זיכוי הרבים – סיוע בפיתוח מאגר הספרים החינמי ‘אוצריא’ –
-
זיכוי הרבים – סיוע בפיתוח מאגר הספרים החינמי ‘אוצריא’ –
התבקשנו להעביר:
“אוצריא” הוא מאגר ספרים חינמי, בקוד פתוח, המאפשר גישה קלה ונוחה לאלפי ספרי קודש – בחינם. התוכנה כולה נסנתה ע”י מתכנת אחד, והבקשות לפתיוח – בשמים… האם תוכלו לסייע בפיתוח?
“אוצריא” הוא פרוייקט קוד פתוח שנמצא בגיטהאב בכתובת: https://github.com/Sivan22/otzaria
הפרוייקט כולו כתוב בשפת dart, ומבוסס על פלטפורמת Flutter.
פלאטר היא פלטפורמה חדשנית מבית היוצר של גוגל, ליצירת ממשקי משתמש יעילים ומהירים במיוחד, שיכולים לרוץ על כל מכשיר – ווינדוס, אנדרואיד, לינוקס, מק ואייפון, והכל באותו קוד! דארט היא שפה מודרנית שפותחה במיוחד עבור שימוש בפלאטר.
פלאטר היא פריימוורק דקלרטיבי -> כלומר כל פרט בממשק מוגדר באמצעות “מצב”, והממשק כולו נבנה שוב ושוב מחדש על פי המצב הנתון. ההשראה לפלאטר הגיעה מריאקט, אך היא שונה ממנה בכמה דברים. הייחודיות של פלאטר היא במבנה עץ הוויג’דטים העמוק, כאשר יחידת הבנין בפלאטר היא ווידג’ט, והדרך ליצירת ממשקים מורכבים היא לקנן את הווידג’טים אחד בתוך השני, בקינון אגרסיבי.
עוד מידע על פלאטר ניתן למצוא באתר הרשמי.
אוצריא משתמשת בארכיטקטורה בסיסית של חלוקה לשכבות: 1. שכבת הדאטה: מספר ספקי נתונים, כגון מערכת הקבצים, IsarDB, ומנוע החיפוש tantivy. ו 2. שכבת המודל: מצב האפליקציה הנוכחי מיוצג באמצעות מודלים מתאימים לספרים, כרטיסיות פתוחות וכדומה. 3. שכבת תצוגה: המסכים השונים המרכיבים את ממשק המשתמש. פרטים נוספים על הארכיטקטורה ניתן למצוא כאן.
הדרך לתרום קוד לפרוייקט היא כפי המקובל בפרוייקטי קוד פתוח ציבוריים, על ידי שכפול הריפו ויצירת Pull-request.
תוכלו לבחור את גודל המשימה שתרצו לקחת על עצמכם, מומלץ להתחיל מנושאים קטנים המתאימים למי שאך הצטרף לפרוייקט (קישור).
פרטים נוספים אודות תרומת קוד לפרוייקט אוצריא ניתן למצוא כאן.
ההמלצה הכללית היא ללמוד מעט את היסודות של פלאטר, ולנסות לקפוץ למים לפתור נושא קטן. [ניתן גם להעזר בבינה מלאכותית, אך לא מומלץ לעשות זאת בלי הבנה בסיסית של מבנה אפליקציית פלאטר.]
לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי בשמחה. 7353755#gmail.com
Log in to reply.