לימודי שבבים או בינה

קדם Forums הייטק עבודה לימודי שבבים או בינה

• לימודי שבבים או בינה

פורסם ע"י יעל ד  הייטק on 12/03/2026 ב5:07 pm

הי אני בי"ב ואנחנו צריכות להחליט על מקצוע יש לנו שבבים או בינה יש כאן מישהי שעובדת בשבבים\בינה ויכולה לתת לי מידע על העבודה אני ממש אשמח ואם אתם יודעות אם התעודה של הסמינרים מספיקה בשביל עבודה
    תודה רבה

רחל כהן הגיבה לפני 1 שבוע, 6 ימים 4 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • טליה שוורץ

מנהלת קדם
    מנהלת
    13/03/2026 ב3:34 am
    סטטוס תעסוקתי:
    מנהלת קהילה

היי יעל, אם תרצי לצרף סילבוס אוכל לנסות לעזור

• יעל ד

הייטק
    חברה
    13/03/2026 ב3:20 pm
    חברה תורמת

מצורף תודה רבה

• Simplife automations

אוטומציה עסקית
    חברה
    16/03/2026 ב1:50 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    חברה תורמת

עובדת בבינה, אבל צמוד מאוד לשבבים 🙂

עובדים על ה"מחשבונים" שמאפשרים בכלל יצירת מודלים של בינה מלאכותית

אז ככה-

בינה מלאכותית- נכון שזה נמע מאוד "חם" בפועל מאוד מאוד מאוד קשה להיכנס למשרות "שוות" בלי תואר שני (שלא לדבר על תואר ראשון)

אני יודעת שקמאטק עושים ממש שליחות בלנסות לדחוף בנות בלי תואר למקצועות האלו אבל לרב מדובר חברות גדולות ואז לכל משרה נבחנות 80 בנות…ומתקבלות אולי 3.

(להיכנס לבד מאוד קשה, חוץ מתואר כמו שהזכרתי החברות שמתעסקות ביצירת מודלים ויש להן מספיקות "פתיחות" לקבל ג'וניורים, רב העובדים שם מאותה הקליקה מה שמונע קבלת נשים…ועוד חרדיות…יודעת מניסיון אישי שלי ושל אחרות שניסו להתקבל למשרות שבונים בהם את המודל וזה נפל על "חוסר התאמה לצוות העובדים" או "חוסר התאמה לדרישות התפקדי כי אנחנו צריכים מישהי שזמינה גם בשישי בערב…" )

לגבי שבבים –

תחום חם, יש ביקוש מטורף ויהיה עוד יותר ועוד יותר, ככל שמכניסים בינה מלאכותית לכל כלי אפשרי.

מה שכן- ראש קצת יותר מרובע, לימודים (לפי דעתי) יותר קשים, הרבה חשמל…זרמים, ביטים, רב העובדים הם גברים (גם שיקול…אצלנו מתוך צוות של 50 יש אולי 3 נשים…)

גם שם לרב יש דרישה לתואר, אבל אני כן יודעת שקמאטק די מצליחים להכניס בנות גם בלי תואר

סימי לב שאין אצלכם UVM, verilog/system verilog ומצד שני כן יש C, אז שווה לברר אם הכוונה לשבבים-דרייבר, FW וכו' או VLSI (pre-silicon או post-silicon)

ואם אפשר לדחוף לעולמות ה VLSI- עדיף כי יש שם הרבה מאוד ביקשו ליידים עובדות

נקודה אחרונה שגם די קריטית:

מקומות עבודה

לא שהמצב מושלם עכשיו בעולמות התכונות…ויש המון גיוסיים….אבל יש בארץ המון חברות תוכנה ואולי כמה עשרות בודדות של חברות שבבים (מהמרת שלא יותר מ50)

אז שוק מקומות העבודה, והמיקום הגאוגרפי שלהם יכול לפעמים קצת להגביל…(וגם אם רוצים לעבור מקום עבודה..)

המון הצלחה

• יעל ד

הייטק
    חברה
    18/03/2026 ב12:49 am
    חברה תורמת

ואיי תודה רבה לך על התשובה המפורטת ממש עזרת לי…
    בעקרון אצלנו בינה נחשב יותר משבבים (לשבבים מקבלים גם מ-4 יח"ד ובנות שלא עשו מגמה ובינה לא)
    אז בעצם את אומרת שכל הבנות שלמדו בינה בסמינר עובדות בסוף בפולסטאק?
    ועוד דבר שבבים זה אומר גם עבודה פיזית-אלקטרוניקה וכו' או רק קוד במחשב וחשיבה?

• Simplife automations

אוטומציה עסקית
      חברה
      18/03/2026 ב1:05 pm
      סטטוס תעסוקתי:
      חברה תורמת

אני חושבת שכדאי לבדוק לאן בנות שלמדו אצלך בסמינר הלכו לעבוד בסוף…ואם הן נדרשו לעוד לימודים בדרך לשם…

ממעבר מעמיק יותר על החומר שציינת- בשביל עבודה מול 2 העולמות האלו יש חומר שנראה חסר 🙁

בינה מלאכותית- חסר לי חישוביות(! , שזה הבסיס בכלל) ,

אינפי ואלגברה לניארית אני לא יודעת מה הרמה …אבל צריך לוודא שלפחות יש רמה 2 מכל אחד (אפשר לחפש באוניברסיטה הפתוחה מה כולל החומר שם)

שבבים- פרט ל C אני לא רואה חומר רלוונטי…לא UVM, לא verilog (בשביל עולמות ה VLSI)…לא מערכות הפעלה בדגש על UNIX (והכוונה זה לא לשפה אלא איך המידע נשמר על הקושחה, איך מתבצע חיפוש ושליפה…כתיבה ומחיקה מרגיסטרים בשביל לפנות זיכרון), לא חשמל (אפילו ברמה בסיסית..)
      זאת גם אולי הסיבה למה ל"שבבים" כן מאפשרים להיכנס מבלי מגמה..

לפי זה- יכול להיות שכן שווה לך ללכת ל"בינה מלאכותית" – אם זה יתן לך יותר חומר

לגבי מזה שבבים:

LKD- עולמות הפוסט סיליקון – הקוד שמתרגם את התוכנה לשבב, איפה הזיכרון ישב, מאיפה לשלוף איזה מידע מתי, תזמון של חשמל,

VLSI- עולמות הפרה סיליקון- איך השבב יהיה בנוי, מה יקרה אם יכניסו זרם חשמלי מנקודה מסויימת- לאן הוא יגיע , מזה עלול לגרום

בשתיהם בסוף יושבים על קוד (את לא בונה את החומרה! את בונה את התוכניות שלה…רק שבVLSI ימירו את התוכנה בתהליך יצור לחומרה…רכיב חשמלי X יהיה מחובר בצורה Z לרכיב Y)

המון הצלחה

• רחל כהן

הייטק
    חברה
    23/03/2026 ב3:50 am
    חברה תורמת

היי

אני ביג לומדת פולסטאק בסמינר שיחסית למצב בשוק היום יש בו השמה יפה בערך 30-40 אחוז בשנה האחרונה

הלכתי על זה כי אין שם שבבים או בינה

ואומרים לי שאם המצב בשוק אין טעם להמשיך ללמוד פולסטאק

אשמח לשמוע ממי שמבינה בתחום את דעתה

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן