אני ג’וניורית שסיימה עכשיו סמינר, אז אני לא ממש יודעת לענות לך.
אבל רציתי לשאול: הסבה להייטק – למה דווקא עכשיו? בתקופה הנוכחית (שנמשכת כבר כמה שנים) כל שנה יוצאות 500-100 בנות מהסמינרים שמתחרות על המשרות יחד עם אלו מהשנה או השנתיים הקודמות להן… (תארי לעצמך כמה בנות חרדיות זה יוצא? וכמה אנשים חילוניים יוצאים לשוק באותה שנה?) אי אפשר להכחיש שלבנות טריות שיצאו הרגע מהסמינר יש יתרון גדול על פני רוב העושות הסבה – יש להן ידע גדול יותר במגוון נרחב של טכנולוגיות, שעות תרגול ארוכות מאחוריהן, תיק פרויקטים נרחב… אלו דברים שלמישהי נשואה שעושה הסבה קשה הרבה יותר לרכוש.
האם זה בכלל ריאלי למישהי שעושה הסבה להתקבל להייטק בזמננו? הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מישהי שעשתה את הדרך הזו לפנייך ויצאה לשוק השנה/שנה שעברה.
אבל אם כבר הייטק, אז למה לא בדיקת תוכנה, בדגש על פיתוח אוטומציה? (פיתוח אוטומציה זה פיתוח בדיקות תוכנה אוטומטיות, משהו שנחשב להייטק לכל דבר, בשונה מ-QA שאלו בדיקות תוכנה ידניות). אפשר ללמוד את זה בשנה, והמשכורת יפה מאוד יחסית להשקעה. אמנם גם בזה קשה להתקבל לעבודה ראשונה, אבל אם שמעתי נכון – קל יותר מהייטק. (והאם את בהכרח מחפשת משהו מתקדם יותר מ-QA? יש רבות שלומדות רק את זה, ונהנות מהעבודה).
בנוסף, את גרה בצפון. לכן, תשקלי שבעתיים האם המהלך הזה כדאי לך. רוב משרות ההייטק מרוכזות במרכז, המשרות הממשלתיות מרוכזות בירושלים, ולצפון – מה נשאר? מעט מאוד. הרבה בנות סמינר מהצפון שלמדו תכנות ניצבות מול שוקת שבורה כשהן מתחילות לחפש עבודה. אני לא משם, אז אני לא יודעת האם יש פיתרון לזה ואיפה בכל זאת מוצאים שם עבודה. אבל שווה לך לברר! המלצתי לך להתייעץ עם מישהי שיצאה לשוק בתקופה הזו, עדיף שתבררי דווקא אצל מישהי מהצפון.
שתהיה הצלחה מרובה!