להתקבל לעבודה טובה בעיקר על סמך פוטנציאל- הגיוני?
-
להתקבל לעבודה טובה בעיקר על סמך פוטנציאל- הגיוני?
פורסם ע"י הדסה הייטק on 09/09/2025 ב5:18 pmסיימתי לימודי הנדסת תכנה מטעם מה”ט. אוהבת נורא את התחום ו…יאללה לעבודה!
וכאן פגשתי פנים מול פנים את הכותרות המוכרות: השוק סגור בפני הג’וניורים.
ומה תאמר ג’וניורית שאפתנית כמוני, שלא מסתפקת במשרת ניצול-חרדיות קלאסית?
אני רוצה להכנס לזה עד הסוף, מה שנקרא.
יש לי בס”ד את סט הכישורים הדרוש.
אמנם אני ירוקה, ברור שזקוקה להכשרה בתחילת העבודה וכל השאר,
אבל עדיין: אני מאמינה שמהר מאוד אביא תועלת לחברה שבה אעבוד, בע”ה.
ובפשטות, לשאלה:
איפה יש משרדים שרואים את המציאות בעין כזו?
איזה משרד עשוי להעסיק עובדים על סמך פוטנציאל גבוה? (מגובה בנתונים…)
מאמינה שיש משרדים כאלו ואני אודה מאוד לכל אחת שתחכים אותי בנושא.
בהצלחה לכולנו!!
שרה הגיבה לפני 9 שעות, 10 דקות 16 חברות · 24 תגובות -
24 תגובות
-
מצטערת לאכזב, הסיכוי שתמצאי עבודה כזאת קטן מ-0.000001%.
הכלל כרגע הוא: עבודה ראשונה לא בוררים, זה כרטיס הכניסה שלך לעולם התעסוקה.
-
תדמייני את עצמך בעוד 15 שנה בתור מנהלת מחלקת פיתוח או דאטה באירגון גדול
וחסרה עובדת באחד הצוותים
ואת מפרסמת משרת דרושים
ומגיעים 300 קורות חיים של ג’וניוריות טריות בלי ניסיון, כולן מציגות קו”ח יפים ומעוצבים, מכתבים מקדימים משכנעים, ופרויקטים מדהימים, וטוענות שיש להן פוטנציאל מעל הממוצע,
ומגיעים עוד 10 קו”ח של מפתחות מנוסות אבל לא בתחום הנדרש
ועוד 3 קו”ח של מפתחות עם ניסיון מתאים
תכלס את מי תזמיני לראיון?
-
כשאת מציגה את הדברים ככה- ברור שכמנהלת אני אתעדף עובדת בעלת נסיון,
אבל אני אשאל קצת אחרת:האם יש משרד שמסנן את הג’וניורים/ות ע”פ יכולות פוטנציאליות יותר מקו”חים מעוצבים?
כשמדובר במשרה שממילא תינתן לג’וניור.
או שג’וניור, מוכשר ככל שיהיה, יגיש קו”חים סטנדרטיים שייבלעו בדממה בערימה?-
למעסיקים אין אפשרות לסנן ג’וניורים לפי פוטנציאל, כי כולם טוענים שיש להם פוטנציאל גבוה.
זה כמו בשבילך להיכנס לחנות תיקים ולבחור תיק שיחזיק לך מעמד שנתיים.
על כולם כתוב שהם מחזיקים מעמד לאורך זמן אבל עד שלא תשתמשי לא תדעי.
זוהי עמדת המעסיק- והוא בד”כ יחפש (ובצדק) את העובדים שצפוי שיתרמו הכי הרבה לתוצאות העסקיות שלו
להכשיר עובדים בלתי מיומנים זה דבר שדורש מהמעסיק המון משאבים, ועד שהעובד מתחיל להחזיר את ההשקעה הוא כבר פוזל החוצה, ולכן מעדיפים כאלה שכבר הוכיחו במקומות עבודה אחרים שיש להם פוטנציאל
מה את יכולה לעשות כדי להשיג את ההזדמנות הראשונה שלך?
א. להצטייד בענווה ולהבין שכרגע הכוח בידיים של המעסיקים, עד שתצברי מיומנות או התמחות מיוחדת שתגרום למעסיקים לרדוף אחרייך
ב. לשלוח קורות חיים דרך חבר מביא חבר- אם את מכירה מישהי שהיא עובדת וותיקה באירגון, ויכולה להעביר את הקו”ח שלך עם המלצה, זה מצויין
אל תתביישי לנצל קשרים אפילו רופפים, מחקרים מצאו שרוב ההזדמנויות בקריירה מגיעות מהמעגלים היותר רחוקים שלנו
ג. קראתי עצה- ללכת פיזית למעסיקים ולהגיש קורות חיים- לא ניסיתי אף פעם ואני לא יודעת אם זה באמת עובד, אבל אם את טיפוס אמביציונרי כמו שהיה נשמע מההודעה הראשונה שלך, ייתכן שזה מתאים לך
ד. תשאירי לך קריטריון אחד או שניים שעליו את לא מתפשרת (נניח, סביבה נשית, ומשרה שקשורה לפיתוח), ועל כל השאר תתפשרי (דהיינו, מרחק, משכורת, שעות עבודה, וכו’)
בהצלחה רבה!!! מאחלת לך שתמיד תתפרנסי מיגיע כפייך בהנאה ובסיפוק!
-
תודה רבקי! מעריכה את התגובות.
כשדברתי על הערכת הפוטנציאל עמד בראשי פסיכומטרי ושות’. כ”כ מופרך?
לגבי עצה א’- כנראה שהודעה שלי נשמעה רהבתנית, אבל זה סיכום העידוד הסביבתי. 😉
לגבי עצה ב’- אין לי קרובי/ות משפחה שיכולים להמליץ עלי, ולחכות עד שחברותי הג’וניוריות יקבלו את התואר “ותיקות” זה קצת אהממ…
אולי תספרנה לי, “עובדות ותיקות”, האם זה סביר בעיניכן שמכרה רחוקה תבקש מכן להגיש את קורות החיים שלה?
לגבי עצה ג’- האמת שחשבתי על זה, אבל היה נשמע לי ממש מופרע… מעניין לשמוע מה דעתכן על הרעיון.
הא-קונבנציונליות לא מפריעה לי, השאלה אם ביקור כזה יעלה או יוריד בעיניהם.
שוב תודה רבה!-
חשוב לדעת שלא בהכרח הרמה השכלית ורף הציונים קובעים מי תתקבל קודם.
המעסיקים מסתכלים על פרמטרים נוספים.
יתכן בהחלט מצב שבו מעסיק יחליט לקבל את המרואיינת הפחות מבריקה למרות שהוא מודע להבדלים ברמה בין המרואיינות.
-
למה לא לבקש ממכרות רחוקות?
אם לא תבקשי, הקו”ח שלך לא יגיעו לאף מקום.
אם תבקשי, אני מאמינה שבנות יעבירו.
כמובן שעדיף כאלה שיכולות להעביר עם המלצה (או לפחות עם כמה מילים שמפיגות את הזרות ומספרות עלייך כאדם).
ובנוסף- אין צורך להעביר דווקא דרך חברותייך הג’וניוריות.
אפשר דרך קרובות משפחה קרובות ורחוקות, דרך שכנות, דרך כאלה שהיית עושה להן בייביסיטר, וכו’ וכו’…
-
-
-
-
-
לגבי סינון לפי פוטנציאל, נתקלתי בכאלו רק בבודקמפים ייעודים לסינון מצוינים…
יצא לי לראות לא מזמן על חברה כזו שמפרסמת הרבה ומחפשת ג’וניורים לבודקמפ עם הבטחה להשתלבות בתעשיה.
הדרישות היו ממוצע ציונים מעל 85 ופסיכומטרי של 650+ .
מבחינה דתית- אין לי מושג מה מידת ההתאמה. -
הבעיה היא שכרגע יש המוןןן ג’וניורים מוכשרים מאוד מאוד
עם תארים מהאוניברסיטאות הכי נחשבות ופסיכומטרי גבוה:)
ומה”ט לא נחשב להיט בכלל, אם עשיית קמאטק – תגידי את זה וגם תכתבי בקוח!!
שמעתי על מישהו שהגיש קוח פרונטלית
הוא פשוט קם והלך להר החוצבים ועבר שם ב20 משרדים ו3 מתוכם זימנו אותו לראיון
אבל זה סיפור קיצוני וזה אדם עם הרבה ניסיון.
ממליצה לך לקחת את התקופה הזו להשתפשפות בדברים חדשים ולא להפסיק ללמוד
להתפשר על כל משרה חוץ מתמיכה טכנית אולי.
ליצור קשרים חזקים ולא להתבייש לבקש מאנשים שיגישו בשבילך קורות חיים
ו – לבלוט!! היום מי שמוצא עבודה זה מי שבולט ודוחף את עצמו בכוח.
(בינינו, אני גם מרגישה שאני צריכה ללכת לקורס יח”צ בשביל עצמי😔)
וכמובן תפילה, כי בסופו של יום למצוא עבודה היום זה נס!מג’וניורית כמוך:)))
-
היי
אולי אני אתן כן קצת תקווה
אני עבדתי בחברת הייטק גלובלית
והיה לי ראש צוות שמאד אהב ג’וניורים
תמיד כשהוא גייס הוא גייס ג’וניורים ואמר שהוא אוהב לעצב אותם בידיים…
לא שאני יכולה לעזור לך עכשיו (לצערי)
דבר ראשון עזבתי
דבר שני גם הראש צוות עזב
אבל יש קצת מאד כאלו מקומות…
הרבה הצלחות בהמשך הדרך
ועוד משהו שיעודד זה – שאת רואה מלא מלא סניוריות – כולם היו פעם ג’וניוריות
-
הבעיה שאת כל הג’וניוריות שלא זכו להפוך לסניוריות, קצת יותר קשה לראות.
ויש המון כאלו.
-
“דבר ראשון עזבתי
דבר שני גם הראש צוות עזב”בגלל ש “תמיד כשהוא גייס הוא גייס ג’וניורים ואמר שהוא אוהב לעצב אותם בידיים…” ??🤭
וברצינות: מבינה שזה נדיר, לא ממש קריטריון שאפשר לחפש לפיו עבודה…
-
-
ומה תאמר ג’וניורית שאפתנית כמוני, שלא מסתפקת במשרת ניצול-חרדיות קלאסית?
לדעתי המשפט הזה יתקע אותך, במצב של היום הייתי הולכת לעבוד בחינם כדי לרכוש נסיון בתעשיה, כמובן אם אין עליך לחץ כלכלי
-
ולגבי המשפט שרחל כתבה ועוד משהו שיעודד זה – שאת רואה מלא מלא סניוריות – כולם היו פעם ג’וניוריות
צריך לומר את האמת, הן היו פעם ג’וניוריות ואז המצב היה יותר קל.לדעתי הג’וניוריות צריכות להסתכל למציאות בעיניים ולחפש עבודה בהתאם למצב, כמו שאמרתי קודם, שאפתנות יתר עלולה להשאיר אותך בחוץ.
-
וגם אם יש לחץ חברתית
מכירה כמה מוכשרות וטובות
חלקן עם תעודות מה”ט חלקן עשו השלמה לתואר במדמ”ח וסיימו בהצצטיינותהחכמות הלכו על כל משרה
גם אם היא מרחק שעה וחצי נסיעה מהבית וכן גם אם היא משרת ניצול חרדית
האחרות נשארו בבית עד עצם היום הזה (מדובר על שנה ןחצי פלוס )
“כי הן לא יעבדו בשכר של מנה”ח ולא ייתנו לזה יד “
“ובכלל הן גרות במרכז ואין טעם לנסוע עד הרצליה/ יוקנעם / ירושלים וכו “
אלא כבר עובדות שנה וחצי
והן עדיין לומדות ומעשירות את הידע כל הזמן (גם טוב לא?)
אבל בבית…
-
-
דבר ראשון מקובל מאוד להעביר קורות חיים דרך קשרים רחוקים מאוד.
כולנו יודעות את המצב בשוק, ומקבלות בהבנה כל פנייה (יצא לי להעביר קורות של חברה של חברה של חברה, הגיוני ביותר).דבר שני – מסכימה עם כל מי שכתבה לגבי משרה ראשונה כמה שפחות לסנן על ענייני אגו – משכורת.
גם במחזור שלי בנות שהמתינו עדיין ממתינות (3 שנים), ובנות שהתחילו במקומות מנצלים כבר עברו משם הלאה עם ניסיון, למקומות טובים יותר. וביתר קלות.ונקודה אחרונה – פוטנציאל של עובד לא נמדד רק ביחס לפסיכומטרי שלו,
יש המון נקודות זכות לתקשורת והתאמה בסגנון.-
האמת שאני לא שמעתי אפילו על משרות לגוניור ש’מנצלים’ שם את העובדות.
אשמח לשמוע!..
-
-
הדסה!
מתוך הדברים שלך מרגישים את המוטיבציה שלך ואת האהבה שלך למקצוע וזו התחלה חשובה מאוד.
אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים: רוחני וגשמי.1. הקב”ה מאמין בך! ואם זה מה שאת אוהבת לעשות לכי על זה.
תמיד תזכרי שלא משנה מה קורה זה מהשם! והכל זה מאהבה ענקית אליך.
כשתבואי מתוך הנקודה הזאת תפעלי ביותר נינוחות וביטחון.2. השוק היום השתנה… נכון. זאת עובדה.
אני ממליצה למצוא איזה מיזם או רעיון שתשקיעי בו ותפתחי אותו בבית כדי שתוכלי לספר עליו בראיונות עבודה.
ודבר נוסף והוא הכי חשוב, יחד עם כל הידע המקצועי…היום AI עושה הרבה עבורנו ולכן חברות מחפשות אנשים שידעו לתפעל את הAI, להשתמש בו, אנשים שיזיזו תהליכים, ראש גדול, יתנו ערך לחברה, מחפשים אישיות, בן אדם שכיף לעבוד איתו.לסיכום, כשאת כותבת מוטיבציה ואהבה לתחום זה מעולה. תדעי שזה הקב”ה נתן לך את זה.
ותדעי להביא את המוטיבציה הזו בראיון לידי ביטוי ש”מה החברה תרוויח מזה” “למה כדאי להם דווקא את הדסה”.הרבה תפילות לקב”ה ובע”ה הרבה הצלחה!
-
תראי, בואי נדבר על הפוטנציאל שאת אומרת עליו.
איך את יודעת איך את בהתנהלות בצוות, איך את במצבי לחץ
איך את מתמודדת עם משימה שאת לא מכירה והגדרות מעורפלות
איך את מתמודדת עם משכורת לא מספקת עם עשר ילדים ומשכנתא חונקת
ואיך את מתמודדת עם טכנולוגיה חדשה ולא מוכרת
איך את עם בקשות לא לגיטימיות כמו לעלות לפגישה בעשר בלילה
ואיך את בלעבוד במשך 20 שעות רצופות יום לפני העלאת גרסה
איך את עם קריאה וכתיבה והצגה באנגלית עסקית
ואיך עם עבודה אחרי נסיעה של שעתיים ברכב מקרטע
זרקתי פה רשימה שעלתה לי
כל אחת עלולה להיות בעבודה שלך ועלולה לא להיות (אל דאגה, רובם לא יהיו 🙂 )
אז כשאת אומרת פוטנציאל למה את מתכוונת? שקיבלת ציון גבוה במבחן? זה רלוונטי אולי ל2 פרמטרים מתוך הרשימה
מגייס טוב (ומסכימה אם מי שכתבה על ג׳וניורים שקל לעצב אותם – היה לי גם ר״צ עם הגישה הזו, והוא גייס ג׳וניורים תותחים.) הוא מגייס שיודע להבין מעבר – מה עוד צריך בשביל העבודה הספציפית הזו. יש צוות שחשוב בו יחסי אנוש מעולים, יש צוות שחשוב בו הברקות גאוניות ואלגוריתמים חכמים, יש צוות שחשוב בו גמישות וכן הלאה.
אז דבר ראשון – בואי נרגע מהיהירות , אולי את טובה, אולי יש טובים יותר, אולי את מוכשרת , אולי את הכי מוכשרת
בסוף עבודה זה משמיים , וההשתדלות שלנו היא לעשות הכל כדי להגיע לראיון, לא הרבה מעבר.
מה גם שאם כל הפוטנציאל – את לא באמת משתווה לגוניור מהטכניון או לבוגר 8200… גם אם את מאוד מוכשרת וגם אם עברת כמה קורסים של קמאטק.
עוד משהו שקצת הקפיץ אותי זה החברות החרדיות – נכון הן סחטניות כספים
אבל בתור אחת שעבדה שם כג׳וניורית – נתתי לחברה יותר מחצי מהשכר
אבל מה קיבלתי? נסיון בחברת הייטק מהראשונות בשוק , ועם כל התנאים החרדיים
רוב חברות ההיטק לא מאפשרות לך תנאים חרדיים מספקים, ודאי לא לכתחילה
דרך כ״א חרדית היה לי צוות חרדי, סינון נטפרי, פגישות עם חילונים רק מרחוק, עבודה מהבית באופן כמעט קבוע, פחות שעות חודשיות ועוד יתרונות מהותיים.
ובשביל זה הייתי מוכנה לשלם עשרת אלפים בחודש (ויותר..) . זה אמנם מתסכל לפעמים, אבל זה שיקולי רווח והפסד מאוד ברורים, אף אחד לא סוחט אותך באיומים. את יודעת הכל מראש ובוחרת בצלילות במה שייתן לך את הנסיון הטוב ביותר (או כל ערך אחר שחשוב לך) הכל עניין של ביקוש והצע.
ובסוף לעניינינו – יש חברות שמחפשות גוניורים. בעיקר החברות שרוצות לשלם פחות כמובן …
וכיום עם האינפלציה – כל חברות ההיטק עם יד על הדופק, ולא משחררות כספים מיותרים
(שמעתי על מישהו שפוטר לאחרונה כי טענו שהמשכורת שלו היתה גבוהה מדיי…)
גוניור אמנם זו השקעה לטווח, אבל מבחינה כספית הם עולים סכום נכבד פחות מסניורים
(במיוחד אם את מתפשרת על החברות ה״סחטניות״)
אאכ יש מתמודדים מנוסים למשרת ג׳וניור…
במפורש אצלנו בחברה מגייסים גם כיום כשמגייסים פחות מתמיד – עדיין מגייסים ג׳וניורים באותו יחס לסניורים כמו בעבר, ומעדיפים טיפה להתפשר על שנות נסיון בשביל לשלם שכר פחות (חברת הייטק)
ובקשר לפוטנציאל מבחינת כישרון – רוב החברות שהתראיינתי אצלם כג׳וניורית עשו לי מבחן פסיכוטכני מעמיק מאוד.
אחת מהם מיינה את המועמדים לפי התוצאות ובסדר הזה קראה לראיונות.
בהצלחה!
מקווה בשבילך לעבודה המושלמת ושתהני בה..
-
היי שרה, מעריכה את התשובה המפורטת.
קודם כל- מבהירה בשנית שאני לא טיפוס יהיר באופיי, ועם זאת- לא רואה יהירות במחשבה שבס”ד הקב”ה חנן אותי בכשרונות מסוימים. מתנצלת אם התדר של מילותיי לא היה נעים.* “… אז כשאת אומרת פוטנציאל למה את מתכוונת? שקיבלת ציון גבוה במבחן? זה רלוונטי אולי ל2 פרמטרים מתוך הרשימה”
צודקת לחלוטין, ובמילה החגיגית ‘פוטנציאל’ כוונתי היתה לכישורים יותר מכשרונות….
* לגבי חברות כ”א חרדיות- מסכימה איתך. צודקת. יש להן את המעלות שלהן. יש מקום לשקול.
* “במפורש אצלנו בחברה מגייסים גם כיום כשמגייסים פחות מתמיד – עדיין מגייסים ג׳וניורים באותו יחס לסניורים כמו בעבר, ומעדיפים טיפה להתפשר על שנות נסיון בשביל לשלם שכר פחות (חברת הייטק)”
זה המקום ל📨?
* “ובקשר לפוטנציאל מבחינת כישרון – רוב החברות שהתראיינתי אצלם כג׳וניורית עשו לי מבחן פסיכוטכני מעמיק מאוד. <i style=”font-family: inherit; font-size: inherit;”>אחת מהם מיינה את המועמדים לפי התוצאות ובסדר הזה קראה לראיונות.”
אשמח לשמוע על חברות שנעזרות במבחנים כאלו לגיוס עובדים.
שוב תודה רבה על ההשקעה!-
היי,
תרשי לי להתייחס לחלק ממה שכתבת בתגובה פה,
“צודקת לחלוטין, ובמילה החגיגית ‘פוטנציאל’ כוונתי היתה לכישורים יותר מכשרונות….”
למה את מתכוונת במילה פוטנציאל חוץ מציון גבוה?
פסיכומטרי ככל הידוע לי בוחן יכולת שכלית..
לא איך את במצבי לחץ
לא את התקשורת שלך
לא את היכולת לעבוד בצוות
לא את היכולת לשבת על באג עקשני בפרוייקט בהיקף שמן הסתם לא עבדת עליו עד היום
והרשימה ארוכה…
חלק חשוב מאוד מכישורים של מועמד טוב זה ה soft skills – שאותם את בדכ לא מפתחת במהלך הלימודים…“לגבי חברות כ”א חרדיות- מסכימה איתך. צודקת. יש להן את המעלות שלהן. יש מקום לשקול.”
סליחה על הבוטות אבל,
זה נשמע שעומדים בתור אצלך עשרות מעסיקים ומתחננים שתעבדי אצלם ואת “שוקלת” חברות כח אדם
ממה שאני רואה היום בנות הולכות לעבוד בQA בחברות כ”א, יש כאלו שעובדות בחינם..“אשמח לשמוע על חברות שנעזרות במבחנים כאלו לגיוס עובדים.”
יודעת שמטריקס בקריית ספר כחברת כ”א נותנים אופציה לעשות מבחן פסיכוטכני ואת המועמדים עם הציונים הגבוהים הם מזמנים לראיון אם וכשאר יש גיוס לגוניורים (שמעתי ממישהי שסיימה עכשיו שעשתה שם דרך הסמינר)
קחי בחשבון שזה מבחנים מיועדים לבנות שסיימו מסלול הנדסאי תוכנה מה שאומר שהציון הממוצע שם גבוה ממוצע רגיל של פסיכומטרי
אם עשית פסיכומטרי רגיל ולצורך העניין קיבלת 700 – עשירון עליון+- (גבוה מאוד)
בסיכומטרי יעודי למתכנתים יכול להיות שהציון יחשב לך כממוצע-גבוה…ולגבי תוכניות מצוינים – לא יודעת מה למדת אבל בעקרון קמאטק עושים בוטקמפים לבנות המצטיינות אצלם במבחנים מסוימים (לא יודעת בדיוק אילו)
מאחלת לך הצלחה ענקית וס”ד מעל הטבע!!!
-
-
השוק היום לטובת המעסיקים וכדאי לסוע , לקבל שכר נמוך ולעבוד קשה
ולקבל ניסיון.
גם סניורים של היום שהיו גוניורים פעם כשהשוק היה טוב יותר
התחילו הרבה מהם במשרות ניצול . השנים הללו עוברות בסוף והניסיון נשאר
-
-
הדסה, את נשמעת מאד נחושה בעצמך, זה מעולה, אבל אני רק רוצה להזכיר שהצלחה היא 1% כישרון ו99% אחוז מאמץ.
לא תמיד משנה כמה כישורים יש לך, את תהי חייבת להקריב מלא כדי להצליח.
או ללכת למשרות עם משכורות מינוס, לעבוד 14 שעות ביום, ולהמשיך לקוות לעבודה טובה יותר,
או שאת מעדיפה לחכות למשרה המושלמת שתיפול לידיך כפרי בשל עם אנשים שיאמינו ביכולות שלך.
אני יכולה להבין את המשיכה שלך לאפשרות השניה, היא בהחלט יותר נעימה וקורצת מהראשונה, אבל קצת לא רלוונטית.אם את כל כך מאמינה שתצליחי- את מן הסתם תצליחי, אבל את חייבת להבין שהדרך היא ארוכה ודורשת, וזה לא סותר את ההצלחה שתחכה לך בסוף בעז”ה.
מה שאני יכולה להמליץ לך עכשיו זה ללמוד כל הזמן טכנולוגיות חדשות, אולי אפילו להיכנס לאיזה מסלול מקצועי כדי לא לצאת משוק העבודה, לעשות איזה פרויקט שיפיל את המגייסים (לפי מה שציינת נראה שיש לך את היכולות לעשות את זה, אז למה לא?)
ובאופן כללי כל הזמן להיות עם ראש פתוח ומגמת למידה.מאחלת לך שלל הצלחות במציאת עבודה ושתהי מסופקת מכל התנאים 🙏🙏🙏💪💪
Log in to reply.