מקום עבודה חילוני
-
מקום עבודה חילוני
למה לפרסם על מקום עבודה חילוני
הנסיונות בעבודה במקום חילוני ככ קשים, ככ הרבה בנות נופלות ושומעים סיפורים קשים מאוד על בנות שנפלו,
אבל אפילו לא צריך ללכת ככ רחוק , גם אני עבדתי במקום שיש בו גם חילוניות וגם קבוצה של חרדיות-מכל הסוגים.
ולא שמתי לב איך לאט אט זה משפיע עלי , איך לאט לאט כל מיני דברים כבר לא ככ גרועים, ורק אחרי שחזרתי מהסגר בקורונה ואחרי תקופה ארוכה שהייתי רק בבית- ראיתי מה זה עשה לי, ואיך זה שינה אותי
ופתאום חשבתי לעצמי איך זה השתנה, איך לפני כמה שנים אף אחד אחת לא הייתה חולמת לעבוד במקם חילוני והיום זה ככ פתוח, וזה ככ עצוב, כי בסופו של דבר זה מקרר, וזה מרחיק אותנו מהייעוד העיקרי שלנו, כיהודיות כשרות בנות בית יעקב. רעיות לתמידי חכמים , ואימהות בעזה לילדים צדיקים.
וחשבתי, אפילו אם יש רבנים שמתירים, זה ברור שזה בדיעבד, וזה ברור שעדיף שלא, וזה ברור שיש סכנות.
זהו ניסיון לא קל בכלל אבל , בסופו של דבר, אני רוצה את המילכתחילה, את מה שברור למעל כל ספק שלא יהווה אפילו נזק הכי קטן לנשמה שלי, לחיים שלי, ואני לא אשחק באש, ולא אתקרב לדבר שיכול להיות מסוכן עבורי [גם אני חשבתי שאני לא יושפע, והופעתי,בלי ששמתי לב!!!!]
אני בוחרת לתת מתנה לד’ , ולי. גם אם זה מותר, גם אם יש היתר, אני מחפשת מעבר, אני מחפשת עבודה במקום שלא ירחיק אותי, כי כסף לא יענה את הכל.
בואו ניתן כוח אחת לשנייה, לא באיך לשרוד במקום חילוני, לא בלצרף לשם עוד, אלא בלקום ולעזוב. או בלחפש עוד ועוד ועוד במקום חרדי כשר, בלהבין שאפילו אם זה מותר, אני לא רוצה את זה ולא אלך לשם. בטוחה שכל רב שתשאלו יגיד שיהיה הרבה סיעתא דישמיא מיוחדת למי שאכן תעשה את זה.
ואכן שמעתי סיפורים מופלאים על בנות שעזבו מתוך קושי עצו מקום עבודה חילוני, ולא ידעו מאיפה יתפרנסו- אך סמכו על ד’ שיפרנס אותם, וידעו שהן עושות רק השתדלות, ומצאו עובדה יותר טובה להן בהרבה בחינות. נכון הסכום השעתי היה פחות, אבל זה היה להן שווה.
ומכירה המון המון שעבודה במקום חילוני בכלל לא באה אצלם בחשבון, ויש להם עבודה מעולה.
ומכירה הרבה כאלה שעבודה במקום חלוני בכלל לא באה אצל בחשבון, ואין להם עבודה, אבל הן לא מוכנות להתפשר על הרוחניות שלהן בשום פנים, ועומדות בניסיון הקשה הזה.
אב- אלול בא , יהי רצון שנזה כולנו להתחזק, לפרנס את ביתנו ברווח, מתוך שמחה, במקום הכי כשר שיש ללא סכנות. ונזכה לביאת גואל במהרה בימינו אמן.
Log in to reply.