🍩 חנוכה… סופגניות… שומן טראנס! 🍩
-
🍩 חנוכה… סופגניות… שומן טראנס! 🍩
בס”ד
אקדים ואומר שהגוף שלנו זקוק לשומנים!
השומן חיוני לבניית תאים, העברת אותות הורמונליים, מאגר ויטמינים מסוימים ועוד.
הוא קיים במזונות טבעיים, הן מן הצומח והן מן החי.
מתי השומנים מהווים בעיה?
כאשר הם מעובדים, זהו “שומן טראנס”.
בתעשיית המזון קיימת עדיפות לשומן רווי בגלל שהינו יציב יותר. (לא מתקלקל בחום וכו’)
הבעיה שהשומן הרווי הטבעי יקר ומהווה בעיה כשרותית (בשרי/חלבי).
מה הם עושים?
לוקחים שומן חד בלתי רווי (שמני זרעים למיניהם) ועושים להם תהליך “הידרוגנציה” – ע”י ערבוב כימיקלים,
ואז השומן החדש מקבל יציבות של שומן רווי למרות שאינו כזה במקור.
זאת בעצם המרגרינה שמשתמשים בה עד היום בתעשיית המאפים והמוצרים המוכנים.
מי שמכירה אותי, הנימה אצלי, בעיקר, חיובית.
בד”כ ממליצה מה כן, אבל כאן ההמלצה היא חד משמעית:
אל תצרכו שומן טראנס!
לגוף שלנו קשה להיפטר ממנו והנזקים עצומים!
קראו את הכתוב על האריזות: אם כתוב שומן מוקשה חלקית – זה שומן טראנס.
וככל שהוא נמצא מוקדם יותר ברשימת המרכיבים, יש ממנו יותר וכדאי להתרחק מהמוצר!
גם בתעשיה הביתית יכול להיווצר שומן טראנס ע”י טיגון בשמן עמוק.
ולכן, אולי הסופגניה הצטיירה כאויב הגדול שלנו,
אבל ביום יום כאשר אנחנו אוכלים שניצלים מטוגנים, חצילים מטוגנים…
הם לא רחוקים מהסופגניה ואפשר להגיע באכילתם לאותה כמות של שומן טראנס על כל המשתמע…
ובכל זאת, מה עם חנוכה?
במקרה וסופגניה אינה המזון האהוב עליך, ותרי עליה!
למה לך להכניס לגוף משהו שאינו בריא,
אם הוא לא מסב לך הנאה כל כך גדולה? מה התועלת בלאכול אותו?
לכל אלו שאוהבות סופגניות, קבלו כמה הצעות:
החליטו עם עצמכן שאתן שומרות את הסופגניה למאורע חגיגי,
יום אחד מיוחד בחנוכה.
קני את הסופגניה הכי שווה ואל תבזבזי את הבריאות על סתם סופגניה שנראתה יפה.
באותו יום הקפידי שזה יהיה הפינוק היומי שלך,
וכל שאר האכילה תהיה הכי בריאה ומאוזנת שאפשר, ללא שומנים ומזיקים מיותרים.
אכלי אותה לאט לאט, התענגי כמו שצריך על הטעם.
חנוכה מלא אור ובריאות!
יעל
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.