מקום לימודים.

קדם Forums הייטק לימודים מקום לימודים.

• מקום לימודים.

פורסם ע"י איילי ה  הוראה רכזות וחינוך on 01/12/2024 ב9:46 pm

הי, אני נשואה + 2 מבררת על הסבת מקצוע להי טק (גרה בצפון).

רציתי לברר כמה נקודות.

1. האם ישנה אפשרות לשלב לימודים עם עבודה?

2. כמה שנים לומדים בדרך כלל?

3. האם כדאי להשקיע בתואר?

רבקי גרינוולד הגיבה לפני 1 שבוע, 5 ימים 4 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • אפרת ב

הייטק
    חברה
    08/12/2024 ב1:57 pm

אני ג’וניורית שסיימה עכשיו סמינר, אז אני לא ממש יודעת לענות לך.

אבל רציתי לשאול: הסבה להייטק – למה דווקא עכשיו? בתקופה הנוכחית (שנמשכת כבר כמה שנים) כל שנה יוצאות 500-100 בנות מהסמינרים שמתחרות על המשרות יחד עם אלו מהשנה או השנתיים הקודמות להן… (תארי לעצמך כמה בנות חרדיות זה יוצא? וכמה אנשים חילוניים יוצאים לשוק באותה שנה?) אי אפשר להכחיש שלבנות טריות שיצאו הרגע מהסמינר יש יתרון גדול על פני רוב העושות הסבה – יש להן ידע גדול יותר במגוון נרחב של טכנולוגיות, שעות תרגול ארוכות מאחוריהן, תיק פרויקטים נרחב… אלו דברים שלמישהי נשואה שעושה הסבה קשה הרבה יותר לרכוש.

האם זה בכלל ריאלי למישהי שעושה הסבה להתקבל להייטק בזמננו? הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מישהי שעשתה את הדרך הזו לפנייך ויצאה לשוק השנה/שנה שעברה.

אבל אם כבר הייטק, אז למה לא בדיקת תוכנה, בדגש על פיתוח אוטומציה? (פיתוח אוטומציה זה פיתוח בדיקות תוכנה אוטומטיות, משהו שנחשב להייטק לכל דבר, בשונה מ-QA שאלו בדיקות תוכנה ידניות). אפשר ללמוד את זה בשנה, והמשכורת יפה מאוד יחסית להשקעה. אמנם גם בזה קשה להתקבל לעבודה ראשונה, אבל אם שמעתי נכון – קל יותר מהייטק. (והאם את בהכרח מחפשת משהו מתקדם יותר מ-QA? יש רבות שלומדות רק את זה, ונהנות מהעבודה).

בנוסף, את גרה בצפון. לכן, תשקלי שבעתיים האם המהלך הזה כדאי לך. רוב משרות ההייטק מרוכזות במרכז, המשרות הממשלתיות מרוכזות בירושלים, ולצפון – מה נשאר? מעט מאוד. הרבה בנות סמינר מהצפון שלמדו תכנות ניצבות מול שוקת שבורה כשהן מתחילות לחפש עבודה. אני לא משם, אז אני לא יודעת האם יש פיתרון לזה ואיפה בכל זאת מוצאים שם עבודה. אבל שווה לך לברר! המלצתי לך להתייעץ עם מישהי שיצאה לשוק בתקופה הזו, עדיף שתבררי דווקא אצל מישהי מהצפון.

שתהיה הצלחה מרובה!

• מרים ג

הייטק
    חברה
    08/12/2024 ב3:13 pm

לא בטוחה לגבי היתרון של בוגרת סמינר על פני אישה נשואה שעושה הסבה.

כן מתחברת לרעיון של לימוד אוטומציה בלבד מבחינת משכורת שאפשר להגיע אליה, אבל תבדקי מראש כמה סיכוי יש להכנס לשוק מלימודים כאלו.

בתחום הQA למשל, אחוזים מעטים מהעובדות למדו רק QA. להרבה מהבודקות יש הכשרה של פיתוח (ממה שבררתי לפני כשנתיים)

לגבי תואר, לדעתי בזבוז זמן.

• אפרת ב

הייטק
      חברה
      08/12/2024 ב8:28 pm

לא בטוחה לגבי היתרון של בוגרת סמינר על פני אישה נשואה שעושה הסבה”

אמרתי את מה שאמרתי על סמך מורה בהשתלמויות, שטענה שהפערים בין הבוגרות הטריות לבין הנשואות שעושות הסבה (וכל כך עבור הלימודים) – גדולים. אם הבנתי אותה נכון, היא לא חושבת שיש להן סיכויי השתלבות רבים בתחרות שקיימת היום על כל משרה בשוק…

אדרבה, אולי יאירו את עיניי שלא כל המורות חושבות כך? ושיש בוגרות הסבה שכן הצליחו להשתלב??

ואולי יגיבו כאן כמה בנות בוגרות תכנות תושבות הצפון, שישפכו קצת אור על אפשרויות ההייטק בצפון?

נשמח לשמוע

• רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    08/12/2024 ב10:19 pm
    מנהלת קהילה בקדם

@Ayaly @mgo ו @Efrat1013

מעניין מה שאתן אומרות

דבר ראשון – בכל גיל ובכל שלב זה מבורך ללמוד עוד דברים.

ולעצם העניין נראה לי שככל שעובר הזמן (והשפל הנוכחי הרי יעבור) כך יש יותר פתיחות בשוק העבודה לאנשים שיוצאים לקריירה שניה ושלישית

אשה שמסיימת לימודים בהייטק לפני גיל 30 יכולה להחשיב את ההייטק אפילו כקריירה ראשונה

מה שכן- לאשה כזו יהיה קשה מטבע הדברים להתחרות מבחינה טכנית בבוגרות הצעירות כי היא פחות פנויה למשרה מלאה ולשעות נוספות, וגם חייבת לפרנס תוך כדי הלימודים.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן