אם את סניורית >> כנסי לפה
-
אם את סניורית >> כנסי לפה
פורסם ע"י טליה שוורץ מנהלת קדם on 13/09/2022 ב11:02 amהיי בנות,
אני מתלבטת אם לגבש פה קבוצה סגורה רק למתכנתות חזקות במיוחד משלנו
עלו לי כמה מחשבות במה יכול להועיל ומה בדיוק יהיה בקבוצה.. מתלבטת.. הבוקר חשבתי למה פשוט לא לשאול אתכן.
אז אשמח לשיתוף –
האם זה יכול להועיל לך?
אם כן, במה?
מה היית רוצה שיהיה שם?
או לדעתך מיותר?
(לתוהות על הכותרת – סניורית אני מתכוונת שהנסיון המקצועי שלך חזק .. זה לא תמיד קשור לשנות וותק .. כי תלוי איפה עבדת איזה נסיון צברת וכו’, אבל מאמינה שכל אחת יודעת את מקומה.. 👍)
טליה שוורץ הגיבה לפני 2 שנים, 1 חודש 8 חברות · 16 תגובות -
16 תגובות
-
קודם כל תודה רבה, על הכל!
דבר שני, לצערי באמת אין קשר בין תחילת המשפט לסופו,
אני עם הרבה ניסיון והמשכורת רחוקה מהמספר שנקוב שם,
אהמ, מה יכול להיות שם?
הרבה דברים, חומר מקצועי במגוון נשואים למתקדמות,
איך עוברים מעבודה לעבודה,
דיבורים על דיוני שכר- שיווק מה יש לי להציע כעובדת,
וגם, רוחני-לא פחות חשוב- המקום הזה של עובדת מנוסה,
שמבקשים ממך להוביל דברים- איך מתנהלים? ללוות עובדים חדשים? להרצות באיזה שהוא נושא, וכו’..
בכל אופן הרבה הרבה תודה ובהצלחה לכולנו!
-
רחל תודה על השיתוף
(בהערת אגב, אם את לא מרוצה מהשכר שלחי לי לפה קו”ח שלך ומאיפה את בארץ אולי אני יכולה לעזור:
ואשמח לשמוע עוד בנות. @Aharonov @gbatzion @EsterKaufman מה אתן אומרות?
-
-
תודה טליה על הרעיונות שאת לא מפסיקה להבריק ולעלות… מה עשינו לפני שהיית כאן בשבילנו… 🙂
- שכר – אני חושבת שהכותרת צריכה להיות שונה קצת – “אם את .. ומרוויחה פחות מ K20”
יש הרבה בנות מקצועיות וחכמות מאד שמקבלות פחות… וחבל!
אולי הפורום יתן גב לעבור ולא לחשוש משינויים גם אם בך תלויה הפרנסה בבית, ואת חוששת ממעבר – ובצדק תמיד יש סיכון מסוים.
אבל אם לא תעברי לא תראי שאפשר להנות לא פחות ולהרוויח כפול ממה שהרווחת אתמול…
הרי למה שלא תקבלי יותר על אותה עבודה בדיוק??? - מקצועיות – אם לכל בת עם ידע עשיר בתחום מסוים (כמו: ארכיטקטורה, DB, קליינט וכו’) יהיה קטלוג בפרופיל של התחומים שבהם יש לה ידע עשיר ונרחב – תהיה אפשרות לכתוב לה הודעה באישי ולהגיע ישירות לבן אדם המתאים.
ושווב תודה.
-
היי לאה, תודה על הפרגון 🙂
לגבי ס’ 2 . יש לכל אחת בפרופיל אפשרות להוסיף על עצמה, כישורים מיוחדים , טכנולוגיות חזקות, ותק, דרגה (ראש צוות?) וכו’. הרבה בנות מילאו אבל גם הרבה לא .. למה לדעתך לא?
אולי הן לא ראו בכך תועלת למרות שזו טעות כי אפילו הצעות עבודה שוות קל לי יותר להציע למי שאני רואה פרופיל מפורט
- שכר – אני חושבת שהכותרת צריכה להיות שונה קצת – “אם את .. ומרוויחה פחות מ K20”
-
זה רעיון מאוד טוב!
ובקשר למשכורת-לפעמים תשלום פחות+תנאים
שווה יותר מתשלום מעל 20 עם תנאים פחות מותאמים לאמא
כמובן לא להפגיז ולרדת ל 15-16
אם זה המצב תשקלי מעבר למקום אחר.. שמה תתפלאי לבקש 30 ויגידו לך בסדר.. 🙂 (לא בכל מקום)
ובקשר לתחום באמת יהיה טוב אם למתכנתות יהיה אפשרות להוסיף תגיות של שפות שהן שולטות בהם וכותרת מה ההתמחות שלהם
שילחצו על תגיות יפתחו כל התגיות של השפה זה יהיה יפה
-
לגמרייייי מסכימה! יש תנאים שאי אפשר לכמת בכסף! חושבת שאפתח על זה דיון חדש. לדייק פה משהו
-
-
שלום טליה,
קודם כל, מצטרפת לאחרות – יישר כוח!!
מה לדעתך המעלה והתועלת בקבוצה סגורה לסניוריות?
- האם לדעתך הדיון על שכר/תנאים או אפילו שאלות מקצועיות יהיה חופשי יותר בקבוצה סגורה?
- כשאני מקבלת פניות של מתחילות, חלקן עוד לא עבדו בכלל, והן מציגות את עצמן כבעלות ניסיון בגלל הפרויקט שהן עשו, ומבקשות שכר של 12,15 ולפעמים 18 ו 20, בגלל שכמה חברות במחזור, ה’ הרעיף עליהן פרנסה בריווח, אני חושבת שטוב שהן תראינה שגם נשים עם 7-20 שנות ניסיון, לא תמיד מרוויחות כך.
- כשמתחילה רואה סניורית נעזרת בחברותיה בשאלה מקצועית – זה מקל עליה גם לשאול…
טוב, אני יכולה להמשיך בדוגמאות, אני חושבת שהמסר ברור. אני חושבת שהתרומה שיש לסניוריות לתרום בעצם הימצאותן עם האחרות – היא עצומה.
רק השבוע, צדה את עיני שאלה על איך להתקדם עד שמוצאים עבודה. המשכתי התכתבות באישי. אני מקווה שיש לפונה תועלת. יתרה מכך, בקבוצה כללית אחרת, יצרתי קשר עם דור סבן, שהקים את סטארט-אח, ואני בודקת איתו אפשרות לשילוב בוגרות שעדיין לא עובדות בפיתוח איתם.
אשמח לשמוע צדדים ספציפיים לקבוצה סגורה..
אולי אפשר לייצר אפשרות של דיון סגור – אם מישהי מרגישה צורך/רצון רק לשתף קבוצה מסוימת.
רק משתפת בדעתי
חיה
-
תודה חיה. לא כל כך הבנתי מהתגובה שלך ומהפרופיל שלך מה תחום העיסוק שלך? את מגייסת?
לגבי מה התועלת? הנה משהו שכתבתה לי אחת הבנות בעילום שם:
לגבי הקבוצה, השאלה מה יהיה התוכן שלה, אם זה סתם קשקשת, אז מהר מאוד זה יאבד עניין
אני אישית גם מנהלת פיתוח, והייתי שמחה לקבוצה ברמה שקשורה לניהול, אבל שהמשתתפות בה הן ברמה רוחנית גבוהה, שאפשר לנהל דיונים על עבודה עם גברים איך וכו’ וכמובן שאלות קלאסיות של ניהול
מקצועית – טכנולוגית, יש את stackoverflow וחבריו ולא נראה לי שנתחרה איתו, ככה שסניוריות, לא צריכות עוד אתר כזה
אולי אולי התיעצות ברמה ארכיטקטית כן תעזור -
1. תודה רבה לטליה על האתר המדהים וההשקעה שוב ושוב לשדרג ולקדם אותנו:)!!
2. המקום שלנו המתכנתות המנוסות או המתקדמות זה באמת לתת מהידע ומהניסיון שלנו
ויכול להיות שזה דווקא באמת יקרה יותר בפורום פתוח כמו מה שהיה עד היום וכמו שכתבו אחרות
3. בקשר לשכר, למה עדין שומעים נשים שיש להם ניסיון רב והם עדיין בשכר יחסית נמוך?
יתכן ויש נתונים נוספים שלא נאמרים כמו אזור מגורים מסוים או ניסיון מסוים.
בכל מקרה , הדרך הפשוטה לדעת מהי תקרת השכר שכל אחת עם נתוניה יכולה להגיע אליה,
זה פשוט דרך חיפוש עבודה (אפילו רק למשש את הדופק אם נדרש לעבור או לא)
אם מתקשרים אליך או ע”י שליחת קורות חיים להצעות שמתפרסמות \ שרואים באתרי דרושים
אני עושה זאת מידי כה חודשים, ומדברת דוגרי ממש עם המגייסת שמתקשרת:
אני אעבור רק בשביל משכורת Y יש לך מה להציע לי?
-
שלום טליה (והאחרות בקבוצה שלא מכירות אותי) –
בעניין הרקע שלי:
אני מנהלת פיתוח עם מעל 30 שנות ותק בתחום.
עבדתי בסטארטפים בתחילת דרכי (ורוב חיי) וממילא פיתחתי מיומנויות למידה עצמית מעבר לרמה הסטנדרטית – כי זה מה שהיה… משום כך, גם לימדתי במסלולי הנדסת תוכנה בתחילת דרכם בסמינרים בירושלים את נושאי הפיתוח ה”חמים”.
משם, התגלגלתי לפיתוח תעסוקה כשרה לנשים חרדיות, ובמשך העשור האחרון, התמקדתי דווקא בפן של פיתוח תעסוקה חרדית, תוך כדי הוראה במסלולי הנדסאיות תוכנה (עכשיו בבני ברק) וגם ייעוץ לסטרטאפים טכנולוגיים – גם בעניין גיבוש צוות של נשים חרדיות, וגם ייעוץ טכנולוגי/ארכיטקטורה/פיתוח.
היום, חזרתי לעבודה בפיתוח, כאשר אני מנהלת פיתוח – יועצת (Consultant CTO) כרגע בשני סטרטאפים, אחד בארץ ואחד בארה”ב.
ואכן, אני גם מגייסת – לפי הצורך של הנועצים שלי.
ולעניין קבוצה סגורה – אפשר להגיד שהצבתי בסימן שאלה, את מה שאותה כותבת כתבה.
אני אישית לא ממש רואה תועלת בקבוצה סגורה לסניוריות. מקצועית – האתרים הקיימים עושים את העבודה טוב יותר ממה שנוכל פה. לדעתי, מפעם לפעם יש מקום לדיון סגור – כמו לדוגמה דיון כן ופתוח על סוגיות של עבודה בניהול עם גברים מבעלות ניסיון בשטח, או שאלות ארכיטקטורה, התנהלות עם עובדת, חניכת ג’וניוריות וכדו’.
אבל, נראה שאת ואחרות חושבת שיש כן מקום, ולכן אני עדיין שואלת – מה התועלת לדעתך?
בכל מקרה, בין אם מדובר בדיון סגור ובין אם מדובר בקבוצה – איך באמת תנהלי את הרישום אליו? שיחה אישית? שנות ותק? גובה שכר? הגדרת משרה?
ושוב, יישר כוח על פועלך הברוך!
חיה
-
שלום לחיה ולאחרות,
מבקשת עזרה,
אני 7 שנים בתחום ההייטק,
3.5 שנים עבדתי בתחום הורפיקציה, לאחריהם עברתי להוראת התיכנות בסמינרים שונים – גם 3.5 (חשבתי שכך יהיה לי קל יותר עם גידול הילדים, התבדיתי),
עכשיו אני מנסה מאד לשוב לפיתוח (מעדיפה מאד מהבית בעיקר), לא כ”כ משנה לי תוכנה או חומרה.
לא רוצה להתחיל מאפס מבחינת שכר,
אשמח מאד להכוונה, איך לעשות את השינוי הזה בצורה הנכונה.
-
לאחריהם עברתי להוראת התיכנות בסמינרים שונים – גם 3.5 (חשבתי שכך יהיה לי קל יותר עם גידול הילדים, התבדיתי)
מאוד מעניין אותי לשמוע על זה פירוט. וסליחה שאין לי משרה להציע.
אם לא אכפת לך אשמח לשמוע את החוויה שלך כמורה.
אפילו באישי כמובן.
-
-
אותי באופן אישי היה מעניין לראות סאב-כותרת שמכילה:
תגית שניים של הסקילס המשמעותיים
והן שורת תיאור הניסיון : מס’ שנות ניסיון או ציון רמה ע”פ המקובלות כרגע.
(1-2 זה גוניור, 2-6 מנוסה 6 או דרגה ניהולית כלשהי זה סניור *למשל*)
ואז מאוד נוח לי לכוון בדיונים את תגובתי.
לדוגמא לשאלות עזרה –
אם השואלת גוניורית – אציין בפירוט יתר נושאים למתקדמות ואולי אוסיף לינקים או הסברים.
אם היא סניורית, ארגיש שאוכל לקצר.
או בשאלות התייעצות –
אשמח לקבל כל דעה אבל לפעמים חוו”ד של סניורית תהיה משמעותית עבורי מאשר גוניורית.
זה קיים אגב בהרבה מאוד פורומים שאני מכירה. ובכללם לינקדאין למשל.
משהו כזה:
-
היי אסתר, תודה על ההמלצה , אבדוק את זה.
השאלה אם בנות מסמנות הרבה תחומים ויכולות (זו בחירה מתוך combobox ) זה יכול להיות המון…
יש מצב שאת עושה לי צילום מסך איך זה נראה בלינקדין ?
ולגבי הסניור וכו’- אפשר להציג שנות ותק. זה יעזור? יש נשים עם 10 שנות ותק והם ברמת ג’וניור.
ועוד – יכול להיות מישהי מאוד חזקה אבל בתחום הספיציפי שהיא שואלת היא מתחילה.
חייבים לדעתי להציג שנות ותק ולא גו’ניור סניור וכו’ – כי יש מתחילות שלא מבינות מה זה בכלל! (עצוב) נגיד אני מפרסמת משרה לסניור ובנות עם חצי שנה או ללא נסיון שולחות קורות חיים =/
-
-
אוקי אני בודקת את זה
באמת אני נזכרת שפעם ביקשו את זה בקהילת סיעוד כדי לדעת אם מדובר בסטודנטיות או אחיות בפועל וכד’. אז אם זה ישרת את כל הקהילות בכלל שווה להשקיע 🙂
תודה רבה אסתר על ההמלצה
-
-
-
Log in to reply.