רעיונות לארוחות בריאות, קלילות וטעימותתת – יתקבלו בברכה!
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ רעיונות לארוחות בריאות, קלילות וטעימותתת – יתקבלו בברכה!
-
רעיונות לארוחות בריאות, קלילות וטעימותתת – יתקבלו בברכה!
פורסם ע"י יעל קנייבסקי בריאות תזונה והתעמלות on 18/11/2021 ב7:48 pmאז בהתחשב במזג האוויר הקריר
העמדתי בזריזות מרק “כלבו”:
מהירקות שיש במקרר, קטניות, תבלינים ו… זהו!
בגלל הילדים היותר בררניים, טחנתי הכל בבלנדר מוט,
שלא ידעו מה מתחבא בפנים;)
גם טשולנט של ליל שישי יכול להתקבל בברכה
כשהדגש כמובן על הקטניות ולא על התפו”א/בשר…
מה עוד?
סלט עסיסי עם שלל ירקות מכל הצבעים וחופן גרעינים
חביתת ירק (בצל, עשבי תיבול, אפשר עגבניה, ביצה)
רוצה לשתף אותנו ברעיון נחמד לארוחה טובה? נשמח!
יעל קנייבסקי הגיבה לפני 2 שנים, 10 חודשים 10 חברות · 28 תגובות -
28 תגובות
-
בענייני המרקים שכ”כ מתאימים לחורף
הולך אצלינו מאוד מרק “פסים”
מגרדים את כל הירקות שרק רוצים במעבד מזון
ולזה מוסיפים אורז/ גריסים/ קווקאר וכו’
ארוחה משביעה ובריאה
גם פה הילדים (והאמת גם אני …) לא ממש שמים לב לירקות שצפים שם
-
הודיה – צודקת, מרק “פסים” מאוד מוצלח!
את מזכירה לי ארוחה טובה מהאתר של שירה
תכנסו לשם! שווה שווה!
https://masabriut.co.il/?page_id=16
-
אני מרסקת את מרקי הירקות שלי גם בשבילי, המרקם הרבה יותר נעים.
אני אוהבת לקחת ירקות קפואים של סנפרוסט, שעועית ירוקה, אפונה גזר, תירס וכו’ חותכת בצל, מאדה בלי שמן ומערבבת, לאחר כמה דקות אני מוסיפה שמן ומסיימת את האידוי, מוסיפה רוטב סויה, שומשום, קצת תבלינים, מקפיצה קצת, מבשלת אורז ויש לי ארוחה מושלמת.
ממליצה מאד, טעים וקל.
-
-
הי מאד נהנית מהרעיונות,
אשמח לשמוע עוד למי שיש.
תודה!
-
היי לכולן.
יעל- תודה על הרעיון. נראה טוב, קליל וזמין.
ושירה- תודה על המאגרים של המתכונים הטובים, טעימים ובריאים.
נהנית פה מאוד!! וזה עושה חשק להמשיך לאכול אוכל שפוי ונורמאלי (ובזכותכן ובזכות הרעיונות שלכן- גם טעים…)
-
-
-
קציצות טונה בכמה דקות- על כל קופסת טונה קטנה 1 ביצה ,רוטב צילי וקמח מצה לטגן קציצות\אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק כקלופס.
לגבי מרק טחון-אני שמה בסיר ירקות שלמים\חתיכות גדולות-דלעת\דלורית\גזר\קישוא\בצל\שום\עדשים אדומות\ברוקולי קפוא וכרובית קפואה- לבשל ולטחןן (הטעם משתנה בהתאם ליחס הירקות)מלח \פלפל שחור
טעים מאד עם קרוטונים\ קניידלך -משביע ומשדרג אך כבר לא כ”כ מהיר הכנה:)
-
דסי – רעיונות מעולים!! תודה!
שכחתי מקציצות הטונה האהובות…
אצלנו מוסיפים להן גם שפע של ירקות מגורדים
משדרג גם בטעם, גם בבריאות – ממליצה לנסות.
לגבי קניידלך למרק – באתר של שירה יש מתכון אלוף
של קניידלך עוף – עופו על זה 🙂
-
ועוד בענייני המרקים (הכי כיף בחורף, שמים בסיר מה שאוהבים ויש ארוחה שלמה)
מרק גריסים: גזר מקולף וחתוך לקוביות/טבעות, תפו״א קוביות, לטגן מעט כדי להוציא מהירקות הרבה טעם למרק, להוסיף את הגריסים (לאחר שעברו שטיפה) ולבשל עם הרבה מים. פלפל ומלח.
מרק עדשים אדומות: על אותה מתכונת כנ״ל.
וכמובן, מוסיפה שום לטיגון בשביל הטעם. (אצלי אין בצל מטוגן במאכלים… אז השום נותן טעם במקום…)
-
לא חייבים לוותר על הבצל
ממליצה בחום לנסות ל”טגן” אותו במים, לאדות
בסוף האידוי, כשהבצל התרכך לגמרי, להוסיף שמן זית
ולתת דקה לטעם מושלם
-
הי, אין אצלי בצל, לא בגלל הטיגון..
אלא בגלל הבצל…
🙂
-
-
אני דווקא נותנת רעיון חמוד לארוחת ערב לערבב בכף.. קליל ממש ומעדן!
פיתות (מקמח מלא 80 אוחז עדיף)
3 וחצי כוסות קמח 2 וחצי כפות סוכר(חום) 1 כף שמרים יבשים. להוסיף 2 וחצי כוסות מים פושרים.
לחכות 3 דקות שימס בקערה של הקמח. ואז לערבב מהר שיתאחד. להוסיף רבע כוס שמן וכפית מלח.
לקחת עם כף ולשים בתבנית במרווחים והנה יש לך פיתות. לפני האפיה אפשר לשים בכוס שמן זית ותבלינים ולשפוך קצת על כל פיתה..לתת לתפוח כ 10 דקות רבע שעה
ולהכניס לתנור מחומם. לעשר דקות !
ניתן לטגן בצל (ופטריות…) עם תיבול ולשים גם לפני האפיה. בתאבון…
זה מתכון הדגל שלנו!
-
אני הייתי שמחה למתכון שכולל קטניות לצד פחמימה או ירק, כזה שמבשלים את הקטניה שלמה.
שיתאים ליום שאין לי מנה עיקרית אחרת, או שסתם לא מתחשק להתבשר…
-
מה עם מג’דרה? הכי קלאסי – אורז ועדשים
אני עושה את זה בפלפלים ממולאים – יאמי!
וכמובן מרקים עם קטניות שלמות כמו שעועית יכול להוות ארוחה בפני עצמו – מזין ומשביע
ארוחת קינואה וירקות תראי אם תגללי למעלה \/
-
אני אוהבת להכניס במרק טחון בנוסף לכל הירקות:
כמה כפות עדשים אדומות
וכמה כפות אורז (מבושל או לא)
בכמות קטנה ולא משמעותית שלא מרגישים את הטעם אבל יחד זה יוצר חלבון 🙂 (הברקה שלי)
למי שלא אוהב גרגירים פשוט טוחנים הרבה זמן או במעבד מזון רגיל ולא בבלנדר יד.
משביע מאוד!!!!
-
-
כתבתי שמי שלא אוהב גרגירים…
במעבד מזון זה יוצא יותר חלק, בד”כ…
אבל לא חייבים 🙂
-
-
רציתי לשאול את ה”מבינות בתזונה”-אצלי לא מוותרים על תפוחי אדמה אם אין תפו”א אז אין מה לאכול:)
לאחרונה התחלתי לבשל פירה והוספתי בבישול כוס אדשים אדומות ורסקתי יחד , -טעים מאד המפונקים שלי לא חשו בהבדל _ (במראה יש נקודות אפרפרות מהעדשים)האם העדשים הופכות את התפו”א לבריא יותר או שאין הבדל?
-
הי, יעל וכל המגיבות.
ירקות מעורבים כמו של סנפרוסט לא הולכים בבית (אני אוהבת אבל האחרים לא..) כך שהמתכון של הקינואה לא מתאים כארוחה שלמה. אני מכינה לפעמים קינואה עם תוספת של בטטה וחמוציות אבל ההכנה של הבטטה הופכת את זה לקצת יותר מורכב, כך שמכינה פחות..
לגבי מג׳דרה- מכינה לפעמים, צריכה עוד רעיונות.
מרקים עם קטניות- אשמח לשמוע רעיונות/מתכונים מה הם מכילים ואיך מכינים. את זה אני לא מכירה ואשמח לשמוע.
אני מעדיפה משהו לא מרוסק כדי שתהיה הרגשה שאוכלים משהו שהוא בעצם כמה ״משהויים״ ולא מאכל אחד (מבחינה פסיכולוגית, אותי זה לא מספק כארוחה כשיש לי למשל רק מרק, אפילו אם הוא מכיל את כל הרכיבים, ובמיוחד אם הוא מרוסק ובעל מראה אחיד).
תודה רבה מראש!
-
היי לכולן! ערב טוב ושבוע נפלא!
דסי, ברור שהעדשים מעלות את ערך הארוחה עשרות מונים…
הן גם חלבון, גם עשירות בברזל ובעוד דברים טובים… לעומת תפו”א שהוא פחמימה ריקה:(
תמר, מרקים זה ממש יצירה “מחומרים נפסדים” 😉 מה שבא – ברוך הבא!
יש גם מג’דרות מגוונות אחרות, עם שעועית למשל…
ומאכלים עם סויה שגם נחשבת חלבון מלא – לא הנקניקיות והשניצלים המתועשים
אלא טופו, אדממה…
-
אגב, אם מכינים למשל את הפיתות שמיכל העלתה
ואוכלים עם ממרח חומוס (עדיף ביתי כמובן)
זה גם חלבון מלא, דגן + קטניה,
לצד סלט ירקות רענן ויש לנו ארוחה קלילה, בריאה ולא בשרית…
-
אני מכינה לפעמים פלפל ממולא באורז ועוף טחון אבל אפשר לעשות אותו צמחוני
אורז מלא עם פטריות / קינואה
אפשר לבשל כמה סוגים יחד
אני מאדה בצל, מוסיפה פטריות, גזר, ירקות לפי מה שאוהבים והולך
מוסיפה לזה חצי כוס קינואה, חצי כוס אורז מלא/ כוסמת ומבשלת עם מים…
מאוד טעים אחר כך ברוטב עגבניות או כל רוטב שאוהבים
-
-
יש לי מתכון מדהים לטופו!!! (שילוב של מתכונים ושלי…)
חותכים את הטופו לקוביות קטנות,
מחממים שמן זית במחבת על אש גבוהה, צורבים את הטופו מכל הכיוונים שנהיה צהבהב (לערבב \ להפוך אותם אבל לא להנמיך את האש עד שכולם צרובים)
מנמיכים את האש ומוסיפים רטבים וטעמים לפי מה שאוהבים (אני אוהבת טריאקי וקטשופ, אפשר גם צילי סויה דבש וכו…. אפשר כל פעם משהו אחר ….) מכבים את האש ומערבבים.
כולם יבואו למטבח לראות מה זה הריח הטעים הזה שאתן מכינות!!! בדוק!!!
ולא ישאר למחר…. 🙂
בתאבון ותספרו איך יצא…
-
תודה יעל על התשובה
ושאלה נוספת
תקופה ארוכה הוספתי לעוקת טורט קפה כוס שקדיה עד שמישהי אמרה לי שחבל על הכסף כי כל הערך התזונתי במילא יוצא בחום האפיה.
א. האם זה נכון
ב. האם זה נכון גם לגבי אגוזים ששמים בעוגה.
-
היי דסי!
אי אפשר לומר שכל הערך נאבד
אבל בהחלט יש מה לחשוב על הענין
ואסביר:
ערכים שנאבדים בחימום אלו רק ויטמינים מסיסי מים (ויטמיני B וויטמין C)
מינרלים, ויטמינים מסיסי שומן (D, A, K, E), חלבונים וכו’ – לא נאבדים בחימום
אבל!
יש נזק אחר שיכול להיות במוצרים שומניים כמו אגוזים
וזה הקלקול -החמצון של השומן שבהם
וזו כבר מתחילה להיות בעיה יותר רצינית
כי שומן מחומצן הוא אחד הדברים הגרועים שיש!!
ועכשיו צריך לשקול מה המטרה:
האם זו עוגה יותר בריאה מהמקור, אז אולי בכ”ז עדיף עם שקדיה במקום מרגרינה ל”ע:)
או שזה בשביל להוסיף עוד קצת ערכים?
אולי אפשר לחשוב על שימוש אחר ללא חימום?
נניח בתור ממרח או כחלק מרכיבים במתוקים ללא חימום כמו כדורי אנרגיה למיניהם?
כאן כל אחת תעשה את השיקול של מה שנכון לה
ולי נכון עכשיו לפרוש מהר מהר לישון:) אז ליל מנוחה!
Log in to reply.