צליאק

  • פורסם ע"י רחלי כהן  הייטק on 25/07/2024 ב11:38 am

    הבן שלי בן 6, אובחן עם צליאק בבדיקת דם שגרתית, ללא כל סימן קליני,
    ז”א מבחינתי שאם לא היה נבדק לצליאק יכל לא לגלות את זה עד 120

    ולכן אני שואלת את המבינות:
    מישהי יודעת להגיד לי מידע מקצועי מה הסיכון החמור באכילת גלוטן למישהו שאין לו תסימנים קליניים בכלל?
    מישהי יודעת על כאלו שאובחנו לצליאק בבדיקת דם והאבחון נשלל בגסטרוסקופיה?

    תודה מראש לעונות

    מנגינת רקע הגיבה לפני 1 חודש, 1 שבוע 10 חברות · 13 תגובות
  • 13 תגובות
  • ש. ל.

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/07/2024 ב12:20 pm

    מה שאני יודעת שצליאק הרבה פעמים אין סימנים גופניים אבל הסיכון הוא לתווך רחוק לפתח מחלות כמו סוכרת וכו’

    • מנגינת רקע

      בריאות תזונה והתעמלות
      חברה
      26/07/2024 ב12:36 pm

      יורת כוון של מחלות מעיים (כמו קרוהן וכד’) סוכרת לא קשור

  • שרה

    הייטק
    חברה
    25/07/2024 ב12:41 pm

    עניתי לך באישי

  • ה ה

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/07/2024 ב12:57 pm

    הבעיה בציליאק היא:

    1. האדם לא מקבלים את כל הערכים התזונתיים כי מערכת העיכול לא מצליחה לעכל טוב את האוכל, ואז יש חסרים , וזה יכול גם לפגוע בגדילה.

    2. זה עושה צלקות במעיים מה שעלול לגרום ח”ו לסרטן בעתיד.

    אצלי ב”ה היה לבן שלי בן 4 תוצאות חריגות בבדיקת דם, הרופא שלח לביופסיה, לא הגעתי זה , אחרי תקופה ארוכה באתי להתייעץ איתו אם כדאי לעשות לו שוב בדיקות דם כי אולי עכשיו הערכים יהיו תקינים, הוא ענה שאין סיכוי הערכים בפעם הקודמת ניו כ”כ חריגים כך שבטוח יש לו ציליאק,

    עשינו לו ביופסיה וב”ה יצא שלילי!! (היה לו דלקת במעי – אך זה עובר לבד)

    היה שם עוד ילדה בגילו שגם לה יצא שלילי,

    אז ב”ה ניסים תמיד יכולים להיות.

    גאסטרולוג פעם הסביר לי שהנזק ניהיה רק מחשיפה תמידית לגלוטן, אך אם תמיד שומרים ורק פעם ב… נחשפים לגלוטן זה לא נורא,

    זה עזר לי מאוד בעניין של שמחות וארועים, אני לא לחוצה שאולי בטעות הכניסו קמח באוכל, מה שמלמעלה לא נראה עם גלוטן אני מרשה לו לאכול.

  • רחלי כהן

    הייטק
    חברה
    25/07/2024 ב1:07 pm

    לא הבנתי, אם יצא שלילי למה את עדין נזהרת?

    • ה ה

      חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      25/07/2024 ב1:44 pm

      אה,

      סליחה,

      זה 2 ילדים שונים,

      בגלל שלאחד יש ציליאק, אז אנחנו עושים בדיקות דם לכולם..

  • מיכל וילמן

    יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    25/07/2024 ב1:25 pm

    למעשה, רמות הגלוטן בימינו (עקב הינדוס המזון), בקמחים הם אדירות

    לעומת הרמות שהיו לפני עשרות שנים. ועל כן הרגישות לגלוטן רק עולה בקרב האוכלוסיה

    כי יכולת הספיגה לא מתאימה להם. (אמנם, בקמח כוסמין, הרמות הן הכי נמוכות).

    ז”א, שלאף אחד זה לא בריא, ויכול מאד להיות מסוכן לטווח הארוך.

    וגם בקרב חולי ציליאק – יש רמות שונות של סיכונים וקשיים.

    בגדול: ברור שאם כבר ידוע לכם שיש אצלו סיכון, כדאי להימנע עד כמה שאפשר

    ומינימום לעבור לקמח כוסמין

  • ש. ל.

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/07/2024 ב1:34 pm

    אני חושבת שלמי שיש צליאק גם קמח כוסמין לא טוב לו

  • דבורי ברלין

    גרפיקה
    חברה
    25/07/2024 ב1:36 pm

    רגישות לגלוטן יכולה לעבור עם השנים

    אך צליאק לא ואם שומרים על תזונה נקיה לאורך זמן

    לא יופיעו הערכים השליליים, אך כמו שכבר כתבו האכילה יכולה להזיק לטווח הארוך

    והיום כשההיצע כ”כ רחב יש תחליף להכל אין לך ממה לחשוש

    שימי לב שיש רמות רגישות והשפעה של הגלוטן

    ולא כל אחד יכול לחפף בדיאטה

    אני מכירה משהי שהתסמין היחיד לגילוי היה האטה בקצב הגדילה

    וכיום אחרי שמירה ארוכה נהייתה רגישה יותר.

    אם את רוצה המלצות, היכן לרכוש מוצרים יכולה לפנות אלי בפרטי

    המון הצלחות ובריאות איתנה

    • ה ה

      חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      25/07/2024 ב1:51 pm

      דבורי לא הבנתי מה שרשמת.

      ציליאק זה רגישות, ציליאק זה לא אלרגיה.

      לגבי הדוגמא שהבאת:

      בד”כ אחרי שהגוף מתנזר מהמאכל שהוא רגיש אליו ומתרפא (לא ברור לי אם זה גם לגבי ציליאק) ניתן ללמד אותו לאט לאט להתמודד עם המאכל שרגישים אליו ואז הגוף לומד להתמודד איתו נכון.

      יתכן שאחרי שהיא הפסיקה לאכול עברו לה הרבה תופעות לווי שהיו לה והיא לא שמה לב או לא קישרה אותם לגלוטן ואז כשהיא חוזרת לאכול היא שמה לב מיד לתופעות לווי, ולכן היא חושבת שהיא נהייתה עוד יותר רגישה.

  • בתיה =)

    הייטק
    חברה
    25/07/2024 ב6:20 pm

    הסיכון באכילת גלוטן הוא יותר לטווח הרחוק, אבל לפעמים יש תופעות לוואי שלא יודעים אפילו שהם קיימות.

    כי בעצם הגוף מזהה את חלבון החיטה- הגלוטן כמשהו שלא טוב לא, ולא מעכל אותו ולכן גם כל שאר הדברים שהילד אוכל עם הגלוטן לא מתעכלים.

    וחוץ מזה יש גם את הנזק העתידי שאם לא שומרים לטווח הרחוק יש השלכות חמורות יותר.

    כדאי מאוד לעשות גם ביופסיה ולא להסתמך על הבדיקת דם, לפחות כדי שבעתיד לא יהיה ספקות.

  • חני לוין

    כללי
    חברה
    26/07/2024 ב8:57 am

    שלום חברות יקרות

    ושלום לך רחלי

    קודם כל אני רוצה להגיד לך שיש כזה דבר “ספק לצליאק”

    את מזכירה לי שלפני כ +-20 שנה אחת הבנות שלי התגלתה כחשש לצליאק

    באחד הבדיקות – לא זוכרת אם דם או גסטרו… הראה שיש צליאק ובשני לא

    התחלנו דיאטת צליאק, והסתובבנו בין הרופאים – לא זוכרת כבר שמות….

    המשכנו בבדיקות על מנת לדעת מה להחליט

    התייעצנו גם עם יועצים רפואיים

    עד שהוחלט לאחר כשנתיים !!! להפסיק עם דיאטת צליאק – וב”ה הבת בסדר גמור – ללא שום סימני צליאק…


    מה שאני מבינה היום לאחר שלמדתי הרבה בחיים…

    קיימים שני מצבים

    1. אי סבילות לגלוטן – שזה מצב הפיך

    2. מחלת צליאק – שזה מצב בלתי הפיך


    ולמה כל הבירורים הללו?

    אני רוצה להסביר כמו שיש מעלות לשמירה על דיאטת צליאק למי שחייב זאת – יש גם חסרונות לדיאטה הזאת

    ולכן מי שלא חייב ולא ברור שהוא נמצא בקטגוריה של חולי צליאק – ממש לא כדאי לעשות את הדיאטה הזאת


    1. בתוך ילד וגם כמבוגר – רק שזה יותר קל להבנה אל המבוגר

    עצם המצב שאתה בדיאטה ויש דברים שאסורים על הילד – עושה אותו “חריג” והכוונה לשונה בחברה

    הקושי הוא גדול בגנים בכיתות במסיבות באירועים וכו’ – ומשפיע על מצבו הרגשי של הילד

    ואני בטוחה שאימהות לילדים עם דיאטת צליאק עונות בחיוב….

    ולכן מי שחייב חייב וה’ נותן כח

    ומי שלא – לא

    2. הקמחים המחליפים את ה”קמח ללא גלוטן” – אינם בריאים כלל – הם עתירי כולסטרול

    מי שחייב חייב

    מי שלא לא

    יש לנו מישהו במשפחה המורחבת שהוא צליאקי ובהמשך חייו גם התגלה עם טרשת עורקים – בשאלה אצל גדולי הרופאים והיועצים הרפואיים – לא נשלל הקשר של שומנים בדם גבוהים וכולסטרול גבוהה

    קמח תירס (אחד מהקמחים המחליפים את הקמח הרגיל) – עתיר בכולסטרול

    כולסטרול – הוא לא דבר רע בהכרח והגוף שלנו חייו אותו אבל הכל במינון מאוזן


    בנוסף

    צריך לדעת צליאק יושב יותר על אנשים עם חולשה במערכת העיכול

    וכל זמן שיש ספק וגם כשרוצים לעכל על המצב – שלא כל ביס עם גלוטן יגרום לבעירה….

    מומלץ לחזק את מערכת העיכול – במאכלים עשירי פורביוטיקה – יורגוט, כבושים, חמוצים ועוד…

    וגם ליטול פורביוטיקה

    יש גם את משקה האלוורה – יש גם בטעם שילדים אוהבים ועוד…


    עוד נקודה

    שני חלבונים מרכיבים את הגלוטן – גליאדין וגלוטנין

    בתוך הגלוטן – יש רק חלבון אחד מתוך השתיים שהוא גורם לרגישות והוא הגליאדין!

    ולכן כאשר מבודדים אותו אז אפשר לאכול עוד הרבה דברים נוספים


    כוסמין – מכיל גלוטן

    שיבולת שועל – לא מכילה גלוטן רק שגודלת בד”כ בקרבת החיטה ולכן עלולה להכיל גלוטן –

    אפשר לרכוש שיבולת שועל שמורה מגלוטן…


    המון הצלחות

    ושהקב”ה יכוון אותך בעצה נכונה



  • אפרת כהן

    כללי
    חברה
    26/07/2024 ב11:14 am

    ממליצה לך להצטרף לקבוצת אמהות לציליאק ולקבל שם את כל המידע והליווי

    להצטרפות לקבוצה שלחי מייל לכתובת Celiacgroupforum@gmail.<wbr>com וצייני בנושא: בקשה להצטרפות.

    בהצלחה רבה !!!!!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן