מיזם גשר להייטק למתכנתות ובודקות מתחילות
-
מיזם גשר להייטק למתכנתות ובודקות מתחילות
מיזם גשר להייטק
מיזם גשר להייטק הוקם בשנת 2020 במענה לפניות נואשות של בוגרות מסלולי הנדסאים בסמינרים השונים שביקשו לעבוד אצלי בחינם העיקר לצבור ניסיון כדי שתוכלנה להתקבל במקומות העבודה.
לא יכולתי למלא את הבקשה (מלבד הבעיה החוקית לעשות זאת), כי לעבוד אצלי “בחינם” פירושו שאני אעבוד אצלן בחינם, כי על הזמן שיידרש להכשיר, להדריך, ללמד, ללוות ולהתמודד עם ה”פאשלות”… על זה אף אחד לא ישלם…
בדיקה מעמיקה בשוק הבהירה את המצב לאשורו – אכן במקומות עבודה רבים דורשים ניסיון קודם, הבנות שהשקיעו רבות במסלולים והפרויקט הגמר מחפשות בנרות כל בדל משרה אך מתקשות בכך מאד.
ניסיתי לחשוב על פתרון אחר שייתן מענה לבעיה.
מתוקף תפקידי כמורה במסלולים ובהשתלמויות, ובמקביל עבודה בבית תוכנה כראש צוות ובליווי מתחילות יכולתי לשים את האצבע על הפער המשמעותי בין הידע והמיומנות של בת שסיימה לימודים (גם אם בהצטיינות!), לבין הצרכים הבסיסיים הנדרשים בעבודה.
לפיכך בניתי תכנית מותאמת שתיתן מענה ממוקד לעניין.
התכנית מתבססת על כך שהפרויקטים שהבנות מקבלות לעבוד עליהם אינם פרויקטים של לקוחות, אלא פרויקטים שנועדו לשם ההכשרה בלבד, כך יש לי את כל הפניות, הגמישות והיכולת להתמקד אך ורק בהכשרת הבנות והבאתן לרמה מקצועית גבוהה בעז”ה.
ההכשרה מתבצעת באופן פרונטלי בבית שמש (אין עבודה מהבית).
תקופת ההכשרה היא למשך 8 שבועות בימים ראשון, שלישי וחמישי בין השעות 9:00 עד 13:00. למרות השעות הלכאורה מעטות, ההכשרה אינטנסיבית מאד והבנות יוצאות עם רמה מקצועית גבוהה ונסיון עשיר, הן נחשפות במהלך תקופת ההכשרה עם מגוון נושאים חיוניים, מקבלות הרחבה והעמקה בנושאי הטכנולוגיה והקוד, השינוי מורגש כבר בשבוע הראשון.
בראיונות העבודה הן עונות בביטחון רב, מתמצאות בכניסה לפרויקטים קיימים ובחיפוש שאילתות ברשת, לומדות להכיר את הסטנדרטים המקובלים בבתי תוכנה ומגיעות מוכנות ויעילות למקום העבודה.
אני לא עוסקת בהשמה, אך בנות שעברו כאן מספרות שהסתדרו במהירות ויעילות במקומות עבודה טובים, לפעמים תוך כדי תקופת ההכשרה. (ניתן לקבל המלצות)
כבר עם פתיחת הקבוצה הראשונה התבקשתי לפתוח גם קבוצות מקבילות לבודקות תוכנה, לאחרונה החלטתי להתרחב גם לנושא הבדיקות, אי לכך בניתי תכנית מקבילה להכשרת בודקות תוכנה, ההכשרה לבודקות מתבצעת בימים שני ורביעי בין השעות 9:00 עד 13:00, פתיחת הקבוצה הקרובה ביום שני הקרוב בתאריך 27.11.2023 ,
עדיין ניתן להירשם!
לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר גשר להייטק https://gesher.rdn.org.il
ברשימת הקורסים בקורס “השתלבות בפרויקט פיתוח” למתכנתות / ל QA.
מחכה לך על מסלול ההצלחה!!
———————————-
לפרטים והרשמה
גשר להייטק
באימל | 0556724269
———————————
Log in to reply.