רעיונות לארוחות בוקר
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ רעיונות לארוחות בוקר
-
רעיונות לארוחות בוקר
פורסם ע"י תמר טאוב גרפיקה on 05/08/2021 ב8:03 amשלום,
אשמח לקבל רעיונות לארוחות בוקר בריאות מזינות וטעימות.
באופן כללי אני בנ”א שמשתדל לשמור על הבריאות. אני משתמשת בקמח מלא 80%, וכל מתכון שאני מכירה אוטומטית אני מורידה חצי סוכר וחצי שמן. ומשתדלת לשלב ירקות כמה שאפשר.
הארוחות בוקר אצלי הן קצת בעיה ולכן אני מבקשת עצות 🙁 …
הנתונים הם: מוצרי חלב לא עושים לי טוב (למעט גבנ”צ) ואני לא אוהבת טחינה ולא חביתה…
עם ארוחות צהריים אני יותר מסתדרת… ערב גם קצת בעייתי אבל יש יותר זמן להכין דברים (פשטידה וכו… שזה כבד מדי לאכול בבוקר)
תודה רבה מראש!!!!!!!
רבקה גוטמן הגיבה לפני 3 שנים, 5 חודשים 6 חברות · 7 תגובות -
7 תגובות
-
000חברה חדשה
תמר שלום!
תודה על שאלתך ועל מה שאת עושה והמודעות!
וכתשובה ראשונית
בלי להכירך אישית ואת העדפותיך וסדר יומך:
1. יש כאלו שעד 12 או הצהריים אוכלות פירות (לא יבשים או תמרים)
וזה עושה להם טוב.
אותי אישית זה לא משביע…
אז
2. אפשרות בכיוון אחר ללא השקעה רבה:
3 פתית מקמח מלא (רצוי לא חיטה מלאה להרבה מהציבור)
+ירקות חתוכים או סלט
+טונה
+זיתים ו / אבוקדו בעונה
מה את אומרת?
בא בחשבון?
גם תלוי מתי ארוחתך הבאה,
אם יש עודף משקל או לא
מצב בריאותי וכו’
אבל זה בכללי וכל אחת תפעל בהתאם ליעדיה, גובהה ומשקלה
בהצלחה
זהבה רוז
-
000חברה חדשה
וואו, תודה על התשובה המהירה 🙂
אז ככה:
אין לי עודף משקל, BMI תקין, גובה סביר, מצב בריאותי תקין (למעט צימחונות 🙁 אין חוסרים של ברזל או ויטמינים)
טונה לא בא בחשבון ואבוקדו אני לא אוהבת 🙁
נראה לי שעיקר הבעיה שלי היא בממרחים, רטבים וכו…
כי אפשר לחם \ פיתה \ לחמניה\ פרכיה אבל חסר ממרח כלשהו אחרת זה נורא יבש ומשעמם…
ארוחת הבוקר שלי בד”כ בסביבות 8-9 (לפעמים בבוקר מוקדם אוכלת איזה עוגיה )
ארוחה הבאה אמורה להיות בסביבות 13 -14 הבעיה היא שמ- 12 אני כבר מתחילה להרגיש רעבה… ולא משנה מה אכלתי 🙁 ארוחת ערב בסיביות 19-20
מה יש לך להציע?
תודה.
-
400מנהלת קהילה
אצלי הפתרון העכשווי זה מאפיה שאני בחוץ ובבית סלט עשיר
יש סלטים שהם לגמרי ארוחה בפני עצמה וכוללים ים של ירקות,
אה ויש שייקים
אני גם לא אוכלת כל דבר כמעט ואפשר להגיד טבעונית… (למעט שניצל)
-
-
000חברה חדשה
אם לחם וכד’ יבש לך ואת לא אוהבת ממרחים
אולי תנסי להפוך אותם לצנימים, כך יותר אכיל.
וממרח חומוס ביתי – ניסית?
הכיף בו ששאת שולטת על התיבול לטעמך.
-
000חברה חדשה
כמו שזהבה הזכירה, יש תועלת רבה באכילת פירות על קיבה ריקה
הפירות קלים לעיכול ואחרי שעות המנוחה הלילית של מערכת העיכול
הם מתעכלים מהר ומשמשים כמטאטא לסיים את פעולת הניקוי שנעשתה בלילה
גם למי שלא שבעה מארוחת פירות, כדאי להתחיל את הבוקר עם פרי ואחרי חצי שעה – שעה לעבור לארוחת בוקר
באופן אישי ארוחת הבוקר שלי היא שייק / סמודי / או סלט פירות, כדי לשבוע אני מוסיפה כמה כפות של גרנולה / מוזלי / גרעינפלקס או שברי אגוזים ושקדים
גם התוספת עצמה תורמת לשובע (במיוחד שיבולת שועל) וגם עצם פעולת הלעיסה משפיעה על המנגנון הפזיולוגי של השובע.
למי שכן אוכלת ביצים, אפשר להכין חביתת שיבולת שועל בסגנון מלוח או מתוק, זאת ארוחה מזינה, מפנקת ומשביעה.
בכיוון של לחם, אם יש זמן להשקיע בלחם בייתי אפשר להכין לחמניות עם תיבול (זעתר / פפריקה ובצל / פסטו וכד’) מפנים זמן להכנת כמות ומקפיאים, וכך כל בוקר שולפים לחמנייה מוכנה לאכילה ללא צורך בממרח.
ירקות לצד המאפה גם יעשירו את הארוחה בערכים תזונתיים ובטעמים נוספים.
בתאבון ולבריאות!!
-
000חברה חדשה
ממרח חומוס ביתי – העתקתי מהאתר של אפרת סיאצ’י
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אם מכינים מחומוס מקופסת שימורים יש להשתמש ב 290 גרם לאחר סינון).
מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון. מוסיפים בין 3/4 כוס לכוס טחינה גולמית (מומלץ לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש), 5 כפות מיץ לימון, 1 שן שום, חצי כוס מים קרים, חצי כפית מלח ושליש כפית כמון.
טוחנים עד לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים שהתערובת תהיה רכה יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים ולטחון במעבד עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
אחסון החומוס
החומוס נשמר במקרר 4-5 ימים בתוך קופסה אטומה. לאחר יום במקרר החומוס יעשה מעט יותר סמיך.
Log in to reply.