מקום עבודה חילוני

קדם Forums הייטק עבודה מקום עבודה חילוני

• מקום עבודה חילוני

פורסם ע"י איילהולס  אולפן סאונד ונגינה on 02/08/2022 ב11:17 am

למה לפרסם על מקום עבודה חילוני

הנסיונות בעבודה במקום חילוני ככ קשים, ככ הרבה בנות נופלות ושומעים סיפורים קשים מאוד על בנות שנפלו,

אבל אפילו לא צריך ללכת ככ רחוק , גם אני עבדתי במקום שיש בו גם חילוניות וגם קבוצה של חרדיות-מכל הסוגים.

ולא שמתי לב איך לאט אט זה משפיע עלי , איך לאט לאט כל מיני דברים כבר לא ככ גרועים, ורק אחרי שחזרתי מהסגר בקורונה ואחרי תקופה ארוכה שהייתי רק בבית- ראיתי מה זה עשה לי, ואיך זה שינה אותי

ופתאום חשבתי לעצמי איך זה השתנה, איך לפני כמה שנים אף אחד אחת לא הייתה חולמת לעבוד במקם חילוני והיום זה ככ פתוח, וזה ככ עצוב, כי בסופו של דבר זה מקרר, וזה מרחיק אותנו מהייעוד העיקרי שלנו, כיהודיות כשרות בנות בית יעקב. רעיות לתמידי חכמים , ואימהות בעזה לילדים צדיקים.

וחשבתי, אפילו אם יש רבנים שמתירים, זה ברור שזה בדיעבד, וזה ברור שעדיף שלא, וזה ברור שיש סכנות.

זהו ניסיון לא קל בכלל אבל , בסופו של דבר, אני רוצה את המילכתחילה, את מה שברור למעל כל ספק שלא יהווה אפילו נזק הכי קטן לנשמה שלי, לחיים שלי, ואני לא אשחק באש, ולא אתקרב לדבר שיכול להיות מסוכן עבורי [גם אני חשבתי שאני לא יושפע, והופעתי,בלי ששמתי לב!!!!]

אני בוחרת לתת מתנה לד’ , ולי. גם אם זה מותר, גם אם יש היתר, אני מחפשת מעבר, אני מחפשת עבודה במקום שלא ירחיק אותי, כי כסף לא יענה את הכל.

בואו ניתן כוח אחת לשנייה, לא באיך לשרוד במקום חילוני, לא בלצרף לשם עוד, אלא בלקום ולעזוב. או בלחפש עוד ועוד ועוד במקום חרדי כשר, בלהבין שאפילו אם זה מותר, אני לא רוצה את זה ולא אלך לשם. בטוחה שכל רב שתשאלו יגיד שיהיה הרבה סיעתא דישמיא מיוחדת למי שאכן תעשה את זה.

ואכן שמעתי סיפורים מופלאים על בנות שעזבו מתוך קושי עצו מקום עבודה חילוני, ולא ידעו מאיפה יתפרנסו- אך סמכו על ד’ שיפרנס אותם, וידעו שהן עושות רק השתדלות, ומצאו עובדה יותר טובה להן בהרבה בחינות. נכון הסכום השעתי היה פחות, אבל זה היה להן שווה.

ומכירה המון המון שעבודה במקום חילוני בכלל לא באה אצלם בחשבון, ויש להם עבודה מעולה.

ומכירה הרבה כאלה שעבודה במקום חלוני בכלל לא באה אצל בחשבון, ואין להם עבודה, אבל הן לא מוכנות להתפשר על הרוחניות שלהן בשום פנים, ועומדות בניסיון הקשה הזה.

אב- אלול בא , יהי רצון שנזה כולנו להתחזק, לפרנס את ביתנו ברווח, מתוך שמחה, במקום הכי כשר שיש ללא סכנות. ונזכה לביאת גואל במהרה בימינו אמן.

רבקה וינוקור הגיבה לפני 2 שנים, 10 חודשים 11 חברות · 14 תגובות
  • 14 תגובות
  • יעל כהן

הייטק
    חברה
    02/08/2022 ב2:56 pm
    20
    64
    0
    חברה חדשה

כל מה שכתבת נכון ב100% בלי שום ספק.

אבל מה חעשות שאין כ”כ הרבה מקומות עבודה חרדיים לגמרי.

בקושי מצוי כאלה מקומות ובפרט בתחום ההייטק.

אני מעדיפה לצאת ולעבוד במקום חילוני מאשר לשבת בבית ובסופו של דבר בעלי יצטרך לעזוב את הכולל ולצאת לעבוד.

בשביל הרבה בנות הפרסום של מקומות עבודה אלו זה הצלה!

יש כל מיני פתרונות איך לפתור חלק מהבעיות שהזכרת. כמו לשבת בקבוצה יחד כל החרדיות, אינטרנט חסום וכו.

הלוואי שהיה כל כך הרבה מקומות עבודה חרדיים לעומת ההייטקסטיות החרדיות…

• איילהולס

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      03/08/2022 ב8:46 am
      15
      14
      0
      חברה חדשה

אני חושבת שזה תלוי בסופו של דבר בסולם הערכים, ובסדרי עדיפויות.

ויש עוד אלטרנטיבות חוץ מלשבת בבית ושבסוף הבעל יצטרך לצאת לעבוד

זה תלוי עד כמה עבודה במקום חילוני היא מחוץ לתחום – [אני מתכוונת באופן אינוודואלי לכל אחת]

מי שלא מוכנה להתפשר על זה, אז היא מתפשרת על משהו אחר, מכירה מישהי שמלמדת הייטק בסמינרים, ונוסעת כל יום מרחקים, כי היא לא מוכנה לעבוד במקום חילוני, ועוד מישהי שעבדה בשירות לקוחות, עד שהיא תמצא מקום חרדי בהייטק, או כל מיני בנות שעובדות בינתיים בדברים אחרים כי העדיפו להתפשר על זה, ולא על עבודה במקום חילוני.

ולהן אני רוצה לתת כוח, לחזק אותן, לחזק את מי שמתלבטת, לומר להן שאשריהן, ועוד יראו שכר על זה בעזה בעוהז, שיהי להם ילדים צדיקים, בנים ובנות עוסקים בתורה ובמצוות. ובעזה גם פרנסה ברווח, וברכה בכסף, [שזה מה שצריך בסופו של דבר, מה זה משנה אם יש שכר גבוה בתלוש, אם בסוף הכל יוצא על דברים אחרים….???]

בתפילה על כולנו שנזכה לעשות רצונו ית’ מלב טהור, נקי מהשפעות העולם שסביבינו….אמן.

• פראדי פירר

כללי
    חברה
    03/08/2022 ב10:16 am
    0
    0
    0
    חברה חדשה

הדיון שלכן כ”כ יסודי וכ”כ נכון!

ויש דעות לכאן ולכאן ולכאן, אבל

רק רוצה להוסיף ליעל, ולכל אלה שחושבות כמוה (נכון להיום) נקודה למחשה:

הרבה מאוד רבנים אוסרים בציבור מסוים לא ללמוד לימודי תואר מפני הסכנה שבדבר,

הרבה מאוד מהציבור המסוים הזה הולכות לעבוד במקומות עבודה עם חילונים…

איפה ההיגיון?

לאן נעלמה אותה סכנה?

אני חושבת שזו שאלה נוקבת ובכלל לא מצריכה תגובות

רק מעשים…

בתפילה שנעשה את רצונו כרצונו. אמן.

• איילהולס

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      03/08/2022 ב10:28 am
      15
      14
      0
      חברה חדשה

זה ככ נכון,

היום עוד מדברים על הסכנה שבאקדמיה, על עצם הלימודים באקדמיה על הסכנות הנוראיות שיש שם על החינוך מחדש שכל אחת שהולכת לשם חווה, ושכוחים שעד לפני תקופה בכלל היה אסור כל מיני לימודים [לא באקדמיה, אצלינו בסמינרים , כמו בגריות וכו’] רק כדי למנוע מאיתנו ללכת לעבוד במקום חילוני…

בואו ניזכר בכל הדברים האלה, הככ חשובים שלצערינו הצליחו להשכיח מאיתנו..

גם אקדמיה, גם מקום עבודה חילוני, ועוד…. בואו נעצור את ההידרדרות הזאת…. נחשוב על הדור העתיד, על הילדים שלנו, מה יהיה עליהם…. אם לאט לאט ככ הרבה דברים נהיים מותרים….

ושוב, נכון שיש היתרים וכו, אבל אנחנו , בוגרות בי”ע, האימהות של הדור הבא, מחפשות את המעבר! מחפשות בדברים הללו איפה אפשר להחמיר, לא איפה אפשר להקל [בדברים שיש מה להחמיר, יש דברים שאסורים לחלוטין עי כל גדולי ישראל ולא מדובר על זה].

[ניתן לשמוע על כך בקו למען אימהות, וכן לקרוא בספר דמעות של מלאכים- מאוד מחזק!!]

• מירי

כללי
    חברה
    03/08/2022 ב10:40 am
    2004
    2580
    0
    פעילה בקהילה

לגבי ההשוואה בין אקדמיה למקום עבודה חילוני – זה לא כ”כ פשוט

קודם כל, באקדמיה יש בעייתיות גם מצד התוכן

מרצה שיש לו השקפות בעייתיות זה עשוי להשליך על ההרצאות שלו, בעיקר במקצועות הומניים, אבל ממש לא רק

(ואגב, הסיבה שלא לומדים בגרויות בסמינרים היא כדי למנוע מצב שהולכים אח”כ ללימודים אקדמיים

היום זה כבר פחות אפקטיבי כי יש הרבה מקומות שמקבלים גם ללא בגרויות)

ובנוגע למקום עבודה חילוני – זה לחלוטין מקום לשאלת רב

תתפלאו,

אבל אני קבלתי דווקא המלצה לעבור ממקום חרדי לחילוני

כי במקום החרדי המנהל הישיר היה גבר, שנמצא פיזית במקום

ובמקום החילוני העבודה היא מרחוק, ורק פעם בחודש ישיבת צוות פרונטלית-מחלקתית

ומקום עבודה אחר, עם בוס חילוני ועובדות חרדיות, היה דווקא הכי שמור מהכל…

אני לא אומרת שאין בעיות במקומות עבודה חילוניים, אוהו יש, במיוחד בחברות ענק, סטארטאפים וכו’

אבל כן צריך לדעת שתמיד יש מקום לשאול

ולא בהכרח הטייטל “חילוני” או “חרדי” בהכרח שווה ל”כשר” או “לא כשר”

• מירי ו

הייטק
    חברה
    03/08/2022 ב10:54 am
    8
    20
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    חברה חדשה

לצערי היום בכל מקום יש מכשולות- גם חברות שלי שעובדות בתחומים של הוראה וגננות רובן במקומות חילוניים\ דתיים

ןעם אינטרנט וגם במקומות חרדיים יש בעיות- ומה אם את יושבת עם בנות שפתוחות ממך בהרבה? זה יכול להיות לפעמים יותר גרוע.. בכל מקום יכולים להתקלקל גם במקומות חרדיים הרבה פעמים יש אינטרנט פרוץ

אני חושבת שכל אחת צריכה לקבוע לעצמה את הכללים שלה וזה לא דוקא קשור למקום חרדי\ חילוני ולהיות עם יד על הדופק…

אני למשל עובדת מהבית רק אז לא יוצא לי להתחכך איתם

אני מכירה מישהי שעובדת כבר במקום עבודה שני חרדי שדרשו ממנה להחזיק פלאפון עם ווטסאפ.. מה שממני מעולם לא דרשו

להגיד לא לפרסם כאלו מקומות זה לא נכון כי אחרי הכל אנשים צריכים פרנסה ועל כל הצעה בנפרד צריך לשאול רב-לא חושבת שאפשר להכליל הכל ב- לא לכתחילה

• שרה

הייטק
    חברה
    03/08/2022 ב11:00 am
    37
    62
    0
    חברה חדשה

הכל נכון,

אבל לדעתי – כשיש פסק הלכתי מרב, הסיפור משתנה,

“ועשית ככל אשר יורוך, גם כשאומר לך על שמאל שהוא ימין…”.

גם אם לדעתי הייתי צריכה להמשיך לחפש – הרב אמר ללכת על ההצעה, וזה מה שעשינו.

אני יכולה להגיד שכאחת שעובדת במקום שבו כל העובדים הם דתיים לאומיים ואני החרדיה היחידה,

שאלו על זה רב – יש לבוס שלי את המספר של הרב שלנו למקרה של שאלה,

הבהרנו את זה באופן הכי ברור שיש שאני עושה מה שהרב אומר!

מודה שלא כל מקום עבוד היה מוכן לזה. וויתרתי על משרות עם הרבה יותר שכר (פער של 3000 ש”ח) כי לא היו מוכים שאשב בחדר נפרד…

אני כותבת את זה כדי לחזק את אלו שכן עובדות במקומות חילוניים כי זה מה שפסקו להן…

לא לכל אחת מתאים להיות פקידה של שירות לקוחות עד שתמצא עבודה חרדית (שגם שם יש הרבה נסיונות, כמובן שאופן יחסי פחות אבל גם צוות חרדי זה לא כמו מעטפת של סמינר…)

אני חוזרת – זה נכון שאנחנו יהודיות של לכתחילה ולא של דיעבד אבל יש לנו דעת תורה – ואיתה אנחנו צריכות ללכת כל הזמן…

לדעתי לפחות זה לא דיעבד ללכת לעבוד במקום שבו ההלכה מורה לך לעבוד…

כמובן שכל מקום עבודה צריך הרבה תפילה לסיעתא דישמיא להצלחה ושמירה על רוחניות,

גם במקום חרדי וכשר וכמובן שבמקום חילוני…

• איילהולס

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      03/08/2022 ב11:29 am
      15
      14
      0
      חברה חדשה

נכון שיש הרבה מקומות חרדים עם בעיות, ויש הרבה “חרדיות” שבאמת נראות יותר גרוע מחילוניות, וכנל ההשקפה שלהן…

אבל

ללכת לעבוד במקום חילוני זה לפרוץ גדר שכל השנים לא הייתה פרוצה, ולפרוץ גדר זה לא כזה דבר פשוט !!!!!

פריצת גדר זה יכול להביא להרבה מכשולות בכל התחומים! לא סתם צריך לשאול רב על זה!

וככ הרבה גדרות נפרצו כבר. מה היה על הילדים שלנו באיזה עולם הם יגדלו? תחשבו עליהם!!!!!!!!! הם מתחננים אליך!!! אם לא בשבילך אז בשבילן..

ואם רב התיר לך באופן אישי לא חושבת שאפשר לפרסם את זה , ולקרר את כולן.

ושרה- גם בהלכה יש מושג של בדיעבד. ואם תשאלי את הרב שלך, לא נראה לי שהוא יגיד לך שמקום עבודה חילוני הוא מלכתחילה! בטוחה שגם הרב שלך אוחז שזה בדיעבד.

[כמובן שגם לגבי שאלות לרבנים זה לא כזה פשוט, שיש כאלה שהולכים לשאול את הרב שבטוח יתיר להן, ולא את הרב שלהן… וגם באיך ששואלים את הרב וד”ל..]

ושוב, מה המטרה שלך בסופו של דבר, מה היעד שלך. אני על מקום עבוד חילוני אפילו לא אשאל רב [כיום, לאחר שנכוויתי כפי שכתבתי למעלה] כי אני מתרחקת מזה, לא רוצה את זה!

אני מבינה את כל מה שכולכן כותבות, זהו אכן ניסיון מאוד לא פשוט, וחלק מהניסיון הוא להבין את הרע שבזה….

בתיפלה על כולנו שנעמוד בכל הניסיונות הקשים של הדור, שכ אחת תזכה להחזיק חזק חזק בחבל עד ביאת גואל במהרה בימינו, אמן.

• שירה

הייטק
        חברה
        03/08/2022 ב2:21 pm
        4
        22
        0
        חברה חדשה

ממש לא לעניין לכתוב ככה.

מישהי יכולה לומר שהיא יותר מהרב שטיינמן והגר”ח קנייבסקי? וכל הרבנים שמתירים בתנאים מסויימים ללכת למקומות עבודה חילוניים?

זה ממש לא פריצת גדר. זו פסיקה ברורה של גדולי הדור שאסור בתכלית האיסור להתבטא נגדם ונגד פסיקותיהם. נא לברר מקורות הלכתיים לפני ש”מחליטים” הלכות.

• רבקה וינוקור

חברה
        חברה
        04/08/2022 ב11:09 am
        221
        54
        0
        פעילה בקהילה

א.

בוודאי שאשה שבוחרת לעבוד במקום שמור ככל היותר עושה דבר מאד טוב

וכל פעולה או ויתור למען חיזוק הצניעות ושמירת המצוות שלה ומשפחתה יש לה ערך שלא יסולא בפז

לכן תודה רבה לך על העלאת נקודה חשובה זו

ב.

לגבי המשפט “לעבוד במקום חילוני זה לפרוץ גדר”

הרבנית קנייבסקי למיטב זכרוני לפי הסיפורים, עבדה במקום כזה לפני חתונתה…

(ואכן היא היתה מתפללת הרבה כדי להישאר שמורה)

וכל השנים היו נשים שנאלצו מסיבות שונות לעבוד במקומות עבודה מעורבים

לכן לא חושבת שמדוייק להגדיר את זה “פריצת גדר”…

ג.

מה זה “מקום עבודה חרדי”?

מספיק שיש גבר אחד (חרדי או לא) במקום העבודה בשביל שיהיו בעיות, ובדרך כלל יש לפחות אחד… (מנהל\אב בית..)

יש מעט מקומות עבודה חרדיים בתחומים מאד ספציפיים שסביבת העבודה סטרילית לגמרי

אבל זה כאמור מקומות עבודה ספציפיים בתחומים מסויימים מאד

וכיום קיימים דווקא מקומות עבודה חילוניים שמאפשרים לעבוד כל השבוע מהבית – שזה מצב די סטרילי.

ויש תחומים שעובדת יכולה כל היום לשבת בחדרה הנפרד ולעבוד בשקט בלי שום אנטרקציה עם העובדים בחוץ…

כך שלהגיד “מקום עבודה חילוני-לא טוב” ו”מקום עבודה חרדי- טוב”

זה הכללה רחבה מידי

ד.

כל אחת ואחת יודעת מצוין אם במקום עבודתה קיימים תנאים בסיסיים להישאר שמורה או לא

אבל הרבה מהמצב שיהיה בפועל תלוי בעובדת עצמה

ולכן אני סוברת שהאחריות על בדיקת ההתאמה של מקום העבודה ברוחניות צריכה להעשות ע”י כל אחת בעצמה

לפי הגדרים \רגישות\פסק הלכתי שהיא קיבלה לעצמה

כן הייתי מצפה שבנות חרדיות לא יפרסמו משרות במקומות שאין בכלל תנאים להישמר

אבל מנסיוני יש תנאים כאלה במקומות חילוניים רבים וזה רק הולך ונכנס יותר ויותר

• מירי ו

הייטק
    חברה
    03/08/2022 ב11:38 am
    8
    20
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    חברה חדשה

מאיפה החלטת שזה נקרא פריצת גדר????

בשביל זה יש לנו רבנים-הנוטל עיצה מן הזקנים אינו נכשל

צריך להזהר מלהתבטא ככה על נשים טובות ואיכותיות שמתייעצות עם רב ושומרות על עצמן…

אני מכירה סיפור של אחת שהתקבלה גם למקום חרדי ולמקום חילוני עם שכר גבוה יותר ושאלה רב (היא חשבה ללכת כבר על החרדי) והרב אמר ללכת למקום החילוני- כמובן אחרי שהבטיחו חדר נפרד ועוד תנאים כי אמר שניסיון של פרנסה הוא גם קשה מאד

• רחלי

הייטק
    חברה
    03/08/2022 ב4:27 pm
    0
    0
    0
    חברה חדשה

אני לא כל כך מבינה מה הטעם בכתיבה על הנושא בכזאת התייחסות בפורום של הייטק.

הרי יש בינינו אלפי נשים חרדיות שעובדות במקומות עבודה חילונים (וממש לא רק בהייטק, מנהלת חשבונות בחברה חילונית זה לא שונה לעניין זה)

והן שמורות, ומתאמצות, ויש להן גבולות ברורים וחזקים, והן מתקשרות עם הצוות שלהן במינימום האפשרי, וזאת גבורה שמי שלא היה שם בכלל לא יבין את עוצמתה.

אז בהחלט, יש עניין להציף את הקשיים, גם כדי לתת כוח אחת לשניה, גם כדי להזכיר כל הזמן מי אנחנו, מאיפה באנו ומה המטרה שלנו, והרבה מאד כדי שהבנות שחושבות להגיע לכזה מקום – תהיה להן איזושהי אינדיקציה האם הן מספיק חזקות בשביל לעמוד בניסיון כזה. (זה דבר מאד אינדיבידואלי, יכולות להיות שתי בנות באותו צוות שהתחילו באותה רמה ועם אותן שאיפות, אחת אחרי תקופה נשארה שמורה להפליא בלי לעבור על אף אחד מהגבולות שלה, והשניה – פחות…)

אבל לגרום לכל אלפי הנשים שכל כך מתאמצות להסתובב בעולם בתחושה של “שאני עושה משהו בעייתי, אני פורצת גדר, אם הייתי צדיקה יותר לא הייתי עושה את זה, אני הורסת את העתיד הרוחני של ילדיי” – נשמע לי קצת חבל.

אז לבוא לדבר בסמינר ולהסביר א המשמעות של מקום עבודה חילוני – כדאי מאד, שעוד לפני שבבת בוחרת מה ללמוד היא תדע לאן זה מוביל ומה האפשרויות שעומדות בפניה בעולם העבודה. אבל נשים שכבר שם – הרי לא באמת יקומו עכשיו כל אלפי העובדות ויעזבו את מקום העבודה שלהן. אז מה? סתם לגרום לייסורי מצפון?

• טליה שוורץ

מנהלת קדם
    מנהלת
    03/08/2022 ב10:43 pm
    476
    282
    2
    סטטוס תעסוקתי:
    מנהלת קהילה

בנות יקרות מאוד, בואו לא נאריך בדיון הזה. כולנו מסכימות ש-

1. מי שעושה לכבוד ה’ לא תפסיד לעולם.

2. “לקום ולעזוב” לא תמיד תהיה התשובה זה תלוי בהמון גורמים (בחורה, נשואה, אופי חברותי/אדיש, אופי ותנאי המקום, מה האלטרנטיבות וכו’ וכו’) . צריך כתפיים רחבות מאוד להחלטות כאלו. ולכן:

3. כל אחת תשאל את רבותיה, עשה לך רב והסתלק מן הספק. (מסכימה שחייבים לשאול בצורה שקופה, גלויה עם כל הנתונים והאמת ולא לנסות לקבל תשובה מסויימת. מה שה’ יגיד לי דרך הרב – אעשה.)

4. בקדם דרושות ניסנו לפתור את הבעיה שנשים חרדיות עובדות לבד, לעזור לנשים למצוא מקומות עבודה שיש בהם כבר חרדיות (או שכל החברה חרדית) במקום שיעבדו במקום חילוני לבד. כל אחת בהתאם לסע’ 3.

ראיתי המון המון את הבעיה הזאת שנשים מחפשות קבוצות ולא מוצאות, וזה בס”ד בדיוק הפתרון המסודר.

בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו.

• נעמי מובשוביץ

הייטק
    חברה
    04/08/2022 ב10:07 am
    0
    0
    0
    חברה חדשה

אני מסכימה ומבינה מאוד את כולן,

רק נקודה אחת שלא עלתה וחשוב שגם תועלה ותילקח בחשבון-

זה דעתו של הבעל, והתנהלות הבית ורמת האמונה והביטחון.

(האם בעלך מסוגל ללמוד ביישוב הדעת ללא פרנסה מסודרת
    כי לא נוח לך לעבוד בסביבה לא סטרילית? ואני מדברת על לא נוח.. לא ח”ו על מישהי נסחפת או שיודעת שעלולה להידרדר)

ואת כלל הנתונים האישיים של כל אחת שהועלו בפורום הזה-
    חשוב להציג בפני דעת תורה.

והנוטל עיצה מן הזקנים אינו נכשל!

מנסיוני האישי- לעתים התשובות מפתיעות, אבל תמיד הן מדויקות!
    אני ישבתי עם בעלי אצל רב יר”ש עם הצעת עבודה בחברה חילונית שמאוד לא רציתי בגלל האתגרים הרוחניים שלה,
    ולהפתעתי- הרב (אחרי שתיחקר היטב את הפרטים וההתנהלות שלי במקום העבודה)
    הורה לי לעזוב את העבודה הקיימת ולקבל את ההצעה, ולא להמשיך לחפש הצעות אחרות.
    (עם הדגשה לשמור על עירנות ובדיקת המצב הרוחני שלי כל הזמן)
    כעבור חודש- התחילה הקורונה- ועברתי לעבוד מהבית, וההתמודדות שלי השתנתה לבלי היכר!
    והפכה לקלה הרבה יותר!

צריך לזכור שאחרי הכל-
    דעתינו דעת בעלי בתים…

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן