מסלולים אשמח לידע ולחוות דעתכן
קדם ‹ Forums ‹ הייטק ‹ Data Science ‹ מסלולים אשמח לידע ולחוות דעתכן
-
מסלולים אשמח לידע ולחוות דעתכן
פורסם ע"י שושי ספרא קולינריה on 19/03/2025 ב1:31 amהיי בנות🙂
בעז”ה שנה הבאה אני עולה לי”ג ואנחנו צריכות לבחור מסלול, אני רוצה ללכת בעז”ה למסלול בתחום התכנות והסמינר שלי מציע שלושה מסלולים שונים בתכנות :
1. הנדסת תוכנה מתוגבר של מכון לב – ממה שהבנתי כ -70% מהלימודים הם תאוריה.
2. התמחות בבינה מלאכותית -AI ,Machine Learning – קורסים מותאמים לתעשייה מתמקדים בפיתוח אלוגריתמים בשיתוף קמה טק. אני מבינה שהקבוצה פה היא על AI ולכן אשמח לשמוע את חוות דעתכן על כך.
3. התמחות בfull stack – פיתוח צד שרת ולקוח.
האמת שאני לא ממש מבינה בכל אחד ומה ההבדלים בינהם לכן אשמח אם מי שיש לה ידע ומידע בתחום אם היא תוכל לכתוב לי מה כל אחד? איזה כישורים דורש? מה מומלץ היום לדעתכן? מה הכי דורש מבחינה לימודית? ומה היום הכי שווה מבחינת השכר ונצרך בעשייה? מציעים לנו בנוסף ללימודים או לימודי הוראה לתכנות או לימודי QA האם יעזור ללכת לאחד מהם וא”כ לאיזה ?
ועוד משהו — אני שומעת מהרבה שאין היום עבודות בתכנות וחבל סתם להשקיע וללמוד קשה – ברור לי ב100 אחוז שפרנסה זה משמיים זה אמור לעסיק אותי ? (כלומר עדייף באמת ללכת ללמוד מקצוע אחר כמו רו”ח בגלל זה? )
תודה רבה מראש! אשמח לכל חוות דעת טיפ או תובנה שיש🌷
אסתי שין הגיבה לפני 1 שבוע 9 חברות · 10 תגובות -
10 תגובות
-
100
18
0
פעילה בקהילה
אני דווקא אתחיל מהסוף
תכנות זה גלים יש תקופות שיש המון משרות ויש תקופות של יובש
עכשיו אנחנו בתקופת יובש ארוכה שהתחילה עם מלחמת רוסיה אוקראינה והמשיכה עם הרפורמה המשפטית ולמלחמה בארץ – היא כנראה בסוף תעבור…
בכל אופן גם בתקופות לא הכי יבשות – לג’וניורים בהייטק תמיד תמיד קשה – זה המצב
מה שכן אפשר לומר שממרחק של כמה שנים רוב הבנות שחיפשו מצאו עבודה בתחום
אולי הן התפשרו על דברים וחיכו כמעט שנה וחצי אבל מצאו
אני חושבת שכשאת מחליטה על תכנות את צריכה לקחת בחשבון שזה שוק לא יציב
עם גלים ותנודות – יש כאלה שהם בסדר עם זה יכולות לשרוד את הלחץ של כמה חודשים בלי משכורת כי הסטארטפ קרס
ויש כאלה שקשה להם יותר (ואני לא מדברת כרגע כלכלית – אלא על אופי)
אם זה מתאים לך מכל הבחינות – לא נראה לי שהביקוש הוא שיקול
עד שתסיימי יכולים כל כך הרבה דברים להשתנות
ואם כולן תלכנה לרו”ח במקום – המצב שם יהיה זההאבל אם את הולכת כי זה כסף, שידוכים או כל סיבה אחרת
אז תחשבי אולי מסלול מחדש…בקשר למסלול אני הייתי ממליצה על פולסטאק
אבל אם מעניין אותך מעבר פרטים תכתבי לי באישי -
742
696
0
מנהלת קהילה
הי שושי, אני לא מכירה את המסלולים השונים אבל לדעתי בינה מלאכותית תיתן לך נקודת כניסה טובה יותר לשוק העבודה, וגם לטווח הארוך זה תחום שצפוי להישאר איתנו.
מעניין לשמוע עוד דעות.
-
4
12
0
חברה חדשה
מענין אותי מה עומד מאחורי המסלול של מכון לב, זה ללמוד לימודי תואר, קשים ומפרכים, בלי לקבל תואר
אם יש מישהי שיש לה תשובה אני ממש סקרנית…
לדעתי מבין שני המסלולים הנוספים, AI “שווה” יותר, העולם דוהר לשם…
וכפי שכבר כתבו, תכנות זה תחום מאד מאד מאד דינמי
גם מבחינת המשרות, גלים…
וגם – חשוב מאד! מבחינת השפות והטכנולוגיות שכל הזמן מתחדשות
אם את טיפוס שאוהב ללמוד ולהשתנות, לכי על זה
אם את רוצה ללמוד מקצוע פעם אחת וזהו, ראיית חשבון יותר מתאים
(כותבת את כל זה מניסיון של לימודי תואר, ניסיון של 18 שנה בתכנות, ואחות רואת חשבון 🙂 )
-
292
426
0
פעילה בקהילה
שלום שושי, את מכון לב אני לא כל כך מכירה, חוץ מזה ששמעתי שהלימודים שלהם קשוחים מאד.
אבל אם ההתלבטות שלך היא פולסטאק או בינה- לדעתי ברור שעדיף לך בינה, אם את בקטע להשקיע.
אני למדתי מסלול פולסטאק ואת כל מה שלמדתי (למעט קורס אחד אולי) למדו חברות שלי בבינה, כמובן בתוספת של עוד קורסים ומקצועות במגוון תחומים. את יכולה להבין מזה לבד שזה מסלול יותר דורש, אז אם את רוצה ויכולה ללמוד קשה- לכי על זה. מה שלומדים בשנתיים האלו זה הבסיס, וככל שהוא חזק ומקיף יותר את רק מרוויחה. וכמובן שAI כובש עכשיו את השוק, ובואי נגיד שזה דבר שבטוח לא ייעלם, כמו שמדברים על הרבה דברים…
לגבי תעודת הוראה או QA- לא הבנתי אם זה חובה או לא, אם זה חובה- נראה לי מה שתבחרי יהיה טוב, אלא אם את ממש לא רואה את עצמך בהוראה.
(QA- קשור למקצוע שלך, ויכול לעזור ולהרחיב את הידע גם את לא עוסקת בזה בפועל. מה גם שראיתי בהרבה משרות של QA שדורשים דווקא מישהי שעברה קורס בדיקות. [אבל מקווה בשבילך שעד שתגמרי את הלימודים, השוק יהיה במיטבו ולא תצטרכי לפנות למשרות בדיקות].
והוראה זה דבר שתמיד טוב שיש, לדעתי.)
אבל אם זה לא חובה, אז תעשי את השיקולים שלך… אני בעד להוסיף, אבל העומס באמת קשה, ואם נראה לך שאת טיפוס שיצטרך להקרע בשביל זה אז לא בטוח שזה שווה.
בהצלחה!!
-
69
74
0
פעילה בקהילה
אני עשיתי מכון לב
זה קשוח ממש…….
הייתי ממליצה לך ללכת על AI
נראה לי הכי רלוונטי עכשיו-
51
142
0
פעילה בקהילה
היי,
ממליצה לך ללכת על AI, הכי רלוונטי היום.
לימודים מאוד אינטנסיביים אבל שווה את זה ואפשריים לגמרי
אצלינו בסמינר הורידו כבר שנה שעברה את המסלול של פולסטאק,
מאמינה שזה ילך וירד אצל כולן.בהצלחה בהכל
-
100
18
0
פעילה בקהילה
סתם מעניין לדעת
הבנות שלומדות AI יש מישהי שעובדת בזה בסוף?כי איך שאני מכירה את הקבוצות האלה – לומדים רק מבוא
וכולן בסוף (או כמעט) בפולסטאק
-
-
-
11
0
0
סטטוס תעסוקתי:חברה חדשה
אני למדתי AI ועובדת בזה,
ויש לי גם עוד חברה שעובדת בתחום.-
100
18
0
פעילה בקהילה
ואיך הקבוצה שלך בכללי?
כמה הייתן וכמה עובדות בזה?
-
-
2
0
0
חברה חדשה
אני הייתי במסלול של הAI,
אני לא ממש עובדת בAI, אבל התקבלתי לעבודה בגלל שלמדתי, וזה ידע הכרחי בשביל העבודה שלי
וחוץ מזה הלימודים של קמאטק שווים, ויש להם השמה כלשהי
אבל רוב הבנות אצלי בקבוצנ עובדות בפולסטאק באמת
Log in to reply.