווה) בטעם עוגת גבינה. (מצורף בהמשך)
אפשר להמיר את הביסקויטים לסוג ללא גלוטן
את הקמח לקמח “כרגיל”
ואת ביצים ברסק תפו”ע.
באופן כללי. יתכן שיש למשפחה כבר מתכון לפי הכללים ואפשר לשאול אותם
רעיונות נוספים
*ג’לי בכוסיות
* פצפוצי אורז מ2 רכיבים בלבד- פצפוצים ושוקולד
* בכוסיות פירורי ביסקוויט “נטול” וקצפת ריץ
וכן רעיון-
לפעמים אני צריכה להכין נניח כדורי שוקולד לקבוצה שיש מישהי שצריך “נטול”
אז אני מכינה סוג רגיל וגם סוג עם ביסקויטים יקרים “נטול”
וכן יתכן שלא כל הקבוצה תאהב את הטעם של העוגה הדיאטטית הזאת וכן כדאי להכין 2 אופציות.
בהצלחה
כמה מפנק – וכל כך קל.
24 ביסקויטים
100 גרם מרגרינה
להמיס את המרגרינה לערבב עם פרורי הביסקויטים
לשטוח את הביסקויטים ע”ג תבנית עגולה ח”פ.
(אפשר גם שתיים קטנות)במעבד מזון עם להב הסכין / בבלנדר יד
לרסק-
1 קופסת אננס שימורים (גדולה) ללא הנוזלים.
1 וחצי כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
4 ביציםלרסק טוב טוב טוב עד שניהית עיסה חלקה ללא סיבים מהאננס.
לשפוך על הביסקויטים
להכניס לתנור על 180*
בערך חצי שעה- עד שהדפנות מעט שחומות.
לאחר שמתקרר למרוח מעל מלית אוכמניות.טעים טעים ושווה!!
הכנה קלה ומהירה ומלא הצלחות.
בתאבון.(מתאים גם לשבת כמנה אחרונה.)
-
2חברה חדשה
עוד מתכון שמצאתי בשביל בגוגל
עוגת שוקולד ללא ביצים
עוגה נהדרת, קשה להאמין שאין בעוגה הזאת ביצים המרקם שלה נהדר ושוקולדי כזאת רכה ונהדרת לילדים. מי חשב שעוגה ללא ביצים תיהיה כזאת טובה, איזה כיף לתת ביס בעוגה הזאת פשוט עוגה טובה.
תבנית 24
מרכיבים:
280 ג’ קמח (2 כוסות)
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
כוס אבקת שוקולית
שליש כוס קקאו
480 מ”ל מים רותחים (2 כוסות)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
כפית סודה לשתייה
2 כפות חומץהכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. בקערה לערבב את כל המצרכים היבשים, להוסיף את הרטובים תוך כדי בחישה מהירה, בסוף להוסיף את החומץ והסודה לשתייה. הבלילה יוצאת דלילה.
4. להעביר לקערה משומנת לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
וכן הוראות המרה שגם מצאתי לך בגוגל
תכון מומר
מתכונים מומרים ללא גלוטן
דפדוף קל דרך ספרי המתכונים בכלל וספרי האפייה בפרט, מגלה מציאות עגומה לאוהבי העוגות והפשטידות חולי הצליאק. ואולם, לא חייבים לקבל את הדברים כמות שהם, בחלק גדול מהמתכונים ניתן לנסות ולהתאים אותם לקמחים שאינם מכילים גלוטן.
אין ספק שלהיות חולה צליאק ולאהוב עוגות ופחממות זה סוג של התמודדות. ולא רק לילד, אלא גם להוריו. הצורך להתאים את מה שנכנס למטבח ואחר כך לתנור מאתגר מאוד ומעלה לא פעם את התהייה על הצורך בהדרכת הורים לילדים צליאקים. למזלם הגדול של חולי הצליאק היום יש כבר יותר מודעות וישנם כבר מסעדות, שמקפידות להכניס מוצרים ללא גלוטן. ישנם גם הרבה מצרכים אשר מאפשרים להכין מגוון רחב של מאכלים, אפילו טעימים. אולם מה עושים כאשר יש לפניכם מתכון מדהים של עוגה בקמח רגיל ואתם רוצים להכין בקמח חלופי? איך מביאים את הדברים מרעיון לכדי הוצאה לפועל?
בלילה ובצק
אם אתם ניגשים לעוגות הבחושות אז בדרך כלל אין בעיה. כל עוד המתכון מדבר על קמח בכמות של עד חצי כוס הרי שהוא לא נבנה על הטפיחה של הקמח ולכן אתם יכולים להשתמש או בקמח ללא הגלוטן הרגיל, או בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור באותם היחסים.
ברגע שיש מעל חצי כוס, הרי שמדובר בעוגה שכן אמורה לעלות בעזרת הקמח. במקרה כזה שימו את אותה כמות הקמח ללא גלוטן, רק הוסיפו שמרים. את היחסים תקבלו לפי מה שמתבקש מהמתכון, כאשר לקילו קמח שמים כ-30 גר’ שמרים יבשים או 50 גר’ של שימרית.
התפקיד של הגלוטן בקמח הוא של דבק. כאשר הוא לא נמצא, הרי שאנו יכולים להשיג רק בלילה ולא בצק. במקרה כזו יש להוסיף לבלילה שלנו את אחד ממגוון משפרי האפייה שניתן לקנות בחנויות טבע או בחנויות שמחזיקות מחלקה של ללא גלוטן. חומר זה משמש כדבק והופך את הבלילה לבצק של ממש. חשוב רק לדעת שבעוד שבבצק רגיל כשאופים לחם נותנים לו לתפוח ואז לשים ומתפיחים שוב, בצק ללא גלוטן יתפח רק פעם אחת! לכן אם אתם משתמשים במכונות לחם, בדקו שיש לכם אפשרות לבטל את הלישה השנייה.
אפיה ללא קמח בכלל
בניגוד לדעה הרווחת לא חייבים תמיד להשתמש בקמח. ביצים מוקצפות ואבקות כמו קקאו יכולות ליצור עוגות שוקולד רכות וטעימות. בנושא הפשטידות בכלל אפשר להפליג למרחקים ארוכים. כאן יש לנו את כל הדבק של הגבינות והביצים. יש גם את אפשרות הבשמל והרביכות, אשר עוטפות כל ירק שתשימו בהרבה אהבה ובטעם מדהים. בגדול, שתי ביצים, איזה ירק שתבחרו, רביכה וגבינה צהובה יספקו לכם פשטידה מדהימה בתוספת תבלינים. אגב, אפשר לעשות אותו הדבר גם עם פסטה מותאמת וגם לגוון בטעמים מיוחדים של גבינות כמו קשקבל או רוקפור.
עוגות עם תוספות
אז אפילו שהצלחנו להמיר את המתכון חשוב מאוד לזכור שהקמח בפורמט הבלילה דליל ולכן מחד אינו יכול “להחזיק” תוספות, ומאידך עשוי לצאת דחוס, מה שמביא אותנו לבעיה חדשה במתכונים של עוגות פירות וגבינות. אימא שלי תמיד אמרה שמכל לימון אפשר לעשות לימונדה, וכך המקרה גם כאן. בעוגה שבה מסדרים פירות מעל הבצק אז מסדרים את הפירות על קרקעית התבנית ואז שופכים את הבלילה. בעוגה שבה אנחנו רוצים אווריריות למרות שלא מצויין במתכון המקורי להקציף ביצים, כדאי מאוד להפריד את הביצים ולהקציפן. אם אתם רוצים להוסיף לעוגה צימוקים, אז שימו אותם ממש לפני הכניסה לתנור ובמקרה שאתם רוצים לפזר למעלה סוכר או קינמון הכניסו לתנור וחכו מחצית מהזמן אז פזרו את שתכננתם והמשיכו את האפייה.
ושיהיה בהצלחה!
מאת: יעל שי דקל
klg.co.il
צליאק - לחיות עם צליאק - קהילה ללא גלוטן
אתר לחיות עם צליאק הוא הבית של חולי צליאק בישראל - קהילה ללא גלוטן. באתר צליאק תמצאו את כל המידע על מחלת צליאק, בדיקות צליאק, רגישות לצליאק, מתכונים ללא גלוטן, מאמרים בנושא צליאק ועוד.
-
חברה חדשה
יכולה לנסות ארטיק\גלידת פרות פרווה ע”ב ריץ’
אני חושבת שהיחס אמור להיות משהו כמו 500 גרם פרות, חצי כוס סוכר ו200 מ”ל ריץ
בתבנית ארטיקים קטנה יוצא בערך 20 אאל”ט
כל הכבוד על הרגישות!!
-
1628חברה חדשה
תודה לברכה על המתכון
הלכנו על זה
רק ניקינו את המטבח לפסח
שלא יהיה ח”ו כלום
זה יצא קצת נמוך
אבל לפחות עוגה:)
-
2חברה חדשה
האומר דבר בשם אומרו…
המתכונים מגוגל…
בהצלחה
-
חברה חדשה
קודם כל
כל הכבוד לך
הבת הזאת בכיתה פשוט זכתה
רק תחשבו כמה האימהות האלו מתמודדות
וזו שחיפשה סיפור של התמודדות להפקה הנה לך….
יש עמותה שנקראת קומי עורי
בטוחה שיש להם עוד מתכונים כי הרבה מהילדים שם רגישים להרבה מוצרים ובנופשים שלהם בשוויץ
יוצרים דברים מדהימים שמתאימים לכולם
שווה לשלוח אליהם אנשים שמתמודדים…
Log in to reply.