תמ”ל בכשרות טובה לתינוק רגיש לחלב

קדם Forums אורח חיים בריא תמ”ל בכשרות טובה לתינוק רגיש לחלב

• תמ”ל בכשרות טובה לתינוק רגיש לחלב

פורסם ע"י שירה  הייטק on 06/06/2022 ב8:12 pm

מישהי יודעת על תמ”ל (תרכובת מזון לתינוקות) לתינוק כבן 5 חודשים רגיש לחלב? משהו בכשרות טובה..

הרופא אמר לא לתת צמחי כי זה על בסיס סויה וגם לא מתאים לרגישים לחלב.. ובכלל לא מתאים עד גיל שנה.

הוא המליץ על תמ”ל מפורק (שחלבון הפרה שם מפורק וככה הגוף מקבל אותו), אבל ממה שראיתי יש כאלה רק אבקת חלב נוכרי (כמו נוטרילון פפטי ג’וניור)

א ק הגיבה לפני 2 שנים, 5 חודשים 6 חברות · 10 תגובות
  • 10 תגובות
  • חני י

כללי
    חברה
    07/06/2022 ב9:31 am

אני כן נתתי לבת שלי מטרנה צמחית, אבל זה היה רק מגיל שנה בערך, אז לא יודעת מה לגבי גיל צעיר יותר.

אגב גם לי הרופא אמר בהתחלה ללכת על משהו אחר בגלל שלפעמים מי שרגיש לחלב, רגיש גם לסויה. אבל אני לא חושבת שזה נכון ברוב המקרים.

• א ק

הייטק
    חברה
    07/06/2022 ב9:43 am

אנחנו בררנו את זה בשעתו במשרד של הרב לנדאו וזה התשובה שקבלנו:

המוצר הזה מכיל רכיבים מבשר, דגים, חלב, חמץ וקטניות.

לכן גם לימות השנה וגם לפסח צריכים להכין אותו בכלים שמיוחדים לו. לפני פסח שייכלל את המוצר במכירת חמץ ושישמור אותו יחד עם החמץ ושיוציאו אותו כדי להכין לילד. חייבים להשתמש בזה בגלל שבדר”כ מדובר על מצב של סכנת נפשות

חשוב שתציין את הנקודה הזאת להורים ושלא יהיו יותר מידי “פרום” על חשבון התינוק.

אחרי ההמלצה שלהם הלכנו על “נאוקייט” יש לו כשרות מסוימת, אמנם מינימלית אבל לא מדובר בתערובות האלו שרק כשקראתי אותם עלתה לי בחילה.

היה קשה להשיג אישור לנאוקייט, אם את במאוחדת רשמי לי בפרטי ואכתוב לך במי נעזרנו.

הבנתי שבמכבי זה קלי קלות ומאשרים את זה בדיוק כמו הנוטרילון.

מחזיקה לך אצבעות!!! התקופה הזאת עוברת בסיעתא דשמיא. הבן שלי היום בן 4 ולא רגיש לחלב או לכל מזון אחר.

בהצלחה ומקווה שהועלתי.

• מיכל וילמן

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    07/06/2022 ב11:12 am

מהנסיון שלי, לגבי תינוקות רגישים:

ממליצה מאד מאד על חלב שקדים (אפשר להכין גם משקדיה, וגם משקדים טבעיים שמשרים לילה ואח”כ מקלפים אותם).

זהו אחד המזונות העדינים והמתעכלים באופן מקסים לתינוקות, עם ספיגת סידן מעולה.

אמנם, זה לא אבקה להכנה מהירה

ולכן, הייתי מכינה מס’ מנות מראש ליום שלם – ושומרת בקרור (אפשר כמובן גם להקפיא)

(צריך כמובן פרטי הכנה מדויקים)

בהצלחה

• גולדי

כללי
    חברה
    07/06/2022 ב11:31 am

לבת שלי השתמשתי בנוטרילון פפטי גוניור.

הנאוקייט מתאים ליותר רגישים ומעדיפים לתת נוטרילון ולא נאוקייט.

מבחינת כשרות כדאי שתשאלי את הרב שלכם. לנו הרב אמר שאפשר לתת לה אם זה מה שהרופאים ממליצים.

גם במהלך השנה השתמשתי בכלים נפרדים לנוטרילון.

בגיל שנה הפסקתי לה בהדרגה את התמ”ל בגלל המחיר ואז היא התחילה לאכול הכל ולא ביקשה תמ”ל.

עדיין חלבי עושה לה בעיות אבל לקראת גיל שנתיים אנסה שוב לתת לה גבינה וכו’.

אם תרצי עוד עזרה בנושא תוכלי לפנות אלי בפרטי.

• א ק

הייטק
    חברה
    07/06/2022 ב12:38 pm

גולדי תיקון טעות, עשיתי על זה ברור מעמיק, הנאוקייט פשוט יותר יקר לקופה!! ולכן לא משחררים בקלות.

אם המליצו על נוטרילון פפטי גוניור אין שום סיבה שלא לקבל את הנאוקייט, קצת שרירים…

• גולדי

כללי
      חברה
      07/06/2022 ב12:47 pm

גם יקר יותר לך….

לא רק לקופה.

• שירה

הייטק
        חברה
        08/06/2022 ב12:16 am

כמה עולה ההשתתפות העצמית בנוטרילון / נאוקייט?

• אודיה שלו

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    07/06/2022 ב8:18 pm

חלב שקדים הוא אכן מזון מעולה אבל קראתי שהוא לא מספיק להזנה של תינוק שזה כל ההזנה שלו, יחסרו לו חלק מהוויטמינים והמינרלים ואומגה 3 וזה לא מומלץ

• מיכל וילמן

יעוץ אימון והנחיה
      חברה
      07/06/2022 ב8:36 pm

תמיד יכולות להיות גישות חולקות

בכל אופן:

אני בזמנו, התייעצתי עם אנשי מקצוע, אך בתחום הרפואה הטבעית

(עפ”י שני רופאים, כל אחד מומחה בתחומו)

וגם ראיתי בחוש כמה זה עזר

• א ק

הייטק
    חברה
    08/06/2022 ב1:17 am

נכון, זה יותר יקר גם לי, אבל יש תקרה של השתתפות שאותה אני משלמת לקופה עבור תמ”ל (בשעתו זה היה 700 ש”ח)

אם עושים חישוב, מגיעים בדר”כ לתקרה הזו גם בנוטרילון.

חוץ מזה שאחרי ההשתתפות של הקופה ההפרש במחיר לא משמעותי

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן