מקווה שכאן המקום לשאול – – – לימודי תכנות!!
מקווה שכאן המקום לשאול – – – לימודי תכנות!!
פורסם ע"י יעל ל. כללי on 31/01/2026 ב8:07 pmלימודי תכנות, מה אומרות על זה?
מומלץ עכשיו?
יש ביקוש? למי מתאים? מי יכולה להצליח….
אשמח לשמוע ממנוסות בתחום.
תודה
100shula הגיבה לפני 12 דקות 15 חברות · 24 תגובות- 24 תגובות
פעילה בקהילה מצטרפת לשאלה
ומה עדיף, סייבר או בינה
ומוסיפה שיש אפשרות להשקיע שנה + בחיפוש עבודה
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה ללכת או לא זה כבר שיקול אישי
המצב היום בשוק באמת קשה
אבל הבינה מלאכותית תאכל הרבה מקצועות שקיימים היום…..
לגבי מי תצליח-
הכל ס"ד, לאו דווקא המוכשרות יותר התקבלו לעבודות,
לא לחכמים לחם…
להתפלל להרבה סייעתא דשמיא!!
הרבה הצלחה!!
חברה חדשה הי יעל
אני רק יכולה להוסיף כמחפשת עבודה ולא כוותיקה בתחום
שבאמת ק-ש-ה לחפש עבודה וזה מייאש ומתסכל במיוחד שבתחומים אחרים רואים בנות שמוצאות מהר ומתחילות להשתלב בשוק העבודה
זה באמת הרבה אמונה וסיעתה דשמיא בלי קשר לחכמות/מוכשרות וכולי
לא הייתי ממליצה עכשיו ללכת ללמוד
אלא אם כן את באמת כל כך אוהבת את המקצוע ומוכנה להתחיל תהליך מתיש – שוב לא מחייב אבל הגיוני
הרבה הצלחה
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה באילו תחומים מוצאים מהר? רוב התחומים עבודה ראשונה החיפוש מאתגר
פעילה בקהילה מאתגר, אבל לא כמו תכנות (וההוכחה- באיזה עוד תחום בנות מוכנות לעבוד בחינם!! תקופות לא קצרות- רק בשביל הסיכוי שזה יעזור להם איכשהו)
קחי את ראיית חשבון לדוגמא, הרבה מהם מסודרות בעבודה עוד לפני סיום הלימודים.
יעוץ מס, אדריכלות, חשבונאות, גרפיקה, הוראה.. הרבה יותר קל להיכנס לאיזו נישה וממנה להתחיל להשתלב
פעילה בקהילה הייתי אומרת- לאוהבות בלבד…
נוצר היום מצב שכאילו זה מתאים לכל מי שיש לה מספיק שכל,
והאמת היא שזה מקצוע לא קל בכלל -במיוחד למי שלא באמת אוהבת, דורש המון השקעה ומוטיבציה- בלימודים עצמם, אבל בעיקר בחיפוש עבודה.
את כל הזמן צריכה לחפש, לחפששששש, ולשמור על הידע והנסיון שאין או יש לך בראש כי מטבע הדברים עם הזמן שוכחים…
וזה עוד בלי לדבר על כמה קשה לעבוד 9 שעות ביום חמש פעמים בשבוע- במשהו שלא נחמד לך.
בהצלחה…
ותיקה והעבודה עצמה לא קלה. גם אחרי שהתקבלת. זה להשאר טכנולוגית כל הזמן ולהתקדם
לא תמיד יש כוח וסבלנות לזה בחיים.
לפעמים הדד ליינים קשוחים ודורשים להשאב על חשבון הבית כמובן
(אמנם זה לא מקצוע יחיד בדבר הזה )
חברה חדשה מצטרפת גם לשאלה , האם לבת שסיימה י"ב כדאי ללכת לתחום התכנות או לראיית חשבון , מבחינת כישורים היא מתאימה לשתיהם ,
פעילה בקהילה DEVOPS – שווה יותר היום?
זה שונה מתכנות?
האופציות הם:
תכנות – אחד משלושת הבאים: פולסטאק, שבבים או בינה.
או: ניהול מערכות מחשוב, IT ו- DEVOPS
או – – – וזה קצת שונה: ראיית חשבון.
מבחינת כישורים היא יכולה להצליח בהכל.
לכן אנחנו בודקים כרגע יותר התאמה למקצוע, והשמה בשוק…. כי הבנו שהמצב בתכנות לא משהו.
לכן שואלת האם DEVOPS שונה מהמסלול הרגיל של תכנות.
חברה חדשה יש מצב שזה יותר שווה ובאמת אני רואה יותר משרות בתחום הזה של הDEVOPS
השאלה אם עוד שנתיים לא נגיע לרוויה גם בתחום הזה שהוא גם כך נישה די קטנה בענף ההייטק
נראה לי צריך פשוט שאלת רב + ברכה חמה..
פעילה בקהילה אני אכתוב די בזהירות
עוד שנה יש קפיצת מדרגה של הבינה מלאכותית
למה?
כי הרבה תשתיות תגמרנה להיבנות אז
המחשבים הקוונטים יוצאים
וכן חברות בינה גם מתארגנות לזה
ברעיון אז יהיה המבחן או שיצטרכו פתאום פול מתכנתות או שבכלל לא
אנחנו במצב ביינים כעת
-יש לנו את הכלים לעולם דיגיטאלי מאווד, אבל אנחנו חיים כמו לפני 10 שנים,(בלי רובוטים במיוחד, במכולת המקסימום לשלם לבד, נסיעות רגיל וכו….)
-החברות הייטק פוחדות להשקיע כסף בפרויקט שכעת יקח להם שנה לעשות ועוד שנה חודש..
ברעיון החברות הגדולות יודעות נהדר לקראת מה הם הולכות אני יכולה לחפש מה אמר מנכל אוטומטיק–ששמעתי שהתייחס לזה
יש לשים לב שגם חברות גדולות עלולות לפחד שפתאום חברה כלשהי תוציא שפן מהכובע
וכן אנחנו במדינת ישראל, היה פה מלחמה רצינית
חברות כמו אינטל(כבר די התחילו) וכן אינבידיה נכנסות חזק לכן כדי לגייס עובדים,
הם הטורפות הגדולות בשוק, כאלו מהלכים גובים הרבה משאבים ולוקחים הרבה זמן, אם הם ממשיכים כנראה שיש להם הרבה על מה…
ותיקה א. למה הכוונה שעוד שנה שהמחשבים הקוונטים יוצאים?
ב. גם אם נניח שעוד שנה תהיה פתאום קפיצה בביקוש, ספק אם מה שלומדים היום יענה על הביקוש הזה.
פעילה בקהילה תשימי לב שראיית חשבון כנראה יכחד קודם…
לפי הנתונים היבשים
שחכתי לכתוב–
בשנים האחרונות בציבור החילוני נתח גדול מהמתכנתים לא למדו ברמה הכי גבוהה-כלומר, לא הגיעו משמונה מאתיים וכו…
בעוד לפני זה המתכנתים החילונים היו מאוד מקצועים, ולא היה שווה לשלם להם על משהו שבת מסמינר יכלה לעשות
בקיצור אנחנו באיזה פיק לא ברור או שיצטרכו בטירוף או שבכלל לא…
חברה חדשה בשנים האחרונות לימודי מדעי המחשב פרחו בישראל, בגלל המשכורות הגבוהות מהממוצע. זה היה מקצוע נגיש יחסית, המאפשר עבודה כשכיר, ומתגמל מאוד בלי פרופורציה למקצועות אחרים בשוק התעסוקה.
לאחרונה המצב השתנה. כשבודקים ממוצע שכר של עד 5 שנים, וכוללים בו את עשרות אלפי הג'וניורים מהשנים האחרונות שיושבים בבית או לחילופין עובדים בתחנות דלק וכיוצ"ב, מגלים ממוצע שכר נמוך דרמטית ביחס לשוק התעסוקה.
מחקר משנה שעברה גילה כי מתוך בוגרי האוניברסיטאות, רק 5% מצאו עבודה בהייטק! זה נתון דרמטי. וחשוב לשים לב שבמחקר נכללו רק אוניברסיטאות, בינהם הטכניון אוניברסיטת ת"א. מכללות ולימודי תעודה, שמדורגים נמוך משמעותית בשרשרת המזון, לא נכללו במחקר.
לסיכום דעתי,
אם המטרה בלימודי תכנות הינה יכולת השתכרות גבוהה בעתיד – זה התחום כמעט האחרון שיכול להביא אותך לשם.
אם המטרה היא עניין בעצם העבודה – אולי שווה לנסות לפתח את זה כתחביב מהצד.
בעניין את מי הבינה המלאכותית תחליף ראשונים – לאלוקים פתרונים. מכיוון שמידע זה הוא בחזקת נעלם – אין דרך לכלול אותו ברשימת השיקולים.
סתם לציין, ראיית חשבון הוא מקצוע רגולטורי בו נדרשת חתימה מורשית, כך שאת חלק זה בינה מלאכותית לא תוכל להחליף בשום אופן.
פעילה בקהילה בסמינרים עד כמה שידוע לי הרבה יותר מ5% מצאו עבודה
רק מהשנה האחרונה אני יודעת על קבוצה בסמינר בעיר שלי שש בנות מתוך 16 יש להם ולא התעדכנתי הרבה זמן
מאיפה הנתון הזה?
מה הם למדו?
יש הרבה רמות בתכנות וצריך לשים לב…
המעלה של תכנות, כמובן רק אם מוצאים עבודה, שכשיש לך עבודה(אחרי 3 חודשי ניסיון, חודשים חינם… וכו) המשכורת שלך אחל מ12 לפחות(ואני ממש מתקמצנות, בד"כ זה באזור 16-20)
בהוראה, למשל, את מדשדשת עם מילוי מקום, אח"כ יש לך כמה שעות בשבוע-כשאת מקבלתי שכר מינימום
אפילו בראיית חשבון אם את לא עצמאית הכי הרבה, גם אחרי 10 שנות ניסיון תקבלי 15
בעוד בתכנות 6 שנות ניסיון את לפחות ב25(כמובן רק במסלולים טובים וברמה גבוהה, נמוכים יותר עדיים השכר יחסית יציב, לאומת מה שאותה אחת הייתה יכולה להשיג במקומות אחרים, 12-15)
אדריכלות-השכר מינימום, בהמשך אם את לא ההההתותחית הכי הרבה 8-12
וכווו……………
מה זה מחשבים קוונטים?
כיום בכל ביט(מצטערת אם אני לא יודעת לדייק עד הסוף….) יכול לעבור 0 או 1,
במחשב הקוונטי בו זמנית כל ביט יכול להיות 0 ו 1
זה מריץ מאווודד את פעולות המחשב,
אם כיום אי אפשר לפרות את הסיסמא של גימייל כי היא מאווד ארוכה ולמחשב אחא מאות אלפי שנים לפרוץ את זה
מחשב קוונטי יעשה את זה ברגע….
חשוב לי לכתוב—- כתבתי למעלה שאני אומרת די בזהירות
או שיצטרכו המון, או שבכלל לא….
בכל מקרה הבינה תוציא קודם את החשבונאות, אדריכלות וכו… הרבה לפני שלא יצטרכו מתכנתים בכלל….
השאלה אם יצטרכו עוד אנשים, ממה שיש כיום בשוק
בקיצור באמת דילמה…
ותיקה לא שאלתי מה זה מחשב קוונטי, שאלתי למה הכוונה שעוד שנה זה יפרוץ.
מה לדעתך יקרה עוד שנה שלא קורה היום בנושא הזה?
פעילה בקהילה כתבתי שזה אחד הסיבות שהבינה מלאכותי מאווד תתעצם
ותיקה אבל למה את חושבת שעוד שנה תהיה פריצת דרך בנושא המיחשוב הקוונטי?
פעילה בקהילה זה קשור לתשתיות,
לפיתוח עולמי
ככה מדברים…..
את יכולה לנסות לשאול את גיפיטי וכו…
פעילה בקהילה זו באמת נשמעת נבואה.
מה אמור לקרות דווקא עוד שנה?
לא שוללת, כי אין לי מידע מדויק בנושא, רק שואלת.ולגבי לימודי תכנות – קודם כל שתהיה לך בהצלחה רבה.
ממליצה לך – שכל מקצוע שתלמדי בסוף, תהיי שלמה עם עצמך בלי לחשוב _מה היה קורה אם—_,
לימודים זה בכל מקרה דבר מאתגר, וצריך להגיע אליו עם כוחות נפש 🙂ולגבי תכנות –
תשבי עם עצמך ותחשבי אם את *באמת* רוצה ללמוד כזה מקצוע.
בנות נכנסות ללימודים בלי לדעת מה זה תכנות בכלל, חוץ מכל מיני תאוריות משונות.
הלימודים קשים. כן, קשים!
הם גם מעניינים ופותחים את הראש, אבל זה קורה רק למי ששורדת את הקושי (…)
(סורי שאני פסימית, דווקא חושבת שעברתי אותם יחסית קל, אבל ראיתי חברות מסביב שקרעו את עצמם שנתיים, והיום עושות צהרון).
תנסי לחפש בגוגל לימודי ג'אווה למתחילים או משהו כזה, לנסות שיעור אחד ולראות איך זה בשבילך. זו לא אינדיקציה מלאה בכלל, אבל לפחות את מבינה לאן את הולכת.
וגם העבודה – ואני מדברת בתור אחת שמרוויחה שכר לא גבוה בכלל (גם אחרי ההעלאה…) –
העבודה דורשת, ומאודדדד ארוכה.
רעיונית אמא יהודיה לא אמורה להיות כל חייה סביב העבודה, ואישה שעובדת בתכנות – צריכה לעבוד בלאזן את עצמה וללמוד לדלג נכון בין בית-עבודה.
מי שזה מתאים לה, ומתחברת, ורואה את עצמה מסתדרת עם זה (שוב, הכל משמיים ואת לא באמת יודעת מה יהיה לך בחיים, אבל בבסיס. מבחינת השתדלות תקינה, נשמע לך?) – מוזמנת בחום.
לא מבטיחים עבודה, אבל את לפחות יודעת שעשית את המקסימום מבחינתך. וזה המקום לשחרר ולתת לריבונו של עולם לשים אותך בעבודה שנכונה לך.
תהני המון! במה שתעשי. זו תקופה מתוקה מתוקה…
חברה חדשה אני גם אשמח לשמוע על זה אני בי"ב ב5 יח"ד לומדת מגמת תכנות וממש אוהבת ומתחברת למקצוע
ו-כ-ו-ל-ם אומרים לי שאין עבודות ומפטרים עובדים וכו' ככה שאני ממש מתלבטת
ראיית חשבון נשמע לי ממש משעמם
ודרך אגב מישהי יודעת עד כמה הסמינרים מתייחסים למבחן תיל (כי לא קיבלתי גבוה יכול להיות שלא יקבלו?)
פעילה בקהילה אצלנו אמרו שצריך ממוצע פחות או יותר (לא כולל עברית ואנגלית) מעל 550
פעילה בקהילה לא נשמע לי
הממוצע בד"כ הכי הכי גבוה(אלא אם כן לבודדות…) הוא 546
יש להם משהו שהם לא נותנים יותר(ככה ניראלי) אני זוכרת שהשוונו כמה בנות יחסית חכמות ולכולן זה היה הממוצע
546 זה ממש 550:) אבל היינו ממש בודדות
יש 3 דברים, ניראלי הראשונים שמביאים שצריך ציון מאוד טוב, באמת כמה שיותר גבוהה תוכלי להגיע לקבוצה הגבוהה יותר
השאר.. ניראלי פחות יסתכלו
Log in to reply.