זה נורא נחמד לחשוב שבינה מלאכותית יכולה להחליף את העבודה שלנו, אבל הדרך לשם עדיין מאוד רחוקה
את יכולה להוריד את זה מרשימת השיקולים כרגע …
את יודעת , יום אחד יהיו רובוטים שילמדו את הילדים שלנו ואז לא נצטרך לימודי הוראה…. וכן הלאה
ייקח שנים עד שניתן מספיק אמון ברובוטים שלנו שיצליחו לזהות על מקרים שמדובר בתקלות ועל מקרים אחרים שהם באמת תקינים.
מישהי פעם הגדירה לי את זה כך: ביום שבו נהיה בני אדם שיודעים להגדיר באלף אחוז בדיוק מה אנחנו רוצים, לא נצטרך בני אדם שישרתו אותנו (שירות לקוחות זו הדוגמא הטובה ביותר. כמה אנחנו שונאים את כל הרובוטים האלו? גם אם הם היו יותר קלים לתפעול, עדיין. תנו לי להסביר את הבעיה שלי ברצף… ) . ואז גם גרפיקאיות ייעלמו, מתכנתות ייעלמו, שפיות ייעלמו, מוכרות, שוזרות פרחים וכן הלאה… המציאות היא שאנחנו לא יודעים להגדיר באופן מדויק, וכשיש לנו בעיה עם אתר שלא עולה היטב אנחנו אומרים ‘האתר לא עובד לי טוב’ ולא ‘השרת שולח לי שגיאת 501. נראה בעיה פנימית בשרתי החברה. איך והאם אוכל לפתור אותה?’ וכשאנחנו רוצות פרסומת אנחנו אומרות ‘אני רוצה פרסומת מדליקה ומשכנעת’ ולא ‘אני מחפשת פרסום שידגיש את היתרון של העסק שלי, הייתרון הוא::: ‘ תשאלו פרסומאיות כמה זמן מהתהליך הולך על לנסות להבין מה הייתרון של העסק שהמנהל רוצה להדגיש ….
היה פה בעבר דיון על זה, מצרפת לינק . נראה לי דיי מסכם את השפעת הבינה על עולם ההייטק
https://kedemcenter.co.il/groups/hightech/forum/topic/%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%97%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%94/