צהריים טובים חני.
אני ממצליצה כמעט בכל מצב להשתמש בדוקרים, ההשקעה בלמידה של הטכנולוגיה היא לא דרמתית כיוון שהיום נדרש כמעט מכל מפתח לשלוט בטכנולויגה וכן היא יחסית פשוטה.
מה שכן, הוא משפרת את תהלכי הפיתוח ומאיץ אותו, מאפשר ניהול של גרסאות ושל תלויות באופן כזה שהאפליקציה תוכל לרוץ על סביבה נקייה ממש.
יתרון נוסף לשימוש בדוקר, לאחר שיש לך את הdocker images תהליך ההרמה וההורדה של סביבה נהיית קלה ומהירה מאד ללא כל שימוש בתלויות שונות וכן ניהול הרשת הפנימית של האפליקציה.
כמובן שיש השפעה עצומה בתהליכי ci cd כאשר משתמשים בדוקר הן ברמת דוקר לאפליקציה וכן שימוש ב “dind or kaniko” – יכולת בניית דוקרים בתוך דוקר או פוד(ממליצה לך ללמוד על זה).
כתבת “שימוש בדוקרים או למשל EC2 של אמזון עם AMI? ” – אין קשר בין אחד לשני, שתי דברים שונים עם מטרות שונות.(דוקר ו ec2) כל שדוקר הוא המארח של האפליקציה, לעומת ec2 שהוא סה”כ מכונה שניתן להריץ עליה הכל ויכולה להיות מארחת לדוקר דימון.
כאשר רוצים מכונה שתארח דוקרים בד”כ משתמשים ביכולות של k8s ותולדותיו(minikube,k3s-לאפליקציות קטנות ממש כמו שלך) לאמזון יש את השירות של eks אבל אני חושבת שזה קצת גדול על האפליקציה שלך.
לכן יש לך כמה אופציות, או להרים מכונה ec2 והתקין עליה דוקר דימון ולהריץ את הדוקרים שלך, או במקום להתקין דוקר דימון להתקין minikube or k3s, או להתקין דוקר על מכונה שיושבת אצלכם ולא ספציפית בענן (תלוי בדרישות שלכם).
אם את שואלת לגבי תמחור בין אמזון לאזור, אמזון זול יותר!
מקווה שלא חפרתי יתר על המידה…אם יש לך שאלות נוספות אשמח שתכתבי לי.
שבת שלום:)