פסוריאזיס בכף יד

קדם Forums אורח חיים בריא פסוריאזיס בכף יד

• פסוריאזיס בכף יד

פורסם ע"י תמר אהרוני מרפאה בעיסוק  טיפול on 15/12/2021 ב12:01 am

שלום כולן,

אשמח לעזרתכן;

מה אתן יכולות לומר על מה שנראה כפסוריאזיס בכף יד אחת?

שואלת על פסוריאזיס כי מחיפוש בגוגל זה נראה הכי קרוב, אם כי לא ממש אותו דבר. כרגע מנסים לטפל בכיוון כזה, לאחר שהיינו אצל רופא עור שטען שזה ״יובש בידיים״, נתן בדיקת אלרגיה שלא הניבה תוצאות משמעותיות.

הדבר נראה כעור מקולף, יובש חזק, פצעים, היחשפות של שכבות העור האמצעיות (לדעתי) וכד׳.

התופעה מחמירה לאחר שימוש בחומרי נקיון, על אף שהעבודה נעשית עם 2 כפפות על היד!, לאחר שטיפת כלים, וכן במגע עם חומרים שלא תמיד ברור מה הם (השערות: לאחר מגע עם עגבניה, מיץ ענבים של קידוש).

כרגע נעשה שימוש במשחות ידיים וקרמים שונים, בעיקר על מנת למנוע החמרה.

מה יש לכן להציע? מדובר באדם כבן 30 וקצת.

תודה רבה מראש,

תמר

• 18 תגובות
  • ד. ק

אומנות ועיצוב
    חברה
    15/12/2021 ב1:56 am

למרות כל מה שנאמר בפורום בריאות על מוצרי פוראוור ,אני ממליצה מאד על המשחה שלהם- אלו פרופוליס מועילה למגוון רחב של בעיות עור-אני השתמשתי בה ליבלות ויראליות\פטריות בעור \פצעים מוגלתיים\פצעים בפה-ממש עזרה ראשונה בבית-היא נקראת האנטיביוטיקה של הטבע.

הבאתי אותה לקרובת משפחה לפצעים בכף היד גם שנראים בפסוריאזיס ואמרה שמאד מאד עזר לה במקום משחת קורטיזון שהיתה לוקחת בכמויות.

• זהבי יפה

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    15/12/2021 ב9:48 am

מנסיון המשחות הרגילות מכילות הרבה נפט וכימיקלים והם רק מחריפות את הבעיה או שלא פותרות

הגיע אלי משהיא לפני שבועיים עם גם בעיה בכף יד שהרופאים לא יודעים מה זה

שנה שלימה היא מנסה לטפל בזה ללא הצלחה

התאמתי לה משחה ואחרי שבוע כמעט נעלם הכול!!

יש הרבה בעיות עור ולפעמים הרופאים לא יודעים להגיד מה זה

אבל פסוריאזיס הם יודעים לאבחן אז אם הוא לא אמר שזה זה כנראה שלא זה

אני מטפלת הרבה בבעיות עור ועזרתי למאות ב”ה

אשמח גם לעזור לך

תשלחי לי תמונה למייל [email protected]

• יעל קנייבסקי

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    15/12/2021 ב5:02 pm

כמה שישמע מוזר… כאילו, מה הקשר?

הייתי ממליצה על תהליך ניקוי רעלים

כמובן, עם ליווי מקצועי

כי זה נשמע כמו תגובה קיצונית של הגוף לרעילות מצטברת

• יעל קנייבסקי

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    17/12/2021 ב12:47 am

לכל המתעניינות,

כתבתי מדריך חינמי על ניקוי רעלים

מי שרוצה, אפשר להוריד אותו כאן:

https://yael-kanyevsky.ravpage.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%20%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99%20%D7%A8%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9D

ולקבל עוד תכנים מעניינים בנושאי בריאות

• רבקה גוטמן

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    17/12/2021 ב9:48 am

מלבד המשחה אלו פרופוליס כדאי לשלב גם אלו לושן

הרבה שסובלים מפסוריאזיס וחבריו – נהנו מהשילוב שנותן גם טיפול אנטיביוטי (טבעי) וגם הרבה לחות.

אפשר להתיעץ בטלפון 0527144900

• פייגי

אומנות ועיצוב
    חברה
    27/12/2021 ב8:12 pm

גם אני מאד ממליצה על אלו פרופוליס יחד עם ניקוי רעלים.

יש לי חברה שהיא ועוד כמה במשפחה סובלות מאקנה ולאח”כ גם תוספת פטריות בציפרני הרגליים – לאחר ששפכה כספים על אין סוף סוגי טיפולים, גילתה לאחר בדיקות אצל רופא שנובע מקנדידה.

-התרופה לכל זה =ניקוי רעלים.

כנ”ל בפסוריאזיס, ממליצה על אלו פרופוליס 2-3 פעמים ביום (חשוב לפני השינה), אם לא עזר לאחר

כחודש-חודש וחצי בשימוש קבוע אז זה רק ניקוי רעלים- נסיונות אחרים בשימוש בכימיקלים וכדו’

לא מסייע בנושא.

רפואה שלימה ובהצלחה!

• תמר אהרוני מרפאה בעיסוק

טיפול
    חברה
    29/12/2021 ב11:52 pm

תודה רבה פייגי, וגם רבקה.

באמת שאלו פרופוליס יותר עוזר בשילוב עם לחות, רק אלו פרופוליס לבד יצרה יובש נוראי שנראה עוד יותר מזעזע מהמצב הראשון. לאחר שילוב של קרם נהייה יותר טוב.

לגבי ניקוי רעלים, אני בבעיה: בעלי לא מאמין בדברים האלה…

יש לכן עצה?

• יעל קנייבסקי

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    30/12/2021 ב10:06 am

בעיה מוכרת – הבעלים:)

בכלל לגברים קשה לקבל רעיונות חדשים,

במיוחד אם הם מחייבים…

אבל ספציפית אליך, תמר – מה זה משנה?

את יכולה לנסות ופשוט לראות אם זה עוזר

אין צורך להאמין…

• חיה וינר

בריאות תזונה והתעמלות
      חברה
      30/12/2021 ב3:06 pm

אני חיה הרבליסטית קלינית במקצועי מתמחה בבעיות עור ממליצה על טיפול מקיף, הוליסטי נפש גוף פנימי וחיצוני.

כמומחית בתזונה טיפולית וצמחי מרפא אני חושבת שברור שניקוי רעלים זה הכיוון אבל כדי להתאים ניקוי רציני לאמצע החיים ולהצליח להחזיק בזה צריך התאמה ודיוק ולא לחתוך חצי מרכיבי המזון בפעם אחת, בבעיות עור ישנם מרכיבי תזונה שידועים כבלתי סבילים והם “פורצים” החוצה דרך העור, כך שכמובן תזונת “ניקוי” תתחיל בהורדתם מהתפריט מה שנקרא “דיאטת אלימנציה.”

לכן אני מציעה למטופלים כאלו, שילוב של ניקוי רעלים עדין ומותאם עם פורמלת צמחים! צמחים מכילים חומרים פעיליםשעושים עבודה עמוקה ויסודית, הם נוגעים בשורש האי איזון ומקצרים תהליכים, נדרשת התאמה מיקצועית בלבד להתאמת פורמולה. אבל אין ספק שריפוי אמיתי של מחלות עמוקות כבעיות עור חייבות לכלול שילוב של נפש (יש סטרס לאחרונה?) תזונה, צמחים ללקיחה פנימית ובצמחים בקרם חיצוני.

מוזמנת ליצור קשר : 026205020

טיפול
    חברה
    31/12/2021 ב10:36 am

חיה, תודה רבה על המידע, מרגישה שזה ממש הכיוון.

מגיון שהבעיה בעור בפירטתי למעלה היא אצל בעלי ולא אצלי הניקוי רעלים, אם צריך, צריך להיות אצלו ולא אצלי…

(אני באופן כללי מקפידה יותר על בריאות, אם כי לא באופן קיצוני)

השאלה היא, מי מכן שיכולה לומר לי מהם החומרים שמהם כדאי להתנזר דבר ראשון (למשל, קודם להוריד קמח לבן, סוכר לבן, וכד׳) כדי שלפחות אוכל להפחית בכמות מהם כשאני מכינה מאכלים בבית. מה שנקרא שיהיה פחות מזיק…

וגם לגבי תוספים, התחלתי להכניס יותר כורכום במאכלים וגם זנגוויל. מישהי יכולה לומר לי אם אני בכיוון הנכון?

(אין מצב להכניס תוספים, שוב זו לא אני…)

• חיה וינר

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    20/01/2022 ב12:15 pm

לסיכום הנושא פסוריאזיס, שמחה לחלוק איתכן מדריך מושקע שיבהיר ויעשה סדר מה זה, איך זה? ומה לעשות עם זה.

https://haya1.ravpage.co.il/Psoriasis

ולאור ההתענינות הרבה בריפוי הבעיה השכיחה בילדים, אטופיק דרמטיטיס, מצרפת גם על הנושא הזה מדריך מקצועי שעשוי להקל ולשנות את איכות החיים.

https://haya1.ravpage.co.il/madrich

• רחלי מ

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    21/01/2022 ב1:04 am

אני לא יכולה לומר לך בוודאות, אבל-

לדעתי, ואני מכירה פסוריאזיס מקרוב ממש- זה לא נשמע כמו פסוריאזיס!

נשמע לי מוזר שכל המבינות למיניהן קראו את התיאור שלך ולא אמרו את זה מייד…

מה שקורה בפסוריאזיס זה שתאי עור מתרבים מהר מידי, כך שנוצרת קשקשת עבה ולא קילוף… (אא”כ מישהו קילף בכוונה)

בנוסף, פסוריאזיס זה משהו גנטי בד”כ, כך שכדאי לבדוק אם יש בני משפחה נוספים שסובלים מזה (פשוט נמאס לי לכתוב כזאת מילה ארוכה כל פעם😅)

מבחינה תזונתית- אם אכן את חושבת שמדובר בפסוריאזיס- שלדעתי זה כן משהו שרופא עור אמור לאבחן, למרות שאין יותר מידי מה לעשות- זה להוריד מונוסודיום גלוטומט (נמצא הרבה בחטיפים וכדו’- מחזק טעם) ושטויות באופן כללי, מכיוון שזה מחלה אוטואימונית= הגוף תוקף את עצמו, כך שהמטרה היא להפחית דברים שיגרמו לגוף להגיב במלחמה= להפעיל את מערכת החיסון, היא פועלת יותר מידי…

וכן- הרבה לשמן את האזורים הנגועים.

בהצלחה רבה!

טיפול
    חברה
    25/01/2022 ב10:24 am

הי, תודה לכולן על התגובות. סליחה על התגובה המאוחרת. ובכלל תודה לחיה על התשובה המפורטת (בפרטי?).

רחלי, יכול להיות שכתבתי קילופי עור והתכוונתי לקשקשת- אני לא מקצועית בתחום, כך שהשתמשתי במילה הכי קרובה שמצאתי כדי לתאר איך זה נראה.

<b class=””>בכל אופן, כרגע אשמח להמלצה על סבונים טבעיים ללא חומרים חריפים וכד’ אך גם כאלו עם אחוזי לחות גבוהים, שלא מייבשים את העור. וכן, איפה ניתן לקנות.

יכולה כן לומר שניסינו משחה של פוראוור- לא עזרה. כנראה שהדבר יותר פנימי והמשחה לא התאימה.

הדבר שהכי עזר- לשמור על היד מקור- כפפות בעיקר בחוץ.

להפחית מגע עם מים- נטילת ידיים עם מים חמימים.

להפחית מגע עם חומרים- גם חומרים חריפים, וגם עם סבונים רגילים מסוג פינוק וכיף. וגם שימוש בכפפות ח”פ בכל מגע עם חומר כלשהו, כמו בזמן קילוף ירקות למרק, מריחת לחם וכד’.

לחות- המון קרמים של לחות, בערך יכולה לתת המלצות אילו משחות באמת עושות עבודה, ואלו רק לקישוט. אנחנו יכולים לפתוח תערוכה בערך עם כל המשחות שקנינו. כרגע מצאנו קרם טיפולי של ד”ר פישר שממש עוזר, ועוד קרם רגיל של ד”ר פישר, כדי להשתמש לסירוגין.

שוב, אשמח להמלצה על סבונים טבעיים ללא חומרים חריפים וכד’ אך גם כאלו עם אחוזי לחות גבוהים, שלא מייבשים את העור. כן, איפה ניתן לקנות.

תודה רבה לכולן,

תמר

• יעל קנייבסקי

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    25/01/2022 ב7:30 pm

אני אישית ממליצה על מיכל-סבון-טבעי

https://sabonmichal.co.il/?network=g&gclid=CjwKCAiA3L6PBhBvEiwAINlJ9MW6Umu906SGomrH5vvSlBADwjIou-WP0JMDXK19vrorFumxaTuANBoCIfIQAvD_BwE

יש לה דברים מהממים! במחירים סבירים (לדברים טבעיים באמת).

אומנם לוקח קצת זמן להתרגל

כי הטבעי מאוד שונה מהתעשייתי

אבל ראיתי בחוש איך זה שווה את זה!

טיפול
    חברה
    25/01/2022 ב7:37 pm

הי,

תודה יעל על התגובה.

חייבת לשתף, היינו אצל רופא מומחה,

מדובר ברגישות למים (!) .

וזה כרוני…

בכל אופן תודה לכולן!

תמר

• חיה וינר

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    26/01/2022 ב10:04 am

אהוו, ממש משמים כשאני קוראת את הבעיה המתוארת על כף היד שוב, כי אצלנו במשפחת בעלי, סובלים קשות מקור ומיד רגישה למים שמייבשים את העור וגורמים לחתכים. כל עונת החורף הם מסתובבים עם כפפות. אז בימים האחרונים אחד מהמשפחה גילה קרם שלטענתו מכל עשרות הקרמים שניסה זה הדבר הכי טוב, מאחה במהירות את הפצעים והעור חוזר לעצמו, מצרפת תמונה של הקרם שנקרא “אקווה קרם- NH-MEDIC” ניתן להשיג בבתי המרקחת. (הוא השיג בבית מרקחת כללית בהמלצת הרוקח)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן